Зашто поновно покретање Виндовс 10 рачунара решава толико проблема?

Why Does Restarting Your Windows 10 Pc Fix Many ProblemsЗашто поновно покретање Виндовс 10 рачунара решава толико проблема? Уобичајена је ИТ изрека да поновно покретање рачунара решава 80% свих проблема. Зашто је ово? Поновно покретање у суштини враћа сав софтвер на вашој машини у подразумевано стање. Ово може да поправи софтверске грешке, отклони цурење меморије и реши многе друге проблеме. Један од главних разлога због којих поновно покретање решава толико проблема је тај што чисти РАМ на вашем рачунару. Када користите рачунар, програми чувају податке у РАМ меморији како би им брзо приступили. Међутим, током времена ови подаци могу постати оштећени или застарели. Поновно покретање чисти РАМ и даје програмима нови почетак. Други разлог због којег поновно покретање може да реши толико проблема је то што ресетује сав софтвер вашег рачунара у подразумевано стање. Ако програм ради, поновно покретање обично решава проблем. То је зато што ће програм бити ресетован на оригинални код и подешавања. Дакле, следећи пут када ваш рачунар почне да ради, покушајте да га поново покренете. То би само могло да реши проблем!Најлакши начин да решите већину проблема на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 је да РЕСТАРТ ПЦ ! То је такође прво питање које поставља било која особа којој контактирате за техничку помоћ. Да ли сте икада покушали да поново покренете рачунар? Да ли сте се икада запитали зашто поновно покретање Виндовс 10 рачунара може да реши многе проблеме које чак ни уграђени алати за решавање проблема или стручњак не могу да реше у тако кратком периоду? У овом посту ћемо говорити о неким чињеницама о томе зашто рестартовање рачунара решава већину проблема.

Зашто рестартовање рачунара решава већину проблема

Зашто рестартовање рачунара решава већину проблема?

Сваки оперативни систем, када се покрене или поново покрене, ради феноменалан посао. Иако је ових дана потребно само 5-10 секунди да се покрене рачунар, има много ствари које се дешавају за тако кратко време. Дакле, не ради се само о Виндовс-у. Исто са мацОС-ом, Линук-ом. Паметни телефони, паметни прекидачи, па чак и рутери, али хајде да причамо о Виндовс-у! Па како вам поновно покретање рачунара помаже?нисам могао да учитам кпцом виндовс 7
  1. Брише РАМ
  2. Поново покреће неуспеле или преоптерећене процесе
  3. Цурење меморије
  4. Опрема стаје јер не зна шта да ради
  5. Проблем са графиком

На крају, поновним покретањем рачунара брише се тренутно стање рачунара и софтвер који је узроковао проблем. Поновно покретање може чак помоћи у решавању проблема са интернетом или мрежом. Након поновног покретања све се поново покреће и све изгледа у реду. Међутим, имајте на уму да ако се проблем често јавља, можда ћете морати да потражите трајно решење.

1] Брише РАМ

Многе ствари су ускладиштене у физичкој РАМ-у и страничној меморији на чврстом диску. Многи трагови и позадински процеси настављају да раде, а како се пуни, систем успорава и на крају остаје без горива. Понекад отворимо толико ствари да ни за нормалну функцију не остане много. Чак и ако сте успели да затворите неке апликације. Шансе су да нешто још увек ради у позадини што може да нагомила и процури меморија. Поновно покретање чисти РАМ и даје вам свеж ваздух за дисање.

Како се Виндовс 10 покреће? Опис процеса покретања оперативног система Виндовс 10

2] Поново покреће неуспеле или преоптерећене процесе.

Понекад се процес може срушити или због прекомерне употребе ресурса, што може довести до пада програма или драјвера. Иако поновно покретање програма може помоћи, поновно покретање рачунара је у већини случајева најлакша опција.

3] Цурење меморије

Лоше написани програми могу узроковати Цурење меморије , што узрокује проблеме програма или вашег система. Након поновног покретања, рачунар се покреће са чистог листа.

2] Опрема је стала јер не зна шта даље.

Ово је типичан Виндовс БСОД проблем. Када Виндовс не зна шта даље да ради, када има проблем, једноставно стане. Може се поново покренути или поново учитати драјвер јер је хардвер на ниском нивоу заглављен. Када се систем поново покрене, учитава све од нуле. Такође брише све старе податке у меморији као да се ништа није догодило. Систем ће генерисати дијагностички дневник и послати га Мицрософт серверима на преглед.

3] Графика може утицати на систем

Рецимо да користите игре и алате високих перформанси који стављају велики стрес на ГПУ. Нешто слично ономе што се дешава са РАМ-ом, али више има везе са топлотом, која успорава систем. Ако покушате да одете даље од тога, на крају ће се појавити БСОД.

Имам стари ГПУ на једном од мојих рачунара и све се замрзава док стриминг видео. Једина опција близу стриминга и поновног покретања. Понекад морам да зауставим емитовање на неко време да се охлади.

фотопад критике

Виндовс 10 је побољшао управљање ситуацијама, а рушења су ређа него раније. Понекад поновно покретање услуге или процеса може да реши проблем, али да бисте то урадили, морате да знате шта је услуга или процес. Из тог разлога, многи и даље преферирају поновно покретање уместо решавања проблема.

Објашњено Софт Ребоот вс. Хард Ребоот вс. Ребоот вс. Ресет

Ако поновно покретање не реши проблем

Ако је ваш рачунар оштећен на нивоу који се може поправити само заменом системских датотека, једноставно поновно покретање никада неће помоћи. У већини случајева користећи једну од ових 5 универзалних поправки сигурно ћете решити проблеме са Виндовсом.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да вам је овај пост помогао да разумете зашто поновно покретање може да реши многе проблеме. Сигуран сам да их има много, а ако знате један од тих разлога, јавите нам у коментарима.

Популар Постс