Како одвојити име и презиме у Екцелу?

How Separate FirstАко тражите једноставан начин да раздвојите име и презиме у Екцел-у, онда сте на правом месту. Можда имате табелу са пуним именом у једној колони и треба да је поделите у две колоне, једну за име и једну за презиме. У овом чланку ћемо разговарати о томе како да користимо Екцел-ову функцију Тект то Цолумнс за брзо и прецизно одвајање имена и презимена у Екцел-у.Раздвајање имена и презимена у Екцел-у је лако. Да бисте то урадили, прво изаберите колону која садржи пуна имена. Затим кликните на картицу Подаци. У одељку Алатке за податке изаберите Текст у колоне. Затим изаберите Раздвојено и кликните на Даље. У одељку Ограничења изаберите опцију размака и кликните на Заврши. Ваше име и презиме ће сада бити раздвојени у две различите колоне.

Увод у одвајање имена и презимена у Екцел-у

Раздвајање имена и презимена у Екцел-у може бити тежак задатак ако нисте упознати са програмом. Можда ћете желети да одвојите имена у две колоне онако како се појављују на листи контаката или у бази података. Овај чланак ће пружити водич корак по корак о томе како да одвојите име и презиме у Екцелу.

Коришћење алатке Тект то Цолумнс

Алатка Тект то Цолумнс је корисна алатка за одвајање имена и презимена у Екцел-у. Може се наћи на картици Подаци на траци. Да бисте користили овај алат, прво изаберите колону са именима која желите да одвојите. Затим кликните на картицу Подаци и изаберите Текст у колоне. Отвориће се нови прозор у којем можете изабрати опцију Раздвојено и кликнути на Даље.

приказује пуњење, али проценат батерије се не повећава

У следећем прозору изаберите опцију Спаце и кликните на Заврши. Ово ће раздвојити име и презиме у две различите колоне. Ако имена нису правилно раздвојена, увек се можете вратити и прилагодити подешавања.Коришћење функција ЛЕВО и ДЕСНО

Функције ЛЕВО и ДЕСНО су корисне функције за одвајање имена и презимена у Екцел-у. Функција ЛЕФТ ће издвојити име из ћелије, док ће ДЕСНА функција издвојити презиме. Да бисте користили ове функције, прво изаберите колону са именима која желите да одвојите. Затим у суседне колоне откуцајте =ЛЕФТ( и референцу ћелије за име. Ово ће издвојити име.

Да бисте издвојили презиме, откуцајте =РИГХТ( и референцу ћелије за име. Ово ће издвојити презиме. Такође можете подесити број знакова који ће се издвојити додавањем броја након референце ћелије. На пример, ако сте ако желите да издвојите прва 3 знака презимена, укуцали бисте =РИГХТ(А2, 3).

Коришћење функција ФИНД и ЛЕН

Функције ФИНД и ЛЕН су такође корисне функције за одвајање имена и презимена у Екцел-у. Функција ФИНД ће вратити позицију знака у низу, док ће функција ЛЕН вратити дужину стринга. Да бисте користили ове функције, прво изаберите колону са именима која желите да одвојите. Затим у суседне колоне откуцајте =ФИНД( и референцу ћелије за име. Ово ће вратити позицију размака у имену.виртру сигуран читач

Да бисте издвојили презиме, откуцајте =ЛЕН( и референцу ћелије за име. Ово ће вратити дужину стринга. Да бисте издвојили име, откуцајте =ЛЕФТ(А2, ФИНД(А2)-1). Да бисте издвојили презиме, укуцајте =РИГХТ(А2, ЛЕН(А2)-ФИНД(А2)) Ово ће раздвојити име и презиме у две различите колоне.

Коришћење алатке Фласх Филл

Алат Фласх Филл је користан алат за одвајање имена и презимена у Екцел-у. Може се наћи на картици Подаци на траци. Да бисте користили овај алат, прво изаберите колону са именима која желите да одвојите. Затим унесите име у суседну колону. Екцел ће затим открити образац и попунити преостале ћелије првим именима.

Да бисте унели презимена, унесите презиме у суседну колону. Екцел ће затим открити образац и попунити преостале ћелије презименима. Ово је брз и лак начин за одвајање имена и презимена у Екцел-у.

Коришћење функције ЦОНЦАТЕНАТЕ

Функција ЦОНЦАТЕНАТЕ је корисна функција за одвајање имена и презимена у Екцел-у. Комбинује два или више низова у један низ. Да бисте користили ову функцију, прво изаберите колону са именима која желите да одвојите. Затим у суседне колоне откуцајте =ЦОНЦАТЕНАТЕ( и референцу ћелије за име.

Ово ће вратити пуно име. Да бисте издвојили име, откуцајте =ЛЕФТ(А2, ФИНД(А2, )-1). Да бисте издвојили презиме, откуцајте =РИГХТ(А2, ЛЕН(А2)-ФИНД(А2, )). Ово ће раздвојити име и презиме у две различите колоне.

шта ће се догодити 2038. године

Коришћење функције ВЛООКУП

Функција ВЛООКУП је корисна функција за одвајање имена и презимена у Екцел-у. Тражи вредност у табели и враћа одговарајућу вредност из друге колоне. Да бисте користили ову функцију, прво изаберите колону са именима која желите да одвојите. Затим у суседне колоне откуцајте =ВЛООКУП( и референцу ћелије за име.

Ово ће вратити пуно име. Да бисте издвојили име, откуцајте =ЛЕФТ(А2, ФИНД(А2, )-1). Да бисте издвојили презиме, откуцајте =РИГХТ(А2, ЛЕН(А2)-ФИНД(А2, )). Ово ће раздвојити име и презиме у две различите колоне.

Често постављана питања

Који је најлакши начин да одвојите име и презиме у Екцелу?

Најлакши начин за одвајање имена и презимена у Екцел-у је коришћење функције „Текст у колоне“. Овој функцији се може приступити одабиром картице „Подаци“ на траци, а затим кликом на опцију „Текст у колоне“. Ово ће отворити прозор у којем можете одредити тип података колоне која садржи име и презиме. Одабиром „Делимитед“ можете одредити који знак или знакове треба користити за раздвајање имена и презимена.

Како да претворим једну ћелију која садржи име особе у две ћелије које садрже њихово име и презиме?

Коришћењем функције „Текст у колоне“, можете да конвертујете једну ћелију која садржи име особе у две ћелије које садрже њихово име и презиме. Да бисте то урадили, изаберите картицу „Подаци“ на траци, а затим кликните на опцију „Текст у колоне“. Ово ће отворити прозор у којем можете одредити тип података колоне која садржи име и презиме. Одабиром „Делимитед“ можете одредити који знак или знакове треба користити за раздвајање имена и презимена.

не могу да поставим Фирефок као подразумевани Виндовс 10 прегледач

Који је најбољи начин да одвојите име и презиме особе када има више имена?

Када особа има више имена, најбољи начин да одвојите њихово име и презиме је да користите функцију „Текст у колоне“. Овој функцији се може приступити тако што ћете изабрати картицу „Подаци“ на траци, а затим кликнути на опцију „Текст у колоне“. Ово ће отворити прозор у којем можете одредити тип података колоне која садржи име и презиме. Одабиром „Делимитед“ можете одредити који знак или знакове треба користити за раздвајање имена и презимена.

Који је најбржи начин за одвајање имена и презимена у Екцелу?

Најбржи начин за раздвајање имена и презимена у Екцел-у је коришћење функције „Текст у колоне“. Овој функцији се може приступити одабиром картице „Подаци“ на траци, а затим кликом на опцију „Текст у колоне“. Ово ће отворити прозор у којем можете одредити тип података колоне која садржи име и презиме. Одабиром „Делимитед“ можете одредити који знак или знакове треба користити за раздвајање имена и презимена.

Шта се дешава ако не наведем граничник када одвајам име и презиме?

Ако не наведете граничник приликом раздвајања имена и презимена, Екцел неће моћи да одвоји имена. То је зато што Екцел треба да зна који знак или знакове треба користити за раздвајање имена и презимена. Без ових информација, Екцел неће моћи тачно да раздвоји имена.

Како да обрнем редослед имена и презимена у Екцелу?

Да бисте обрнули редослед имена и презимена у Екцел-у, можете користити функцију „Текст у колоне“. Изаберите картицу „Подаци“ на траци, а затим кликните на опцију „Текст у колоне“. Ово ће отворити прозор у којем можете одредити тип података колоне која садржи име и презиме. Одабиром „Делимитед“ можете одредити који знак или знакове треба користити за раздвајање имена и презимена. Када то урадите, можете да изаберете опцију „Одредиште“ да бисте навели ћелију у коју желите да се поставе обрнути називи.

Научити како да одвојите име и презиме у Екцел-у може бити тежак задатак. Међутим, уз помоћ ових једноставних корака можете брзо и лако одвојити име и презиме у Екцел-у. Било да сте искусан корисник Екцел-а или почетник, ови кораци ће вам помоћи да ефикасно одвојите име и презиме у Екцел-у. Са овим новим знањем, можете учинити своје Екцел табеле ефикаснијим и организованијим.

Популар Постс