Искључите или искључите проверу правописа и аутоисправку у оперативном систему Виндовс 10

Turn Off Disable Spell Checker Auto Correct Windows 10Као ИТ стручњак, често ме питају како да онемогућим проверу правописа и аутоисправке у оперативном систему Виндовс 10. Иако постоји неколико различитих начина да се то уради, најлакши начин је да једноставно искључите аутоматску проверу правописа и функције аутоматског исправљања у оперативном систему Виндовс 10 подешавања. Да бисте то урадили, отворите апликацију Подешавања и идите на одељак Уређаји. Затим кликните на картицу Унос и померите се надоле до опција „Аутоматска провера правописа“ и „Аутоматско исправљање“. Искључите оба ова и више нећете морати да бринете о погрешно написаним речима или аутоматском исправљању промене онога што куцате. Наравно, ако и даље желите функције провере правописа и аутоматског исправљања, постоји неколико других опција. На пример, можете да инсталирате проверу правописа треће стране као што је Хунспелл ​​или Аспелл. Или можете да користите уграђену проверу правописа у програму Мицрософт Ворд. Међутим, ако вам ове функције нису потребне, најбољи начин је да их искључите у оперативном систему Виндовс 10.Виндовс 10/8 и новији имају уграђену проверу правописа уграђену у ваш систем. Функције провере правописа и аутоматског исправљања треба да раде у различитим одељцима Виндовс равномерно. У многим сценаријима, можда ћете сматрати да је функција аутоматског исправљања продуктивна, али ако сматрате да не испуњава ваша очекивања, можете да онемогућите функцију. Можете ручно да искључите функцију аутоматског исправљања на следећи начин:

креатор графита бесплатно без преузимања

Ручно искључите проверу правописа и аутоматско исправљање

Да бисте искључили функцију аутоматског исправљања у Виндовс 10 , ову опцију ћете пронаћи у оквиру Подешавања > Уређаји > Штампање.

онемогућите проверу правописа за аутоматско исправљањеУкључите или искључите аутоматско исправљање по жељи.

ИН Виндовс 8 , притисните тастер Виндовс + Ц. Притисните Подешавања, ово ће вас одвести до подешавања рачунара . У левом окну идите на ПЦ & Девицес -> Типинг. У десном окну овог екрана окрените Искључен или померите клизач улево да изаберете опције Аутоматско исправљање погрешно написаних речи и Истакните погрешно написане речи . Ово би одмах требало да онемогући функцију аутоматског исправљања.

Дисабле-Аутоцоррецт-Виндовс-8.1Такође можете да покушате нешто друго да бисте се решили функције аутоматског исправљања. У овој шеми морате додати свој регионални језик. Само идите на 'Подешавања' -> 'Време и језик' -> 'Регион и језик'

Популар Постс