Која је максимална дужина лозинке у оперативном систему Виндовс 10?

What Is Maximum Length Password Windows 10Која је максимална дозвољена дужина за подразумеване лозинке у оперативном систему Виндовс 10? Колико дуго лозинка може бити на Виндовс 10 или Виндовс Сервер? Читајте даље да бисте сазнали!

Максимална дужина лозинке у оперативном систему Виндовс 10 је 32 знака. Међутим, многи стручњаци препоручују коришћење лозинке која има најмање 8 знакова. Када бирате лозинку, увек треба да избегавате коришћење речи које се лако погађају или личних података. Уместо тога, користите мешавину слова, бројева и симбола. За још бољу сигурност, можете користити менаџер лозинки за генерисање и складиштење дугих, сложених лозинки. Ако сте забринути за безбедност своје лозинке за Виндовс 10, увек можете да омогућите двофакторску аутентификацију. Ово додаје додатни ниво сигурности јер захтева да унесете код са телефона или другог уређаја сваки пут када се пријавите.Која је максимална дужина лозинке на Виндовс системима? Можда вам је ово питање понекад пало на памет. Овај пост покушава да разјасни забуну око многих различитих верзија сродних чланака на вебу о овој теми.Имајући Јаке лозинке неопходна и прва је линија одбране од хакера. Морате имати јаку лозинку да бисте заштитили своје налоге на мрежи, као и Виндовс рачунаре. Уопштено говорећи,Препоручио бих да користите лозинке које су дугачке најмање 10 знакова, са мешавином насумичних специјалних знакова, великих и малих слова и бројева, тако да лозинка или приступна фраза не могу да се разбију. Али питање које мучи већину нас је која је максимална дужина лозинке дозвољена у оперативном систему Виндовс 10.

Максимална дужина лозинке у оперативном систему Виндовс 10

максимална дужина лозинке у Виндовс 10виндовс 10 фпс бројач

Стари оперативни системи пре Виндовс КСП-а

Иако је чланак о Виндовс 10, желео бих да причам о претходним оперативним системима. Ови оперативни системи - МС-ДОС, Виндовс 95 и Виндовс 98 - настали су у ери када се безбедност није схватала тако озбиљно као данас. Онда су биле друге претње и времена! Све се променило само са Виндовс НТ.

Што се лозинке тиче, у старијим оперативним системима је зависила од програма које сте покретали. Лозинке за пријаву не могу бити дуже од 14 знакова. Имали су и нека ограничења. Не прихватају беле размаке као што су размаци или табулатори. Неки други специјални знакови су такође забрањени. Али и даље можете креирати јаке лозинке користећи комбинацију малих и великих слова, бројева и одређених специјалних знакова.

Ако још увек користите Виндовс 98 или ранијим оперативним системима, из неког разлога је боље ограничити лозинке на 14 знакова. ако имате нет где имате модерне оперативне системе заједно са старим, Серверске лозинке боље је бити мањи или једнак 14 карактера , или ћете можда имати проблема са пријављивањем на ове системе.Максимална дужина лозинке у Виндовс 10, Серверу и другим модерним оперативним системима

Интерно, Виндовс представља лозинке у УНИЦОДЕ низовима од 256 знакова. Међутим, дијалог за пријаву је ограничен на 127 знакова. Стога, најдужа лозинка која се може користити за интерактивно пријављивање на Виндовс рачунар је 127 знакова. Теоретски, програми као што су сервиси могу да користе дуже лозинке, али оне морају бити подешене програмски јер дијалог за промену лозинке не дозвољава да унесете лозинку дужу од 127 карактера, каже се у чланку о лозинкама. ТецхНет .

Технички, дужина лозинки може бити максимална 127 карактера према Мицрософт-у. 127 знакова значи да можете креирати једноставне фразе које можете лако запамтити, али су и даље јаке лозинке. Међутим, нека друга разматрања везана за ове оперативне системе приморавају вас да користите краће лозинке.

На пример, ако користите Мицрософтов рачун пријавите се у свој Виндовс 10 рачунару, није вам дозвољено 127 знакова. То је зато што Мицрософт налози (Ливе, Оутлоок, Хотмаил, итд.) имају не више од 16 карактера . Дакле, чак и ако Виндовс 10 поље за пријаву дозвољава 127 знакова, приморани сте да користите лозинку највише 16 знакова . Иахоо и Гоогле су бољи у овом случају, дозвољавајући 32 и 200 карактера, респективно.

Када се пријавите на свој Мицрософт налог са дугом лозинком, можда ћете видети следећу поруку о грешци:

Лозинке за Мицрософт налог могу бити дугачке до 16 знакова. Ако сте користили лозинку са више од 16 знакова, унесите првих 16.

винсоцк

То не значи да је ваша лозинка скраћена. Виндовс Ливе ИД лозинке су увек биле ограничене на 16 знакова, а сви додатни знакови лозинке су игнорисани у процесу пријављивања. Када је Мицрософт променио „Виндовс Ливе ИД“ у „Мицрософт налог

Популар Постс