Како да исечете или копирате и налепите помоћу тастатуре или миша у оперативном систему Виндовс 10

How Cut Copy Paste Using KeyboardКорак по корак упутства за почетнике о томе како да исечете или копирате и налепите помоћу пречица на тастатури, миша, командне линије на вашем Виндовс рачунару.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да исечем или копирам и налепим помоћу тастатуре или миша у оперативном систему Виндовс 10. Ево неколико брзих савета како да то урадите: Да бисте исекли или копирали користећи пречице на тастатури, прво изаберите текст или објекат који желите да копирате или исечете. Затим притисните и држите тастер ЦТРЛ и притисните тастер Кс или Ц. Да бисте налепили, притисните и држите тастер ЦТРЛ и притисните тастер В. Да бисте исекли или копирали помоћу миша, прво кликните на текст или објекат који желите да копирате или исечете. Затим притисните и држите леви тастер миша и превуците текст или објекат на жељену локацију. Да бисте налепили, притисните и држите тастер ЦТРЛ и притисните тастер В.Цут, Цопи и Пасте су најосновније команде које се користе на Виндовс рачунарима. Ово је веома једноставна операција и просечном кориснику рачунара овај пост може бити бескорисан, али има много нових корисника рачунара који траже како да исеку, копирају или налепе помоћу миша или тастатуре. Због тога ћемо за сада с времена на време укључивати и искључивати врло једноставне Виндовс водиче за почетнике.Разлика између сечења и копије

Пре свега, постоји разлика између сечења и копирања нечега. Када исечете и налепите слику или текст, ви га ефективно бришете са једне локације и стављате у међуспремник, док копирање ствара дупликат слике или текста. Након копирања у међуспремник или привремену меморију, можете га налепити у било који документ, датотеку или фасциклу на рачунару. Са Интернета можемо копирати скоро све, али није могуће исећи текст или слику са Интернета. У основи, користимо опцију 'ЦУТ' када желимо да преместимо слику, текст, датотеку или фасциклу са једне локације на другу, а користимо 'Цопи' када желимо да дуплирамо елемент.

Шта је међуспремникПре него што наставимо, важно је разумети шта је међуспремник. Виндовс рачунари долазе са функцијом тзв Виндовс цлипбоард , који привремено чува информације, омогућавајући вам да их преместите или налепите на друго место. Подаци сачувани у клипборду се бришу када се рачунар поново покрене или искључи. Једноставно речено, међуспремник се користи за чување података које желите да налепите на друго место на рачунару.

Исеците, копирајте и налепите помоћу миша

твц

До Исеците или копирајте датотеку или фасциклу на рачунару, само кликните десним тастером миша и изаберите 'Порез' или ' Копирај '. Идите до фасцикле у коју желите да преузмете датотеку или фасциклу, кликните десним тастером миша и изаберите Налепи.

Слично томе Изрежите или копирајте слику из једног фолдера у други, померите курсор миша преко слике, кликните десним тастером миша и изаберите жељену опцију. Да бисте налепили, идите до жељене фасцикле, кликните десним тастером миша и изаберите Налепи.До исеците, копирајте и налепите текст користећи миш, прво морате да пређете преко текста који желите да копирате. Да бисте изабрали текст, кликните левим тастером миша, држите и превуците преко текста који желите да изаберете. Изабрани текст је приказан у другој боји.

односно 32 бита

копирај залепи мишем 3Кликните десним тастером миша и изаберите ' порез ' или ' копија . Да бисте уметнули текст, изаберите „ Инсерт'. ИН Опције лепљења ако се то од вас затражи, дајте вам додатне опције за лепљење као што су задржавање/уклањање форматирања итд.

Исеците, копирајте и налепите помоћу пречица на тастатури

Иако је сечење, копирање и лепљење помоћу миша лако и једноставно, коришћење пречица на тастатури је увек лакше и брже. Можда није сваки корисник рачунара свестан пречица на тастатури, али је важно да их будете свесни како бисте могли да радите чак и када ваш миш престане да ради.

  • Пречица на тастатури да изаберете све- Цтрл + А
  • Пречица на тастатури за Цут- Цтрл + Кс
  • Пречица на тастатури за копирање- Цтрл + Ц
  • Пречица на тастатури за Пасте- Цтрл + В.

Изаберите датотеку, фасциклу или слику, користите Цтрл + Кс или Цтрл + Ц. Не отварајте фасциклу у коју желите да налепите ставку и притисните Цтрл + В. Ако желите да изаберете све ставке у фасцикли, притисните Цтрл + А а затим користите пречице на тастатури исеците, копирајте, налепите.

Да бисте изабрали део текста помоћу тастатуре, прво померите курсор на текст, притисните Цтрл + Схифт, и Лево или Стрелица удесно кључеви по жељи. Наставите да притискате тастере са стрелицама да бисте изабрали речи десно или лево. Користите Стрелица горе и доле тастери за избор пасуса. Ако желите да изаберете цео ред, померите курсор на крај реда и притисните Схифт + Хоме на тастатури.

гоогле аппс покретач преузимање

Преместите или копирајте помоћу командне линије

Сада је ово метода за напредне кориснике. Такође можете користити командну линију за премештање или копирање датотека. Да бисте то урадили, прво запишите путању до датотеке или фасцикле коју желите да исечете или копирате. Такође запишите путању до циљне фасцикле.

Сада кликните на дугме Старт Виндовс 10 и изаберите Цомманд Промпт. Коришћена синтакса:

Да копирате:

|_+_|

За кретање:

|_+_|

Синтакса и други детаљи о овоме могу се наћи на ТецхНет-у. Ево и Ево .

Сада када знате о овим једноставним техникама сечења, копирања и лепљења података са једног места на друго, биће вам лакше да радите на Виндовс рачунару.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Погледајте овај пост ако копирање и лепљење не раде .

Популар Постс