Користите савет за лозинку и диск за ресетовање лозинке да бисте опоравили заборављену лозинку за Виндовс

Use Password Hint Password Reset Disk Recover From Forgotten Windows PasswordВиндовс 10/8/7 нуди две алатке које ће вам помоћи да се носите са изгубљеним лозинкама за пријаву на Виндовс - Пассворд Хинт и Пассворд Ресет Диск. Научите како да их користите.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да повратим заборављену лозинку за Виндовс. Постоји неколико различитих метода које можете да користите, али две најчешће су коришћење наговештаја лозинке или диска за ресетовање лозинке. Ако сте подесили наговештај за лозинку, то ће бити најлакши начин да вратите лозинку. Једноставно унесите своје корисничко име и наговештај за лозинку када се то од вас затражи и требало би да будете у могућности да ресетујете своју лозинку. Ако немате подешен наговештај за лозинку или ако га не можете да се сетите, мораћете да користите диск за ресетовање лозинке. Ово је диск који креирате када први пут подесите рачунар. Садржи све информације потребне за ресетовање ваше лозинке. Да бисте користили диск за ресетовање лозинке, уметните га у рачунар и пратите упутства. Од вас ће се тражити да унесете своје корисничко име, а диск ће урадити остало. Ако немате диск за ресетовање лозинке, мораћете да контактирате ИТ одељење или произвођача рачунара. Они ће моћи да вам помогну да ресетујете лозинку.Ако икада заборавите лозинку за пријаву на Виндовс, Виндовс 10, Виндовс 8 и Виндовс 7 и Виндовс Виста нуде две алатке које ће вам помоћи да се носите са тим:  1. Наговештај за лозинку
  2. Диск за ресетовање лозинке

Опоравак од заборављене лозинке за Виндовс

Хајде да видимо како можете да повратите изгубљену или заборављену лозинку у оперативном систему Виндовс.

1] Савет за лозинку

прозори за унос лозинкеје твоје Наговештај за лозинку Након што унесете погрешну лозинку, појавиће се испод поља за унос лозинке, а затим кликните на ОК. Можете креирати наговештај када постављате лозинку користећи корисничке налоге.

Читати: Како да се пријавите ако сте изгубили лозинку за Виндовс .

2] Диск за ресетовање лозинке

ДО Диск за ресетовање лозинке , омогућава вам да промените лозинку без потребе да знате стару лозинку. Можете направити само диск за ресетовање лозинке за свој локални налог. Овај диск садржи једну датотеку под називом Кориснички кључ.псв , што је шифрована резервна копија ваше лозинке.Можете Креирај диск за ресетовање лозинке на следећи начин :

Требаће вам преносиви медиј, тј. УСБ, дискета, ЦД, екстерни чврсти диск или меморијска картица.

  1. Пријавите се са налогом за који желите да креирате диск за ресетовање лозинке.
  2. У контролној табли отворите Кориснички налози.
  3. На траци задатака кликните на „Креирај диск за ресетовање лозинке“ да бисте покренули чаробњак за заборављену лозинку, а затим пратите упутства чаробњака.

Да бисте користили диск за ресетовање лозинке ако га заборавите:

  1. На екрану за пријаву унесите унос у поље за лозинку. Ако сте добро погодили, онда сте за! Ако направите грешку, Виндовс ће вам рећи да лозинка није тачна.
  2. Кликните ОК. Поново се појављује екран за пријаву, али са додатним текстом испод поља за лозинку.
  3. Ако први део додатног текста, наговештај за лозинку, покушава да покрене вашу меморију, унесите лозинку. Ако није, кликните на 'Ресет Пассворд' да бисте отворили чаробњак за ресетовање лозинке. Овај чаробњак тражи локацију диска за ресетовање лозинке, чита шифровани кључ, а затим од вас тражи да поставите нову лозинку, која се затим користи за пријављивање.

Па, такође се увек можете пријавити као администратор и променити или уклонити своју лозинку уместо вас, али ћете изгубити приступ шифрованим датотекама, имејловима и сачуваним акредитивима.

Такође можете користити треће стране бесплатни алати за опоравак лозинке . Није вам потребан приступ Виндовс-у да бисте опоравили изгубљене лозинке. Преузмите бесплатну ИСО слику, нарежите је на ЦД и покрените систем са ЦД-а. Затим проналази Виндовс корисничке налоге.

Читати: Мицрософт политика о изгубљеним или заборављеним Виндовс лозинкама .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Такође погледајте овај пост на Опоравак лозинке за Виндовс за више понуда.

Популар Постс