Опоравак лозинке за Виндовс: Опоравак изгубљене, заборављене лозинке за Виндовс

Windows Password RecoveryБесплатни софтвер Виндовс Пассворд Рецовери, ресетовање лозинке и уређивач регистра могу да опораве, поврате изгубљену, заборављену, украдену лозинку и ресетују лозинку за пријаву на Виндовс.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да повратим изгубљену или заборављену лозинку за Виндовс. Постоји неколико различитих метода које се могу користити да се то постигне, а у наставку ћу навести најпопуларније.Први метод је коришћење алата за опоравак лозинке треће стране. Постоји много различитих алата доступних на тржишту и сви раде на исти начин. Мораћете да креирате ЦД или УСБ диск за покретање помоћу алатке, а затим да покренете рачунар са тог уређаја. Алат ће затим скенирати чврсти диск вашег рачунара и покушати да поврати изгубљену лозинку.Други метод је коришћење уграђене функције опоравка лозинке у оперативном систему Виндовс. Ова функција је дизајнирана за ситуације у којима сте заборавили лозинку, али се такође може користити за враћање изгубљене лозинке. Да бисте користили ову функцију, мораћете да покренете рачунар са Виндовс инсталационог диска. Када сте на екрану за подешавање, притисните тастере Схифт+Ф10 да бисте отворили командну линију. Одатле можете користити команду 'нет усер' да промените своју лозинку.

екцел решавачка једначина

Трећи метод је коришћење грубог напада. Ово је више технички приступ и не препоручује се почетницима. У суштини, мораћете да преузмете програм за разбијање лозинке, а затим да га покренете на чврстом диску рачунара. Програм ће испробати сваку могућу комбинацију знакова док не пронађе тачну лозинку. Ово може потрајати дуго, али је често једини начин да повратите изгубљену лозинку.Надамо се да ће вам једна од горе наведених метода помоћи да вратите изгубљену или заборављену лозинку за Виндовс. Ако не, можда ћете морати да контактирате стручњака за помоћ. Срећно!

У последње време ми се чини да што више Виндовс рачунара радим са више корисника који су заборавили лозинку или ми нису рекли лозинку, а када не могу да их контактирам, нема начина да се пријавим на рачунар да поправим то. У већини случајева нису предузели никакве мере да се заштите од забране њиховог налога.Видели смо како да повратимо изгубљене или заборављене Виндовс лозинке користећи уграђене Виндовс алате као што су Савет за лозинку и диск за ресетовање или са другима бесплатни алати за опоравак лозинке . Видели смо и како ресетујте лозинку за Виндовс ако је ваш рачунар у домену или радној групи.

Данас ћемо видети како да користимо још један алат за ресетовање лозинке.

Користио сам бесплатни услужни програм под називом Самостални НТ лозинка и уређивач регистра да ресетујете лозинку корисника и одобрите му приступ његовом налогу. Све док се рачунар може покренути са ЦД-а или УСБ-а, овај мали услужни програм је непроцењив.

инсталирајте вмваре тоолс виндовс 10

Све време сам потврђивао да је рачунар заиста припадао кориснику који је заборавио лозинку, некога обавестио и унапред обавестио. Никада не бих препоручио да ово користите на било чијем рачунару, а да они не знају, ИКАДА!

Опоравак лозинке за Виндовс

Инсталирајте и користите оффлине лозинку и уређивач регистра да бисте ресетовали лозинку

Оперативни систем Виндовс чува информације о корисницима, укључујућишифровановерзије лозинке у датотеци под називом сама , обично се налази у виндовс систем32 цонфиг фолдер. Ова датотека је део регистра у бинарном формату, који је некада био недокументован и тешко га је било пронаћи. Ванмрежна лозинка и уређивач регистра могу вам помоћи у томе.

Како да подесите оффлине лозинку и уређивач регистра:

 • Преузмите слику ЦД-а за покретање или УСБ датотеке са његове почетне странице.
 • Да бисте креирали ЦД за покретање, једноставно користите софтвер по свом избору који подржава нарезивање ИСО слика.
 • Да бисте креирали УСБ диск за покретање, распакујте преузету УСБ датотеку и копирајте све датотеке на свој УСБ уређај.
 • Отворите командну линију као администратор и покрените следећу команду: Кс:сислинук.еке -ма Кс: (замените Кс словом диск јединице додељеном вашем УСБ уређају).
 • УСБ уређај би сада требало да се покреће, али ако имате проблема са тим, можете или ручно да покренете УСБ или испробате било који број УСБ алата за покретање који су доступни на мрежи.

Како се користи Оффлине лозинка и уређивач регистра :

 • Покрените систем са уметнутим диском или повезаним УСБ уређајем.

Можда ћете морати да одете у БИОС и подесите приоритет уређаја за покретање ако имате проблема са његовим покретањем. Контактирајте произвођача да бисте сазнали како.

 • Након што преузмете и учитате услужни програм са уводним екраном, притисните Ентер.
 • Биће вам представљен скуп преузимања драјвера, информације о кернелу, итд. Када се ово уради и нађете своју партицију диска на којој је инсталиран Виндовс, ако имате само једну партицију диска, само притисните Ентер да наставите. Ако имате више, изаберите број диска партиције на којој је инсталиран Виндовс и притисните Ентер.
 • Биће вам приказана порука у којој се тражи путања до регистра. Ако је све исправно, не морате ништа да радите осим да притиснете Ентер.
 • Затим ће вам бити представљене три опције: 1 да ресетујете лозинку, 2 да ресетујете конзолу за опоравак и к да се одјавите, изаберите опцију 1 да ресетујете лозинку.
 • Затим ће вам бити представљено пет опција: 1 за уређивање лозинке, 2 за Сискеи , 3 за Рецовери Цонсоле, 9 за Регистри Едитор и к за излаз, изаберите опцију 1 да бисте уредили информације о кориснику и лозинки.
 • Сада ће навести све кориснике на локалној машини. Изаберите за ког корисника покушавате да ресетујете лозинку.
 • Приказане су неке информације о корисничком налогу и биће вам представљено 5 опција: 1 да обришете лозинку, 2 да измените лозинку, 3 да надоградите корисника, 4 да откључате и омогућите кориснички налог и к да се одјавите, обично Одабрао сам опцију 1, само да обришем лозинку и поставим нову лозинку након пријављивања.

Опоравак лозинке за Виндовс

 • Ако све ради у реду, требало би да видите да је лозинка обрисана!
 • Затим кликните! (узвичник) на тастатури, а када се врати у главни мени, притисните к.
 • Након што притиснете к, од вас ће бити затражено да програм запише фајл(е) назад! Уради то? И или Н. Изаберите И да бисте сачували промене и сада би требало да будете у могућности да се пријавите на свој налог.

БЕЛЕШКА. Имао сам неколико случајева када ово није успело први пут и морао сам да урадим процес више пута, али увек са успехом. Пошто ово уређује САМ датотеку, увек треба да будете опрезни пре него што испробате овај метод.

црна позадина екрана

Процес је прилично брз, траје само неколико минута, а када видите да ради, већина корисника га је прилично лако схватити.

Постоји прилично опсежан водич корак по корак, као и странице са честим питањима доступним на почетној страници за ресетовање лозинке ван мреже и уређивача регистра. Ево .

Имајте на уму да ако је ваш рачунар прикључен на домен, нећете моћи да креирате УСБ диск за ресетовање лозинке. Мораћете да контактирате свог администратора да ресетује лозинку.

читати : Преглед опоравка лозинке за Виндовс .

Диск за ресетовање лозинке за Виндовс

Да бисте се заштитили од блокирања приступа свом налогу ако заборавите лозинку. Виндовс укључује веома згодну функцију која ће вам помоћи да се вратите на свој налог УСБ диск за ресетовање лозинке.

Да бисте креирали УСБ диск за ресетовање лозинке:

 • Уметните диск или УСБ уређај у рачунар.
 • Идите на Кориснички налози контролне табле менија Старт и изаберите „Креирајте диск за ресетовање лозинке“ са леве стране.
 • Чаробњак за заборављене лозинке ће се отворити и водити вас кроз креирање УСБ диска за ресетовање лозинке.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Кликните овде за детаљан водич за како да направите диск за ресетовање лозинке помоћу флеш диска .

Користите УСБ диск за ресетовање лозинке да бисте повратили лозинку:

 • Покрените Виндовс нормално.
 • Уметните диск УСБ уређаја када дођете до екрана за пријаву.
 • Изаберите опцију ресетовања лозинке која ће вам помоћи да ресетујете лозинку. Ако опција Ресет Пассворд није приказана, притисните тастер Ентер или притисните дугме Ентер да бисте приказали опцију ресетовања лозинке.

Ако је ваш рачунар прикључен на домен, нећете моћи да креирате УСБ диск за ресетовање лозинке. Мораћете да контактирате свог администратора да ресетује лозинку.

како променити директоријум у цмд виндовс 10

Погледајте и како можете ресетујте администраторску лозинку у прозорима са лепљивим тастерима . Ако тражите плаћени програм за ресетовање заборављених Виндовс лозинки, прочитајте наш Преглед Виндовс лозинке .

Сада прочитајте: Како да се пријавите ако сте изгубили лозинку за Виндовс .

Популар Постс