Интернет безбедност са Јавом; или будите сигурнији без тога!

Staying Safe Internet With JavaКао ИТ стручњаку, често ми се поставља питање: 'Да ли је заиста неопходно користити Јаву да бисте били сигурни на интернету?' Одговор је одлучно 'НЕ!' У ствари, постоји много опасности повезаних са коришћењем Јаве којих можда нисте свесни. Ево само неколико: Јава је језик независан од платформе, што значи да се може покренути на било ком оперативном систему. Због тога је веома тешко обезбедити, јер постоји много различитих начина да се то искористи. Јава је такође веома популаран језик, што га чини метом нападача. Постоји много злонамерних програма који су написани посебно да циљају Јава кориснике. Јава је такође позната по томе што је несигурна. У Јави је пронађено много сигурносних пропуста, а Орацле (компанија која развија Јаву) има лошу евиденцију када је у питању њихово закрпање. Дакле, ако желите да останете безбедни на интернету, боље је да у потпуности избегавате Јаву.Две апликације које је већина нас инсталирала на својим Виндовс рачунарима захтевају честа ажурирања: блиц и Јава . Јава то је у основи техника која се користи за креирање анимираног или интерактивног веб садржаја. Дакле, да бисмо могли да видимо такав садржај, морамо да инсталирамо Јаву. Када инсталирате Јава у Интернет Екплорер, она је подразумевано омогућена и конфигурише безбедносне поставке на највишем нивоу.

За један дан видећете један или други извештај Објављено безбедносно ажурирање за решавање критичне рањивости '. И да будем искрен, већина нас се заправо не труди да ажурира ту Јава или Фласх – под претпоставком да је довољно имати ажурирани оперативни систем и антивирусни софтвер!Али, нажалост, то није случај. Дошло је до таласа експлоатације Јаве без преседана и ове рањивости Јаве се често користе за компромитовање вашег рачунара, тако да такође треба да одржавате Јаву ажурном. инсталирајте аутоматско ажурирање .

Уопштено говорећи, најефикаснија мера против ових рањивости је одржавање Јаве ажурном. Друга опција је да онемогућите Јаву или да је уопште не инсталирате!

Ажурирајте Јава

Пре само неколико дана објављена је још једна таква критична рањивост. Ова рањивост је утицала на Јаву 7.06 и раније. Више информација о овоме можете пронаћи на Орацле.цом. Јава је јуче објавила ажурирање које поправља ову рањивост и сада можете преузети ажурирање. одавде .Онемогућите Јава

Понекад се ове закрпе ослобађају са закашњењем. У овом случају, онемогући јава можда би била добра идеја. Да бисте то урадили, отворите Цонтрол Панел > Јава > Јава Рунтиме Енвиронмент Сеттингс > Јава картица > Виев > Опозовите избор Енаблед да бисте онемогућили Јава. Немам инсталирану Јаву, али верујем да можете да је онемогућите или деинсталирате у одељку Управљање додацима или додацима у вашем претраживачу. Више о томе Ево .

Такође ће можда бити потребно деинсталирати старије верзије Јаве које су још увек присутне. Чување старих и несигурних верзија Јаве на вашем систему представља озбиљан безбедносни ризик. То можете учинити преко контролне табле или користити ЈаваРа .

КБ2751647 објашњава како да потпуно онемогућите Јава веб додатак у Интернет Екплорер-у. Ако желите, можете преузети и користити ово је поправка регистра онемогућите Јаву - креирали смо на основу КБ чланка.

Потпуно уклоните Јава

Такође можете озбиљно размислити о уклањању Јаве са рачунара преко контролне табле. Ако нисте сигурни да ли вам је потребна Јава или не, уклоните је. Шансе су да га нећете пропустити; ако не користите ОпенОффице или ЛибреОффице. Ја немам инсталирану Јава на свом рачунару и никада нисам осетио потребу за њом.

Јава на вашем рачунару

Да бисте проверили да ли имате инсталирану Јаву и/или се уверили да ради добро, посетите Ова страница . Да бисте проверили верзију ЈРЕ-а коју ваш претраживач ради, дођи . Ако желите да преузмете најновију верзију Јава за свој Виндовс рачунар, идите на Ево .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Сазнајте више о Јави и ЈаваСцрипт-у:

  1. Јава безбедност: Онемогућите Јава или ЈаваСцрипт - разлика!
  2. Уклоните или онемогућите Јаву у Интернет Екплорер-у, Фирефок-у, Цхроме-у, Опери
  3. Онемогућите ЈаваСцрипт у ИЕ, Цхроме, Фирефок, Опера
  4. Онемогућите или промените Јава дозволе користећи Виндовс уређивач групних смерница
  5. Разумевање и управљање Јава поставкама у Виндовс-у
  6. Управљање и разумевање подешавања Фласх Плаиер-а у Виндовс-у .
Популар Постс