Управљање и разумевање подешавања Фласх Плаиер-а у оперативном систему Виндовс 10

Managing Understanding Flash Player Settings Windows 10Виндовс 10/8/7 вам даје Адобе Фласх Плаиер Сеттингс Манагер тако да можете да контролишете како Фласх Плаиер функционише и које локације могу да постављају колачиће и податке на ваш рачунар.

Као ИТ стручњак, често ме питају о најбољем начину управљања и разумевања поставки Фласх Плаиер-а у оперативном систему Виндовс 10. Иако постоји неколико различитих начина да се то уради, обично препоручујем коришћење Фласх Плаиер Сеттингс Манагер-а. Фласх Плаиер Сеттингс Манагер је одличан алат за управљање вашим поставкама Фласх Плаиер-а. Омогућава вам да промените различита подешавања, укључујући веб локације на којима желите да дозволите Фласх Плаиер, а које не. Да бисте приступили Менаџеру поставки Фласх Плаиер-а, једноставно унесите „фласх плејер“ у траку за претрагу оперативног система Виндовс 10, а затим кликните на опцију „Управљач подешавањима Фласх Плаиер-а“ која се појави. Једном када сте у Фласх Плаиер Сеттингс Манагер-у, видећете низ различитих опција које можете да промените. Међутим, две које обично препоручујем да промените су подешавања „Складиштење“ и „Камера и микрофон“. Поставка „Складиштење“ вам омогућава да контролишете колико података Фласх Плаиер сме да складишти на вашем рачунару. Обично препоручујем да ово подесите на „1 ГБ“ или „2 ГБ“ како бисте били сигурни да Фласх Плаиер не заузима превише простора на чврстом диску. Поставка „Камера и микрофон“ вам омогућава да контролишете којим веб локацијама је дозвољен приступ вашој веб камери и микрофону. Обично препоручујем да ово подесите на „Питај пре приступања“ како бисте били сигурни да случајно не делите своју веб камеру и микрофон са веб локацијом којој немате поверења. Све у свему, Фласх Плаиер Сеттингс Манагер је одличан алат за управљање подешавањима Фласх Плаиер-а. Топло препоручујем да одвојите мало времена да се упознате са њим како бисте могли боље да контролишете своје искуство са Фласх Плаиер-ом у оперативном систему Виндовс 10.Осим ако није другачије назначено, већина веб локација чува неке податке на вашем рачунару како би могли да прате како користите Адобе Фласх Плаиер . Ови подаци помажу у праћењу резултата ваших Фласх игара, где сте стали док сте гледали филм помоћу Фласх Плаиер-а и још много тога. Такође може да чува податке о другим веб локацијама које сте прегледали.Адобе Фласх подешавања

Виндовс 10/8/7 вам даје Менаџер подешавања Фласх Плаиер-а тако да можете да контролишете како Фласх Плаиер функционише и које локације могу да инсталирају податке на ваш рачунар. Већ смо се тога дотакли када смо видели како Ново ажурирање за Адобе Фласх сада покреће аутоматска ажурирања заједно са софтвером треће стране. .

Покушајмо сада да разумемо шта ова подешавања значе у смислу безбедности.управитељ уређаја из командне линије

Управљање поставкама локалног флеш меморије

Да бисте отворили Фласх Плаиер Сеттингс Манагер, отворите Цонтрол Панел и кликните на икону Фласх Плаиер. Подразумевана картица Складиште картицу и омогућава вам да видите све сачуване веб странице ' Фласх колачићи ' на вашем рачунару. Иста картица вам такође омогућава да спречите веб локације да чувају податке на вашем рачунару у сврху праћења.

Испод Складиште на картици, можете видети три опције:избриши директоријум цмд виндовс 10
  1. Дозволите свим сајтовима да чувају информације на овом рачунару
  2. Питајте ме пре него што дозволите новим сајтовима да чувају информације на овом рачунару
  3. Спречите све локације да чувају информације на овом рачунару

Опције говоре саме за себе. Међутим, пре него што одаберете једну од горе наведених опција, добро је да проверите који сајтови су већ ускладиштили информације на вашем сајту. Да бисте то урадили, кликните на Подешавања локалног складиштења сајта . Ова опција у Фласх Плаиер Сеттингс Манагер-у ће вам показати листу веб локација које већ чувају информације на вашем рачунару.

Можете да избришете оне за које мислите да вам нису потребни, а затим се вратите да изаберете другу опцију (Питајте ме пре него што дозволите новим сајтовима да чувају информације на вашем рачунару). Да бисте уклонили сајтове под Подешавања локалног складиштења сајта , изаберите веб локацију и кликните избрисати . Када завршите, кликните Близу да се вратите и изаберете другу опцију.

Испод Картица камере , можете да изаберете подешавања камере и микрофона. Одаберите да ли желите да вас Фласх пита када нека локација жели да користи вашу камеру или микрофон или желите да ваш Фласх Плаиер блокира све локације да их користе.

Пеер-то-пеер мреже

Веб локације које нуде аудио и видео стриминг могу вам пружити боље перформансе ако други корисници на мрежи поделе свој пропусни опсег са вама. Ово је познато као пеер-то-пеер мрежа. Међутим, можда нећете желети да га делите ако имате малу пропусност. У таквим случајевима можете спречити веб локације да користе пеер-то-пеер мреже. ИН Репродукција таб у Фласх Плаиер Сеттингс Манагер-у вам омогућава да ово конфигуришете.

Имате две опције:

картица за искључивање хрома
  1. Питајте ме када сајт жели да користи пеер-то-пеер
  2. Спречите све локације да користе пеер-то-пеер мреже

Као и са Подешавања локалне меморије , можда ћете желети да видите које локације већ користе пеер-то-пеер мрежу на вашем рачунару. Притисните Пеер-то-пеер мрежа по сајту да бисте отворили оквир за дијалог који приказује веб локације које користе ову функцију. Затим можете уклонити веб локације из оквира за дијалог тако што ћете изабрати сваку веб локацију и кликнути избрисати .

Притисните Близу а затим изаберите опцију 1 (Питај ме када сајт жели да користи пеер-то-пеер). На овај начин од вас ће бити затражено сваки пут када веб локација жели да дели ваш пропусни опсег. Ако не желите да делите пропусни опсег, само Блокирати када то буде затражено.

Испод Напредна картица , можете да изаберете подешавања ажурирања. Такође можете избрисати сву локалну меморију, сачуване опције и подешавања. Такође можете да поништите ауторизацију Фласх Плаиер-а да репродукује претходно репродуковани заштићени садржај ако планирате да га одбаците са рачунара.

менаџер за пословне контакте 2013

Овај пост ће вам показати како онемогућите или уклоните Фласх и Схоцкваве Плаиер ако се икада одлучиш.

Надам се да вам је овај пост био користан и да сте научили нешто ново овде!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Такође можете прочитати овај пост о управљању Јава подешавања .

Популар Постс