Апликације се померају удесно или улево када се покрене игра или апликација преко целог екрана.

Prilozenia Peremesautsa Vpravo Ili Vlevo Pri Zapuske Polnoekrannoj Igry Ili Prilozeniaнедефинисан

Када играте игру или апликацију преко целог екрана, важно је да знате да се апликације могу померати удесно или улево. То је зато што када сте у режиму целог екрана, фокус вашег рачунара је на игрици или апликацији. То значи да се друге отворене апликације могу пребацити у позадину. Ако нисте пажљиви, то може довести до губитка трага шта је отворено на вашем рачунару. Зато је важно да будете свесни овог понашања и да затворите све апликације које не користите пре него што покренете игру или апликацију преко целог екрана. Ако имате више монитора, ово такође може бити проблем. Обавезно поставите своју игру или апликацију на монитор који користите за њу. У супротном, можда ћете случајно отворити друге апликације на својим другим мониторима. Ово је само једна од многих ствари које треба имати на уму када користите режим преко целог екрана. Ако будете свесни како се ваш рачунар понаша у овом режиму, можете избећи потенцијалне проблеме и осигурати да имате најбоље могуће искуство играња игара или апликација.Приликом покретања игре или апликације преко целог екрана, осим ако није другачије апликација је премештена на другу локацију , овај пост ће вам помоћи да решите овај проблем. Већина игара ради у режиму целог екрана. Међутим, ако се остале апликације померају удесно или улево, то је неугодно. Дакле, хајде да схватимо како да решимо проблем.Апликације се померају удесно или улево када се покрене игра или апликација преко целог екрана.

Зашто се апликације померају лево или десно?

Када се покрене апликација преко целог екрана, она се поставља на одређену резолуцију. Неке игре се прилагођавају сопственој резолуцији екрана, док друге користе подешавања која је поставио програмер игре или апликације. Не пружа најбољу графику ако је приморан да користи другу резолуцију.Када се игре покрећу у њиховој резолуцији, а ви сте на двоструком екрану, требало би да видите део апликације или игре на другом екрану. Било која друга апликација на другом екрану треба да буде померена.

Апликације се померају удесно или улево када се покрене игра или апликација преко целог екрана.

Ова могућа решења могу вам помоћи да решите проблем са дозволом који узрокује да се апликација помера лево или десно.

  1. Промените резолуцију игре у складу са екраном
  2. Промените резолуцију екрана монитора
  3. Промените скалирање за Нвидиа хардвер
  4. Промените главни монитор у подешавањима

Мораћете да схватите подешавања оперативног система Виндовс, промените подешавања резолуције игре директно у игри и тако даље.1] Промените резолуцију игре у складу са екраном

Неке игре вам омогућавају да омогућите аутоматско подешавање у графичком одељку. Ова опција осигурава да када покренете игру, она открије резолуцију главног монитора и покрене игру на њему. Ако нема аутоматског подешавања, можете подесити резолуцију или користити најближу доступну у подешавањима игре.

2] Промените резолуцију екрана вашег монитора.

Промените резолуцију екрана у Виндовс-у

упозорење о вирусу из Мицрософта

Неки монитори подржавају веће резолуције, али корисници користе ниже резолуције јер су текстови премали и скалирање не помаже много. Ако не постоји други начин да промените подешавања резолуције у игри, можете је повећати, играти игру и вратити назад.

Овај метод је досадан јер морате да га радите сваки пут. Алтернативни начин је да користите апликацију или пречицу на тастатури да бисте је брзо променили.

3] Промените скалирање за Нвидиа хардвер.

Можете променити скалирање ако ваш рачунар или лаптоп има Нвидиа хардвер или ГПУ. Ово може бити згодно када немате другог избора и морате да се уверите да игра преко целог екрана остане на монитору и да се не шири на други.

  • Отворите Виндовс претрагу (Вин + С), потражите Нвидиа Цонтрол Панел и отворите га.
  • Идите на Дисплаи > Адјуст Десктоп Сизе анд Поситион.
  • Овде можете променити зумирање и величину за игру или апликацију.

Мораћете да експериментишете да бисте сазнали шта вам најбоље одговара.

4] Промените примарни монитор

Проблем се првенствено види у поставци двоструког монитора. Ако имате два различита монитора са различитим резолуцијама, можете да промените свој примарни монитор у Виндовс-у на један са вишом резолуцијом.

Игре се увек покрећу на монитору који је постављен као примарни монитор. Када га промените и покренете игру, она ће радити на новој резолуцији и прилагођавати се у складу са тим. Више се неће померати удесно или улево када покрећете игру или апликацију преко целог екрана.

Закључак

Нема сумње да је проблем досадан, а са различитим резолуцијама и више монитора постаје тешко решити се. Надам се да је пост био лак за праћење и да сте успели да решите проблем где се апликације померају удесно или улево када покрећете игру или апликацију преко целог екрана.

Зашто се игре покрећу на погрешном монитору?

Све игре су подешене да раде на примарном монитору. Ако игре то не нуде као опцију, не можете натерати игру да ради на другом монитору. Једини излаз је да промените главни монитор и покренете игру.

Како променити екран на коме се апликација отвара?

Не можете то да урадите, али ево неколико савета. Можете да користите Виндовс тастер + лево/десно да преместите апликације са једног монитора на други или између секција. Други је да покренете апликацију са траке задатака монитора. Ако апликација није отворена, покренуће се на истом монитору.

Популар Постс