Како директно поново покренути систем у безбедном режиму у оперативном систему Виндовс 10

How Directly Reboot Safe Mode Windows 10



У овом посту ћете научити како лако поново покренути и покренути или директно поново покренути у безбедном режиму на Виндовс 10/8 или Виндовс 7 користећи умрежавање или било коју другу опцију.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да директно поново покренем систем у безбедном режиму у оперативном систему Виндовс 10. Ево кратког водича како да то урадите.



Прво, мораћете да отворите Старт мени притиском на тастер Виндовс на тастатури. Затим унесите 'мсцонфиг' и притисните Ентер. Ово ће отворити прозор за конфигурацију система.







најкул веб странице на Интернету

У прозору „Конфигурација система“ идите на картицу „Покретање“. Одавде ћете морати да проверите опцију „Безбедно покретање“, а затим кликните на „У реду“.





Када то урадите, од вас ће бити затражено да поново покренете рачунар. Када се поново покрене, аутоматски ће се покренути у безбедном режиму.



И то је све! Ако из било ког разлога треба да изађете из безбедног режима, једноставно следите исте кораке и поништите избор опције „Безбедно покретање“.

Безбедан режим у Виндовс-у, покретање рачунара са ограниченим скупом драјвера и системских датотека. Прво, програми за покретање, додаци итд. се не покрећу у безбедном режиму, а покрећу се само основни драјвери потребни за покретање Виндовс 10/8/7. Овај режим је веома користан за решавање проблема у оперативном систему Виндовс.



Ако желите да се поново покренете и покренете директно у безбедном режиму, морате да гледате како се рачунар поново покреће, пазите на разне БИОС поруке, изаберите оперативни систем на који желите да се покренете, а затим притисните Ф8 у правом тренутку да бисте омогућили напредни мени за покретање . . ИН Виндовс 10/8 Наравно, ствари стоје мало другачије. Прво морате омогућите тастер Ф8 ако желите да га користите за покретање у безбедном режиму.

читати : Које су врсте безбедног режима?

Поново покрените у безбедном режиму

Али желите да будете у могућности да се директно поново покренете у безбедном режиму. Да бисте то урадили, отворите прозор 'Покрени', унесите мсцонфиг и притисните Ентер да отворите Услужни програм за конфигурацију система.

поново покрените у безбедном режиму

Изаберите картицу Боот и у одељку Опције покретања означите поље Сафе Моде. Опција Минимум ће бити аутоматски изабрана. Ако су вам потребне друге опције безбедног режима као што је умрежавање, итд., можете да их изаберете.

Кликните на Примени > ОК. Сада ћете видети упит. Кликните на дугме Рестарт и рачунар ће покренути процес поновног покретања рачунара у безбедном режиму. Дакле, пре него што притиснете дугме Релоад, уверите се да сте сачували сав свој рад.

Имајте на уму да ако поново покренете систем из безбедног режима, поново ћете се поново покренути у безбедном режиму. Дакле, када завршите свој посао у безбедном режиму, покрените поново мсцонфиг и опозовите избор у пољу „Сафе Боот“.

Популар Постс