УСБ грешка У наведеном уређају нема медија

Osibka Usb V Ukazannom Ustrojstve Net Nositelaнедефинисан

Као ИТ стручњак, често ме питају о разним порукама о грешци које се појављују на рачунарима. Једна од најчешћих порука о грешци је порука „УСБ грешка На наведеном уређају нема медија“. Ова грешка може бити фрустрирајућа, али је заправо није тако тешко поправити. Ево кратког прегледа шта ова грешка значи и како је поправити.Порука „УСБ грешка Нема медија на наведеном уређају“ значи да ваш рачунар покушава да приступи УСБ уређају у који није уметнут ниједан медиј. Ово се може десити ако покушавате да приступите УСБ диску који је празан или ако је диск оштећен или оштећен. У већини случајева, ову грешку можете поправити једноставним уметањем новог УСБ уређаја или поновним покретањем рачунара.Ако и даље видите поруку „УСБ грешка Нема медија на наведеном уређају“, могуће је да је ваш УСБ диск оштећен или оштећен. У овом случају, мораћете да форматирате диск јединицу и почнете изнова. Да бисте форматирали УСБ диск, мораћете да користите посебан услужни програм као што је Диск Утилити на Мац-у или Диск Манагемент на Виндовс-у. Када форматирате диск, требало би да га користите без икаквих проблема.

Ако и даље имате проблема, могуће је да постоји проблем са вашим УСБ портом. У том случају, мораћете да испробате други УСБ порт или да се обратите произвођачу рачунара за помоћ. Уз мало решавања проблема, требало би да будете у могућности да поправите поруку „УСБ грешка Нема медија на наведеном уређају“ и да се вратите на коришћење свог УСБ диска.да ли доживљавате ' У наведеном уређају нема медија грешка при покушају форматирања усб диска? Многи корисници се жале да добијају ову грешку приликом форматирања УСБ диска помоћу уграђених Виндовс алата. Дискпарт или Алат за форматирање корисничког интерфејса .

УСБ грешка У наведеном уређају нема медијаЈедан од погођених корисника каже:

ланвлц

Имам Кингстон УСБ диск који не ради добро, па сам одлучио да га потпуно преформатирам. Покрените Дискпарт као администратор и унесите следеће команде: лист диск > селецт диск 1 (где је 1 мој Кингстон диск) > цлеан. И добио сам ову грешку: Грешка услуге виртуелног диска, нема медија у уређају . Такође ме спречава да покренем команду формат. Шта треба да урадим да се решим овог проблема?

Други корисник је коментарисао:

Покушао сам да поново форматирам УСБ стицк помоћу ХП-а Алат за форматирање УСБ диска , али пише да у наведеном уређају нема медија. Не приказује чак ни укупну величину и величину бесплатног УСБ-а. Затим сам пробао два друга софтвера који су могли да реформатирају УСБ, али други није могао чак ни да види УСБ, а други није могао да га поново форматира. Шта сада да радим?

заустави скочни прозор за активацију

Ако сте један од погођених корисника који добијају исту грешку, овај водич је за вас. У овом посту ћемо вам показати исправке које ће вам помоћи да се решите грешке „Нема медија на наведеном уређају“. Неколико погођених корисника је успело да исправи грешку помоћу ових решења. И они могу радити за вас. Па хајде да погледамо решења.

Шта узрокује грешку „Нема медија на наведеном уређају“?

Ево могућих разлога У наведеном уређају нема медија грешка:

 • Ово може бити узроковано неким привременим кваровима као што је превише УСБ драјвера повезаних на рачунар, УСБ порт итд.
 • Проблем такође могу изазвати застарели, оштећени или неисправни УСБ драјвери. Стога, ако је сценарио применљив, можете покушати да ажурирате или поново инсталирате управљачки програм УСБ уређаја да бисте исправили грешку.
 • Такође може бити узроковано лошим секторима или грешкама у систему датотека. Дакле, можете покушати да покренете уграђени Виндовс алат за проверу диска или команду ЦХКДСК да бисте поправили грешке система датотека на вашем УСБ диску.
 • Оштећени главни запис за покретање (МБР) може бити још један разлог за грешку Нема медија у наведеном уређају. Дакле, можете покушати да поправите МБР помоћу уграђеног Виндовс алата да бисте исправили грешку.

Сада када знате сценарије који могу изазвати ову грешку, можете покушати одговарајућу исправку да бисте је поправили.

УСБ грешка: Нема медија на наведеном уређају

Ево како да поправите УСБ грешка – нема медија на наведеном уређају на вашем Виндовс 11/10 рачунару:

 1. Испробајте неке основне методе за решавање проблема.
 2. Ажурирајте или поново инсталирајте управљачки програм УСБ уређаја.
 3. Репаир МБР.
 4. Покрените уграђени алат за проверу грешака на диску у Виндовс-у.
 5. Покрените наредбу ЦХКДСК да поправите грешке у систему датотека.

1] Испробајте неке основне методе за решавање проблема.

Пре него што наставите са напредним методама за решавање проблема, покушајте са неким општим поправкама. Можете покушати да тестирате УСБ на другом рачунару и видите да ли добијате исту грешку или не. Такође, покушајте да прикључите УСБ у други УСБ порт и видите да ли ради за вас. Ако је на ваш систем повезано неколико других УСБ драјвера, покушајте да их онемогућите.

Ако грешка и даље постоји, можете испробати напредне исправке о којима смо говорили у наставку.

2] Ажурирајте или поново инсталирајте управљачки програм за УСБ уређај

Можете покушати да ажурирате управљачки програм УСБ уређаја и видите да ли ради или не. За неке кориснике, овај метод је успео да исправи грешку и могао би да функционише и за вас. Ево како да то урадите:

 1. Прво притисните Виндовс + Кс, а затим изаберите Управљач уређајима да бисте отворили апликацију.
 2. Сада проширите ставку падајућег менија „Дискови“.
 3. Затим кликните десним тастером миша на свој УСБ уређај и изаберите опцију Ажурирај драјвер.
 4. Након тога, пратите упутства за ажурирање драјвера. Виндовс ће сада покушати да ажурира УСБ драјвер.
 5. Након тога, покушајте поново да повежете УСБ и видите да ли је грешка нестала или не.

Ако ажурирање драјвера није помогло, покушајте да деинсталирате управљачки програм УСБ уређаја, а затим га поново инсталирате. Ово може да исправи грешку уместо вас.

Читати: Грешка сервиса виртуелног диска Дискпарт, Наведени диск се не конвертује.

3] Поправи МБР

Ова грешка може бити узрокована оштећењем главног записа за покретање (МБР). Стога, ако је сценарио применљив, можете да поправите или вратите МБР користећи уграђену функцију Виндовс-а. Када се процес заврши, проверите да ли је грешка отклоњена. Ако грешка и даље није исправљена, можете покушати са следећом могућом исправком да је поправите.

4] Покрените уграђени Виндовс алат за проверу грешака на диску.

У наведеном уређају нема медија До грешке може доћи ако постоје грешке у систему датотека, лоши сектори или оштећење медија на вашем УСБ драјверу. Стога, ако је сценарио применљив, можете покушати да поправите грешке у систему датотека помоћу уграђене алатке за проверу грешака на диску. Ево како да то урадите:

вбс то еке
 1. Прво отворите Виндовс Екплорер помоћу пречице за Виндовс + Е, а затим кликните десним тастером миша на проблематични УСБ диск који приказује грешку.
 2. Сада кликните на Карактеристике ставку из контекстног менија који се појављује.
 3. Затим идите на Алати картицу и кликните Проверавати дугме.
 4. Затим означите поље Аутоматско исправљање грешака система датотека и Скенирајте и покушајте да поправите лоше секторе подешавања и кликните на дугме Старт. Или пратите упутства која су вам дата.
 5. Након што поправите све логичке грешке, лоше секторе или било које друге грешке у систему датотека на УСБ диску, проверите да ли је грешка отклоњена.

Ако грешка и даље постоји, покушајте са следећим могућим решењем.

види: грешка на диску, уређај не препознаје команду.

5] Покрените наредбу ЦХКДСК да поправите грешке у систему датотека.

Ако горња поправка не успе да поправи грешке на диску, можете покушати да покренете алатку командне линије под називом Цхецк Диск Утилити (ЦХКДСК). Само треба да унесете одређену команду да бисте поправили грешке на диску, ако их има. Ево корака које можете да пратите:

 1. Прво повежите УСБ диск са рачунаром.
 2. Сада покрените командну линију и унесите следећу команду у ЦМД: |_+_|.

  У горњој команди, уместо грама писмо, напишите слово вашег УСБ стицка/флеш диска/СД картице.

 3. Након уноса команде, притисните дугме Ентер да извршите команду. Сада ће проверити све могуће грешке у систему датотека на вашем УСБ диску и покушати да их поправи.
 4. Када се процес заврши, можете поново покренути рачунар и проверити да ли је грешка „Нема медија на наведеном уређају“ решена или не.

Ако и даље добијате исту грешку, покушајте са следећим могућим решењем.

Читати: Грешка диска је навела непостојећи уређај

Како да поправите Нема медија на наведеном уређају?

Ако добијете УСБ грешку. На наведеном уређају нема медија, можете покушати да прикључите УСБ уређај у други УСБ порт и видите да ли ради. Ако то не успе, покушајте да ажурирате управљачки програм УСБ уређаја или поново инсталирате управљачки програм. Алтернативно, можете поправити МБР, поправити грешке логичког система датотека или покренути наредбу ЦХКДСК да бисте исправили грешку. Горе смо детаљно поменули ове поправке.

Виндовс 10 калкулатор не ради

Читати:

 • Грешка услуге виртуелног диска Дискпарт, величина волумена је превелика
 • Дискпарт је наишао на грешку, медиј је заштићен од писања.

Како поправити екстерни чврсти диск без медија?

Ако ваш УСБ диск приказује 0 бајтова или нема медија, можете покушати да уклоните додатне УСБ дискове ако их има. Такође, морате се уверити да подаци нису скривени. Такође можете покушати да поправите грешке у систему датотека и поправите лоше секторе на вашем УСБ диску користећи команду ЦХКДСК. Такође, поправите главни запис за покретање (МБР) за проблематичан флеш диск или направите партицију у Диск Манагемент-у. Ако то не успе, покушајте да форматирате УСБ стицк са 0 бајтова.

То је све! Надам се да ће вам овај водич помоћи да поправите грешку „Нема медија на наведеном уређају“.

Сада прочитајте: Није могуће форматирати УСБ диск у оперативном систему Виндовс 11.

УСБ грешка У наведеном уређају нема медија
Популар Постс