Виндовс не може аутоматски да открије подешавања проксија за ову мрежу.

Windows Could Not Automatically Detect This Network S Proxy SettingsВиндовс не може аутоматски да открије подешавања проксија за ову мрежу. Ово може бити узроковано бројним факторима, укључујући софтвер треће стране, нетачна подешавања мреже или антивирусни софтвер. Ако видите ову поруку о грешци, то значи да ваш рачунар не може да се повеже на интернет. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили овај проблем. Прво, покушајте да поново покренете рачунар. Ово често може да реши привремене проблеме са везом. Ако то не успе, проверите подешавања мреже да бисте били сигурни да су тачна. Коначно, ако и даље имате проблема, можда ћете морати да деинсталирате било који софтвер треће стране или антивирусни софтвер који би могао да узрокује проблем.Ако видите жути знак узвика на икони мреже у системској палети и добијете поруку о грешци Виндовс не може аутоматски да открије подешавања проксија за ову мрежу. , ево неких решења која би вам могла помоћи. Иако поновно покретање рутера може да реши овај проблем, постоји много случајева у којима не ради - и у тим случајевима ћете морати да решите проблем.

Виндовс не може аутоматски да открије подешавања проксија за ову мрежу.

Следећи предлози ће вам помоћи да решите проблем да Виндовс није могао аутоматски да открије грешку подешавања проксија ове мреже на вашем систему:

  1. Проверите подешавања проксија
  2. Проверите подешавања проксија у подешавањима оперативног система Виндовс.
  3. Аутоматски добијте адресу ДНС сервера
  4. Поново покрените мрежни адаптер
  5. Скенирање рачунара помоћу алата за уклањање рекламног софтвера
  6. Инсталирајте/ажурирајте мрежни драјвер
  7. Ресетујте Интернет подешавања
  8. Привремено онемогућите антивирус, заштитни зид или ВПН
  9. Користите алатку за решавање проблема са мрежом.

Погледајмо ове методе детаљно.1] Проверите подешавања проксија

Виндовс није могао аутоматски да открије ову мрежу

Ово је вероватно најбоље решење за овај проблем јер се овај проблем обично јавља због погрешног прокси сервера. Притисните Вин + Р, откуцајте инетцпл.цпл и притисните дугме Ентер. Такође, можете претраживати интернет подешавања у пољу за претрагу на траци задатака или у Цортани. Након отварања прозора Интернет Пропертиес, пређите на Везе таб. Требало би да пронађете дугме под називом ЛАН подешавања. Кликните овде. После тога уверите се у то Користите проки сервер за своју локалну мрежу опција није означена. Ако јесте, опозовите избор у пољу за потврду и сачувајте промене.2] Проверите подешавања проксија у подешавањима оперативног система Виндовс.

Ако често користите ручни прокси, ово је када треба да проверите. Да бисте то урадили, кликните Побед + И да бисте отворили панел Виндовс Сеттингс. Када отворите, идите на Мрежа и Интернет > Прокси. На десној страни проверите да ли су подешавања проксија исправно унета. Такође можете онемогућити ручни прокси и омогућити само Аутоматски откријте подешавања опција.

3] Аутоматски добијте адресу ДНС сервера

Овај проблем се често јавља када користите директну Етхернет везу или Етхернет кабл преко Ви-Фи рутера. Ако га нисте укључили Аутоматски добијте адресу ДНС сервера опцију, можете добити поруку о грешци.

Притисните за потврду Вин + Р , тип нцпа.цпл и притисните дугме Ентер. Можете тражити Етхернет или било које друго име повезане мреже. Кликните десним тастером миша на њега, изаберите Својства > Интернет протокол верзија 4 (ТЦП/ИПв4). Следећи клик на Својства . У следећем прозору проверите да ли Аутоматски добијте адресу ДНС сервера изабрани или не. Ако не, потребно је да га изаберете заједно са Добијте ИП адресу аутоматски .

површински про 4 притисак оловке не ради

Белешка: Ово решење функционише само када користите Етхернет кабл преко рутера. Ово не функционише ако имате директну етернет везу.

4] Поново покрените мрежни адаптер

Сваки рачунар има мрежни адаптер који помаже корисницима да се повежу на Интернет. Можете поново покренути овај мрежни адаптер и проверити да ли ради или не. Да бисте то урадили, кликните Вин + Р , тип нцпа.цпл и притисните Ентер. Сада кликните десним тастером миша на име повезане мреже и изаберите Онемогући . После минут поново кликните десним тастером миша на исто и изаберите укључити .

5] Скенирајте рачунар помоћу алата за уклањање рекламног софтвера

власник поуздан инсталатер

Понекад адвер и малвер могу аутоматски да омогуће подешавања проксија или унесу друге интерне промене. Због тога можете добити поруку о грешци када покушате да повежете рачунар са Интернетом. Због тога се препоручује да скенирате цео систем поузданим алатом за уклањање адвера, као нпр АдвЦлеанер .

6] Инсталирајте/ажурирајте мрежни драјвер

Иако Виндовс 10 открива мрежу без инсталирања нових управљачких програма, можда ћете морати поново да инсталирате или ажурирати мрежни драјвер .

7] Ресетујте Интернет подешавања

ако сте ресетујте подешавања Интернет Екплорер-а , такође можете решити овај проблем, јер уклања све додатне промене које је направио корисник или систем. Користећи ову опцију, можете извршити ресетовање на фабричка подешавања. Да бисте то урадили, кликните Вин + Р , тип инетцпл. кпл и притисните дугме Ентер. Пребаците на Напредно картицу и кликните Ресетовати дугме. У следећем прозору поново кликните на дугме „Ресетуј“. Након тога, поново покрените рачунар и проверите да ли имате исправну интернет везу.

8] Привремено онемогућите антивирус, заштитни зид или ВПН.

Ако сте недавно инсталирали било коју антивирусну, заштитни зид или ВПН апликацију, требало би да је онемогућите на кратко да бисте проверили да ли они стварају проблем или не. Понекад такав софтвер може да изазове проблеме и са долазним и са одлазним везама.

9] Ресетујте ТЦП/ИП

Ресетујте ТЦП/ИП може решити овај проблем ако се проблем појави услед оштећења.

10] Користите алатку за решавање проблема са мрежом

Постоји алатка за решавање проблема на панелу Виндовс подешавања која може да реши различите проблеме са Интернетом. Да бисте ово користили, притисните Вин + И да бисте отворили подешавања оперативног система Виндовс. Затим идите на Ажурирање и безбедност > Решавање проблема . Десни клик на Интернет везе и Покрените алатку за решавање проблема и пратите упутства на екрану.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

Популар Постс