Вишеструке везе са сервером или дељење од стране истог корисника

Neskol Ko Podklucenij K Serveru Ili Obsemu Resursu Odnim I Tem Ze Pol Zovatelemнедефинисан

Као ИТ стручњак, често чујем да људи питају о вишеструким конекцијама са сервером или дијељењу од стране истог корисника. Постоји неколико ствари које треба имати на уму када решавате овај проблем.Прво, важно је разумети да сваки корисник има своју јединствену сесију на серверу. Дакле, ако видите више веза са исте ИП адресе, вероватно је да се иза те ИП адресе налази више корисника.Друго, такође је важно разумети да неке апликације дозвољавају више корисника да се повежу на сервер или деле у исто време. Дакле, ако видите више веза са исте ИП адресе, могуће је да је апликација конфигурисана да дозвољава више корисника.

На крају, вреди напоменути да неке апликације одржавају сталну везу са сервером или дељењем. Дакле, чак и ако само један корисник користи апликацију, можете видети више веза са исте ИП адресе.Ако решавате проблеме са више веза са исте ИП адресе, важно је да ове факторе имате на уму. Ако разумете различите разлоге због којих може доћи до више веза, можете лакше да решите проблем.

Док су повезивали диск у Виндовс-у, неки корисници су наишли на „ Вишеструке везе са сервером или дељење од стране истог корисника ' порука о грешци. Иста порука о грешци може се појавити када отворите фасциклу на дељеној мрежи у оперативном систему Виндовс 11/10. Ако видите ову поруку о грешци, користите решења у овом чланку да бисте решили проблем.Вишеструке везе са сервером или дељење од стране истог корисника

гимп величину слике без губитка квалитета

Потпуна порука о грешци:

Вишеструке везе са сервером или дељење од стране истог корисника помоћу више од једног корисничког имена нису дозвољене. Прекините све претходне везе са сервером или делите и покушајте поново.

Вишеструке везе са сервером или дељење од стране истог корисника

Следећа решења ће вам помоћи да поправите ' Вишеструке везе са сервером или дељење од стране истог корисника ” када повезујете диск са својом мрежом.

 1. Поново покрените Виндовс Екплорер
 2. Поново покрените услугу радне станице.
 3. Уверите се да дељени фолдер није отворен
 4. Уклоните акредитиве за дељење мреже користећи Цредентиал Манагер.
 5. Направите други ДНС за удаљени сервер
 6. Уклоните диск јединице са којима имате проблема

Хајде да детаљно погледамо све ове поправке.

1] Поново покрените Виндовс Екплорер.

Прва ствар коју треба да покушате је да поново покренете Виндовс Екплорер. Ако се рачунар замрзне или се појави неки други проблем на рачунару, поновно покретање Виндовс Екплорер-а решава проблем. Следећи кораци ће вам помоћи у томе:

Поново покрените Виндовс Екплорер

 • Отворите Таск Манагер.
 • Иди на Процеси таб
 • Померите се надоле и пронађите Виндовс Екплорер .
 • Када га пронађете, кликните десним тастером миша на њега и изаберите почети изнова .

Поред овога, такође предлажемо да поново покренете клијентски рачунар. Ако ово не реши проблем, наставите и користите друга решења наведена у наставку.

2] Поново покрените услугу радне станице.

Услуга Воркстатион је услуга у оперативном систему Мицрософт Виндовс Сервер која омогућава клијентском рачунару да захтева датотеке и друге ресурсе од сервера. Поново покрените услугу радне станице на клијентском рачунару и погледајте да ли то помаже. Да бисте то урадили, покрените командну линију као администратор и покрените следеће команде једну по једну.

лммс критике

Копирајте једну по једну следеће команде и налепите их у командну линију (Админ) и притисните улази након уношења сваке наредбе.

|_+_|

Сада проверите да ли је дошло до грешке. Ако горња команда не ради, користите следећу команду да бисте принудно поново покренули услугу радне станице.

|_+_|

3] Уверите се да дељена фасцикла није отворена

Ако је дељена фасцикла којој приступате отворена у другом прозору, можда ћете добити ову поруку о грешци. Провери ово. Ако је фасцикла отворена, затворите је и покушајте поново.

4] Избришите своје акредитиве за дељење мреже преко Цредентиал Манагер-а.

Једно ефикасно решење за овај проблем је брисање акредитива за вашу мрежну фасциклу. Да бисте то урадили, потребно је да отворите менаџер акредитива. Следите ова упутства:

 • Отвори Контролна табла .
 • Свитцх Виев би режим за Велике иконе .
 • Кликните на Менаџер акредитива .
 • Пронађите акредитиве за своју мрежну фасциклу испод Виндовс акредитиви одељак и избришите их.

Након што уклоните акредитиве, моћи ћете да мапирате мрежни диск.

5] Креирајте други ДНС за удаљени сервер.

Према Мицрософт-у, ово понашање је намерно. Стога, ако грешка и даље постоји, морате монтирати диск на такав начин да Виндовс мисли да се повезује са другим сервером. Да бисте то урадили, можете да користите било које од следећа два решења:

 • Користите ИП адресу удаљеног сервера када покушавате да се повежете на мрежни ресурс.
 • Направите други ДНС (систем имена домена) псеудоним за удаљени сервер. Сада користите овај ДНС псеудоним да бисте се повезали на мрежни део.

Горња два заобилазна решења би требало да функционишу и проблем би требало да буде поправљен.

6] Уклоните диск јединице са којима имате проблема.

Ако проблем и даље постоји, уклоните дискове са којима имате проблема. Отворите командну линију као администратор и унесите следећу команду. После тог клика улази .

|_+_|

Сада пронађите диск јединице са којима имате проблема. Сада унесите следећу команду и кликните улази .

|_+_|

У горњој команди, име сервераиме фасцикле је диск који желите да уклоните.

Како могу да се повежем са дељеном фасциклом користећи различите корисничке налоге?

Да бисте приступили дељеној фасцикли са другим корисничким налозима, изаберите Повежите се користећи различите акредитиве опција при избору одредишне фасцикле током мапирања мрежног диска. Не бирај Запамтите акредитиве означите поље ако следећи пут желите да приступите дељеној фасцикли са другим корисничким налогом.

Како делити датотеке између корисника на истом рачунару?

Можете да делите датотеке или да их преносите између различитих корисника на истом рачунару користећи метод копирања и лепљења. Ако користите администраторски налог, можете лако копирати датотеке са једног корисничког налога и налепити их у други кориснички налог. Друга метода укључује коришћење дељени фолдер .

Опширније : Мрежна грешка: Није могуће приступити мрежном диску, грешка 0к80004005.

Вишеструке везе са сервером или дељење од стране истог корисника
Популар Постс