Како променити величину слика без губитка квалитета помоћу ГИМП уређивача слика

How Resize Images Without Losing Quality With Gimp Image EditorАко желите да промените величину слика без губитка квалитета, потребно је да користите професионални уређивач слика као што је ГИМП. ГИМП је бесплатан уређивач слика отвореног кода који нуди низ функција, укључујући могућност промене величине слика без губитка квалитета. Да бисте променили величину слике у ГИМП-у, једноставно отворите слику у уређивачу, а затим кликните на Имаге > Сцале Имаге. У оквиру за дијалог Сцале Имаге унесите нове димензије за слику, а затим кликните на дугме Сцале. ГИМП ће аутоматски променити величину слике и сачувати квалитет.Филе Екплорер се отвара у покретачком Виндовс 10-у

ГИМП је одличан бесплатни уређивач слика отвореног кода. Ако желите нешто моћно са пуно функција и додатака, онда је ово за вас. Нажалост, то није најлакши уређивач слика у поређењу са осталима, али када га постанете свесни, сви проблеми ће нестати.

Промените величину слика без губитка квалитета

Сада, очигледно, неколико нових корисника ГИМП-а има проблема са променом димензије слике . Ово се обично ради када је слика превелика, па је најбоља опција да је смањите.

Постоји неколико примера који могу помоћи, па наставите да читате док се удубљујемо у детаље ГИМП-а. Када се ово заврши, моћи ћете да скалирате слике као главни корисник.  1. Додајте слику у уређивач
  2. Промени величину слике
  3. Сачувајте свој рад

Погледајмо ово детаљније.

1] Додајте слику у уређивач

промените величину слика без губитка квалитета помоћу ГИМП уређивача слика

Дакле, прва ствар коју треба да урадите овде је да отворите ГИМП уређивач слика, а затим додате жељену слику у радни простор. У зависности од брзине вашег рачунара, ГИМП-у може бити потребно неко време да се учита, зато се само опустите и сачекајте да се то догоди.Ако не знате како да додате слику, кликните на фајл > отворен , или ЦТРЛ + О . Изаберите своју слику, кликните на ОК и спремни сте за танго.

искључите логин виндовс 10

У зависности од величине ваше слике, вероватно ће бити смањена да стане на сцену. Као што видите овде, наша фотографија је 1280×720, али је превелика за оно што желимо, па да видимо како да је смањимо.

2] Промените величину слике

У реду, први корак који треба предузети је да кликнете на Слика > С држите слику . Сада би требало да се отвори мали прозор који би требало да буде видљив кориснику. Зове се оквир за дијалог Имаге Сцале и садржи све што вам је потребно да бисте обавили посао.

Мораћете да погледате одељак „Величина слике“ и да прилагодите ширину и висину слике. Када завршите, кликните на Зум.

Друга опција, и најједноставнија, је закључавање вредности. Пронађите ланац и покварен је, кликните на њега да га блокирате. Након тога, промените ширину и висина ће се аутоматски променити да задржите исти однос ширине и висине. Промените висину и исто ће се десити са ширином.

Завршите кликом на дугме 'Сцале' и сада је време да сачувате слику у жељеном формату.

како претворити рукопис у текст у једној белешци

Сада чување функционише другачије у ГИМП-у него у другим, па хајде да погледамо.

3] Сачувајте свој рад

Чување традиционално захтева да погодите фајл > сачувати . Али ако то урадите, морате да сачувате слику преко КСЦФ екстензије, коју већина уредника не може да прочита.

Онда је најбоља опција ударити фајл > преписати , или фајл > Извези као . Када изаберете „Извези као

Популар Постс