Недостаје локална безбедносна политика у оперативном систему Виндовс 10/11

Nedostaje Lokalna Bezbednosna Politika U Operativnom Sistemu Vindovs 10 11Овај пост ће покрити начине за омогућавање и поправите недостајућу локалну безбедносну политику у оперативном систему Виндовс 11/10 . Многи корисници Виндовс Хоме Едитион-а су пријавили да Лоцал Сецурити Полици Манагер (сецпол.мсц) недостаје у њиховим системима који користе Виндовс 11 или Виндовс 10. Ако покушавате да отворите Лоцал Сецурити Полици Манагер користећи дијалог Покрени, добићете поруку о грешци:Виндовс не може да пронађе „сецпол.мсц“. Проверите да ли сте исправно унели име и покушајте поново.

То значи да вашем оперативном систему Виндовс недостаје сецпол.мсц или да није омогућен.

 Недостаје локална безбедносна политика у оперативном систему Виндовс 10/11Виндовс 11/10 долази са Мицрософт конзолама за управљање које помажу корисницима да управљају својим оперативним системима. Међутим, неке конзоле, попут управљања локалним безбедносним политикама и уређивача групних смерница, доступне су само корисницима оперативног система Ентерприсе и Профессионал. Помоћи ћемо вам да решите овај проблем јер сецпол.мсц недостаје у Виндовс Хоме издањима. Нема потребе да купујете други ОС да бисте добили конзоле, можете их инсталирати, пронаћи или омогућити са тренутним ОС-ом. Задржите га овде за више увида у ову тему.

Шта је сецпол.мсц и зашто недостаје у оперативном систему Виндовс 10/11?

Локална безбедносна политика (сецпол.мсц) је управљачка конзола коју користи администратор за подешавање и конфигурисање безбедносних поставки на рачунару домаћину. На пример, администратор може да постави захтеве за лозинку, као што су број знакова, дужина и тип.

Безбедносне политике такође имају контролу корисничког налога (УАЦ), која се користи за спречавање и контролу промена у системима које нису потврђене или ауторизоване. Сецпол такође додељује дозволе и привилегије на основу начина на који корисник комуницира са рачунаром и чему може да приступи. Ако кориснички налог има административне дозволе, може приступити и уређивати Лоцал Сецурити Полици Манагер.Лоцал Сецурити Полици Манагер, или сецпол, недостаје на вашем рачунару јер користите оперативни систем Виндовс Хоме издање. Добићете грешку која указује да Виндовс не може да пронађе сецпол.мсц. Ова подешавања се налазе у уређивачу смерница групе, што је напредна Виндовс функција која се налази само у издањима Виндовс 10/11 Про, Едуцатион и Ентерприсе. Други разлог зашто недостаје сецпол.мсц је тај што није омогућен на вашем рачунару. Дакле, мораћете да га ручно омогућите користећи различите методе, као што су ПоверСхелл команде.

Поправите недостајуће локалне безбедносне политике у оперативном систему Виндовс 11/10

Да поправим Недостаје локална безбедносна политика грешка на вашем Виндовс-у, потребно је да инсталирате или омогућите сецпол.мсц помоћу командне линије или да преузмете скрипту гпедит.мсц. Добро је напоменути да је управљање локалним безбедносним политикама колекција подешавања на конзоли локалних групних политика. То значи да када омогућите гпедит.мсц, активирате групне смернице и сходно томе омогућавате локалну безбедносну политику.

Имате следеће опције:

 1. Инсталирајте локалну безбедносну политику помоћу командне линије
 2. Преузмите и покрените ГПЕДИТ Енаблер
 3. Надоградите са Виндовс Хоме на Про, Профессионал или Едуцатион

Пре него што почнете, проверите која верзија оперативног система Виндовс 11/0 сте инсталирали. Ако је у питању Виндовс 11/10 Ентерприсе, Про или Едуцатион и још увек не видите сецпол.мсц, покрените Провера системских датотека , ДИСМ или Ресетујте овај рачунар до поправите потенцијално оштећене системске датотеке . Ако користите Виндовс 11/10 Хоме, читајте даље.

Виндовс не може да пронађе „сецпол.мсц“

1] Инсталирајте локалну безбедносну политику користећи командну линију

 Недостаје локална безбедносна политика у оперативном систему Виндовс 10/11

Овде ћете морати да покренете неке команде користећи ДИСМ на Виндовс Хоме ОС. То је једноставан метод за који није потребан робот.

Ако на вашем Виндовс 11/10 рачунару недостаје Локална безбедносна политика (сецпол.мсц), откуцајте цмд у пољу за претрагу и изаберите Покрени као администратор за отварање Командна линија .

Ставите следеће команде у прозоре командне линије и притисните тастер Ентер дугме после сваког.

ЕДЦБ0ДБ72ЦБЦБ2591Д6882Б14500ББА9Д0БФ8ЕД25289Ф752641Ф193Ц4БФ218Ф346Ц287Д107ЦБД0АД

Сачекајте да се команде покрену до 100%.

Када се заврши, поново покренути ваш рачунар.

Након тога, отворите Трцати дијалогу притиском на Виндовс тастер + Р .

Откуцајте гпедит.мсц, а затим кликните У реду или притисните Ентер . Грешка не би требало да се појави. То је то.

Горе наведени кораци ће омогућити уређивач смерница групе и тиме активирати локалну безбедносну политику. Ваш ОС ће сада имати све потребне и функционалне смернице доступне у верзијама Виндовс Ентерприсе, Про или Едуцатион.

2] Преузмите и покрените ГПЕДИТ Енаблер БАТ датотеку

Овај корак укључује коришћење инсталационог програма треће стране. Погледали смо многе Омогућивачи ГПЕДИТ-а и верујемо да су многе од њих безбедне за преузимање. У нашем случају, користићемо Медиафире .зип датотеку.

Да бисте преузели и инсталирали гпедит.мсц, прво направите тачку за враћање система а затим следите доле наведене кораке:

 • Први, преузмите гпедит енаблер БАТ датотеку са наших сервера
 • Пронађите зип датотеку у фасцикли Преузимања и кликните десним тастером миша на њу, а затим изаберите Екстракт овде .
 • Након вађења, требало би да видите а ГПЕДИТ-Енаблер.бат у фасцикли. Кликните десним тастером миша на датотеку и кликните Покрени као администратор .
 • Појавиће се прозор командне линије и аутоматски ће почети да инсталира гпедит.мсц.
 • Дајте свом рачунару да заврши процес, показаће напредак у процентима.
 • Видећете поруку притисните било које дугме да бисте наставили на истом прозору, само напред и притисните било који тастер на тастатури. Ово ће изаћи из командне линије.
 • Поново покрените рачунар и тестирајте гпедит.мсц у Трцати Дијалог. Требало би да се отвори.

3] Надоградите са Виндовс Хоме на Про, Профессионал или Едуцатион

 Недостаје локална безбедносна политика у оперативном систему Виндовс 10/11

Ако желите и можете надоградите своје Виндовс Хоме издање , то можете учинити. Надоградња вашег ОС неће захтевати никакве друге кораке јер уређивач групних смерница долази изворно са верзијама Виндовс Про, Едуцатион и Профессионал. Ево како да надоградите своје Виндовс Хоме издање:

 • Идите на свој рачунар Подешавања притиском на Виндовс тастер + И .
 • Иди на Ажурирање и безбедност , а затим да Активација .
 • Кликните на Иди у радњу опција.
 • Само напред да купите Про издање Виндовс 111/10
 • Тестирајте гпедит.мсц као што смо урадили у горњим методама. Сада би требало да ради.

Надамо се да ће вам једна од горе наведених метода помоћи.

Оутлоок датотека се не може отворити

Како да освежим локалну безбедносну политику?

До ручно освежите локалну безбедносну политику , тип гпупдате ин ПоверСхелл и притисните Ентер . Када се смернице освеже, локални хост се аутоматски региструје од стране сертификационог тела (ЦА). Политика групе се обично аутоматски освежава када се корисник пријави на рачунар корисника домена или када поново покренете рачунар корисника домена. Постоји и периодично освежење, које се врши на сваких 1 сат и 30 минута.

Повезан : Виндовс не може да пронађе ГПЕДИТ.МСЦ у оперативном систему Виндовс 11

Како да увезем локалну безбедносну политику?

До импорт Локалне безбедносне политике , отвори Уредник локалних безбедносних политика и, у левом окну, кликните десним тастером миша на Безбедносне поставке . Кликните на Политика увоза опција. Крећите се и лоцирајте где сте сачували датотеку безбедносних подешавања, а затим погледајте ИНФ фајл . Кликните на Отвори дугме, а затим поново покрените рачунар да бисте сачували и применили локалну безбедносну политику коју сте увезли. То је све.

 Недостаје локална безбедносна политика у оперативном систему Виндовс 10/11
Популар Постс