Како повезати два рачунара да бисте играли игрице за више играча преко ЛАН-а преко Ви-Фи-ја

How Connect Two Pcs Play Multiplayer Lan Games Over WifiМожете да повежете два Виндовс 10 рачунара да бисте играли игре за више играча преко ЛАН-а користећи Ви-Фи пратећи овај водич. Направите ЛАН забаву за више играча и играјте игрице са својим пријатељима!

Ако желите да повежете два рачунара да бисте играли игре за више играча преко ЛАН-а, мораћете да се уверите да су оба рачунара повезана на исту мрежу. Постоји неколико различитих начина да се то уради, али најчешћи је повезивање оба рачунара на исти рутер преко Етхернет кабла. Алтернативно, можете повезати оба рачунара на Ви-Фи мрежу. Када су оба рачунара повезана на исту мрежу, мораћете да омогућите дељење игара на оба рачунара. Ово ће вам омогућити да делите своје игре са другим играчима на истој мрежи. Да бисте омогућили дељење игара на Виндовс-у, отворите мени Старт и унесите „дељење игара“ у траку за претрагу. Изаберите опцију „Дозволи дељење игара између овог рачунара и других рачунара на мрежи“. На Мац-у отворите мени Системске поставке и кликните на икону „Дељење“. Изаберите опцију „Дељење игара“ и означите поље „Дозволи другим корисницима да играју моје игре“. Када је дељење игара омогућено на оба рачунара, требало би да будете у могућности да видите и играте игре једни других.Ако покушавате да повежете два рачунара да бисте играли игре за више играча преко Ви-Фи мреже, мораћете да се уверите да су оба рачунара повезана на исти рутер. Када су оба рачунара повезана на исти рутер, мораћете да омогућите дељење игара на оба рачунара. Ово ће вам омогућити да делите своје игре са другим играчима на истој мрежи. Да бисте омогућили дељење игара на Виндовс-у, отворите мени Старт и унесите „дељење игара“ у траку за претрагу. Изаберите опцију „Дозволи дељење игара између овог рачунара и других рачунара на мрежи“. На Мац-у отворите мени Системске поставке и кликните на икону „Дељење“. Изаберите опцију „Дељење игара“ и означите поље „Дозволи другим корисницима да играју моје игре“. Када је дељење игара омогућено на оба рачунара, требало би да будете у могућности да видите и играте игре једни других.Онлине игре са пријатељима могу бити прилично изазовне у време када су људи приморани да остану код куће. Када је већина људи код куће, квалитет интернет услуге се у великој мери погоршава. Како група пријатеља може уживати у игри за више играча без заостајања и свих врста проблема?Повежите два рачунара да бисте играли игре за више играча преко ЛАН-а

Један од најбољих начина да то урадите је постављање Локална мрежа (ЛАН) Ви-Фи забава. Немају сви времена за постављање Етхернет каблова ових дана, тако да је коришћење Ви-Фи мреже много лакше и одузима мање времена. У таквој ситуацији, све што вам треба на располагању су исправна бежична мрежа, пријатељи и потребне видео игрице.

Сада морамо да наведемо да играње преко Ви-Фи захтева сервер за игре на вашем рачунару или сервер изнајмљен преко Интернета и повезан са вашим Ви-Фи рутером.

  1. Подесите своју бежичну мрежу за госта
  2. Пронађите најбољу локацију за свој бежични рутер
  3. Појачајте слаб Ви-Фи сигнал

Хајде да разговарамо о овоме детаљније.1] Подесите бежичну мрежу за госта

Нећемо објашњавати како да подесите сервер за игре на вашем рутеру јер је сваки рутер другачији и услуге сервера за игре обично нису исте у смислу процес подешавања . Сада, прво, морате креирати мрежу за госте или другу мрежу. Али имајте на уму да сада сваки рутер на тржишту не подржава другу мрежу.

Ако ваш рутер подржава паралелно бежична мрежа , онда има смисла користити стандард од 2,4 ГХз. Да, знамо да је спорији од 5ГХз, али подржава већи домет, што значи да се људи на мрежи могу ширити даље уместо да буду у загушеном подручју.

Обавезно креирајте лако препознатљиву ССИД и ВПА2 лозинку, а затим је поделите са пријатељима.

2] Пронађите најбољу локацију за свој бежични рутер.

Повежите два рачунара да бисте играли игре за више играча преко ЛАН-а

Следећи корак, и један од најважнијих, је да пронађете најбоље место у вашем дому за постављање бежичног рутера. Да би сви у кући или стану примили добар сигнал, не би требало да постоји превише зидова који ометају сигнал.

икона прозора 10 не ради

Дакле, општа идеја је да центрирајте свој бежични рутер , а затим обавезно усмерите антене даље од зидова иу различитим правцима.

3] Појачајте слаб Ви-Фи сигнал

Ако се из неког разлога сигнал не испоручује сваком члану локалне мреже, онда је следећи најбољи корак улагање у Ви-Фи појачивач. Ниједан софтвер неће помоћи у овом погледу; па предлажемо да погледате спољни хардвер.

Препоручујемо Роцк Спаце Ви-Фи Ранге Ектендер због његових 1000+ квадратних стопа и подржава брзине до 700 Мбпс. То је прилично моћан алат који би заиста требало много да побољша.

Поред тога, корисници мреже који имају проблема треба да размотре да ли користе старије Виндовс рачунаре. Новији модели имају тенденцију да много боље држе јак сигнал, па ако имате стари уређај, надоградите га на нови ако је могуће.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезани чланак : Шта је рачунарска мрежа? Објашњење различитих типова рачунарских мрежа.

Популар Постс