Мицрософт Пројецт вс Планнер вс То До или Таскс апликација у тимовима

Microsoft Project Vs Planner Vs To Do Ili Tasks Aplikacija U Timovima

Питате се када да користите Мицрософт Пројецт , Планер , Урадити, или Апликација Задаци у тимовима ? Постоји толико много апликација за управљање задацима које је дизајнирао Мицрософт. Свака од ових апликација нуди неке заједничке функције (као што је организација задатака) и неке специјализоване функције, ограничене на одређену апликацију. Неке од Мицрософт-ових најчешће коришћених апликација за управљање задацима укључују Мицрософт Пројецт, Планнер, То До или Таскс апликацију у тимовима. Упркос томе што су ове апликације дизајниране за различите сврхе, нормалан корисник може бити збуњен око тога која би апликација била најбоља за њега. Ако се такође питате које би Мицрософтове апликације за управљање задацима биле најбољи избор за вас, онда је овај чланак за вас.  Мицрософт Пројецт вс Планнер вс То До или Таскс апликација у тимовимаРазлика између Мицрософтових апликација за управљање задацима

Основна разлика између ових апликација лежи у различитим пројектним ситуацијама. Можете анализирати да ли је ваш пројекат соло или тимски, или да ли постоји неколико зависности или више. У зависности од тога, можете одабрати одговарајућу апликацију.

Мицрософт Пројецт вс Планнер вс То До или Таскс апликација у тимовима

Ево ове 4 апликације за управљање задацима око којих бисте били збуњени.  1. Мицрософт То До
  2. Апликација Задаци у тимовима
  3. Мицрософт планер
  4. Мицрософт Пројецт

Погледајмо ове апликације детаљније.

1] Мицрософт То До

Мицрософт То До је најлакша од Мицрософтових апликација за управљање задацима. Апликација вам омогућава да одредите приоритете и довршите најважније ствари сваког дана. Ако радите на пројекту самостално, онда би Мицрософт То До требао бити најбољи избор за вас.

Апликација То До вам омогућава да наведете све своје задатке и сортирате их како бисте се могли фокусирати на оно што је важно. Стога вам постаје лакше да прегледате задатке на чекању у једном потезу. То-До има функцију под називом Мој дан листа где можете да наведете своје дневне задатке. Помоћу ове апликације такође можете да креирате додатне листе да бисте организовали свој посао, пројекте, као и личне ствари као што су намирнице и тако даље.2] Апликација Задаци у тимовима

Ако радите на пројекту у којем је укључен тим, апликација Задаци у тимовима ће најбоље радити за вас. Омогућава вам да управљате индивидуалним и тимским задацима директно у тимовима.

директоријум виндовс10упграде

Апликација Задаци у Мицрософт Теамс-у је спој задатака и Оутлоок-а. Тако можете управљати појединачним задацима као и тимским задацима из Планнера. Можете прегледати све задатке одједном и избрисати завршене задатке. Пошто је апликација Задаци део Теамс-а, можете да је комбинујете са Теамс каналима, ћаскањима и апликацијама на које сте навикли.

3] Мицрософт планер

Пројекти који укључују тимове, али мање ко-зависности захтевају апликацију као што је Мицрософт Планнер. Мицрософт планер је једна од најефикаснијих Мицрософтових апликација за управљање задацима која брзо креира планове, додељује задатке и сарађује са тимом.

Апликација Планнер је лагана апликација, па се може користити и на мобилним и на веб платформама. Ова апликација долази са већином Оффице 365 за пословне претплате. Уз Планнер, ви и ваш тим можете да креирате планове, доделите задатке, разговарате о задацима и видите графиконе напретка вашег тима. Баш као и друге Мицрософт 365 апликације, Планер се може користити заједно са Мицрософт тимовима и Мицрософт СхареПоинт-ом.

4] Мицрософт Пројецт

Када радите са великим тимом на пројекту који укључује сложену радну матрицу, као и међузависности, онда би апликација Мицрософт Пројецт требало да буде ваш избор. За боље опслуживање различитих типова пројеката, Мицрософт Пројецт долази у три типа, и то: Пројекат за веб , радна површина пројекта, и Пројецт онлине .

  • Пројекат за веб је апликација за управљање пројектима заснована на облаку. Омогућава вам да лако креирате и сарађујете на пројектима, без обзира да ли сте менаџер пројекта или не.
  • Радна површина пројекта апликација је ефикасна када желите да направите распоред у коме желите да организујете рад у фазама, да имате зависности између задатака и тако даље, било за себе или за објављивање у тиму.

Као што име каже, Пројецт Онлине је веб апликација која може да ради за мала, средња и велика предузећа. Користећи апликацију Мицрософт Пројецт, менаџери пројекта могу да креирају распореде и да додељују задатке ресурсима који онда могу да виде своје задатке и извештавају о времену.

Закључак

Генерално, ако је соло пројекат, апликација за управљање личним задацима као Урадити било би од помоћи. Пошто се То-До може синхронизовати са апликацијом Задаци у тимовима, а у Оутлоок задацима, можете користити ове апликације (Тимови и Оутлоок) као проширење.

За пројекте који укључују тимове (мале или велике), Пројекат и Планер апликације за управљање задацима раде боље.

више дропбок налога виндовс 10

Ако постоји мање зависности унутар тима, онда Планови ради боље. Ако су задаци тима међусобно зависни и морате да пратите трошкове или већу сложеност, Пројекат апликација би требало да буде ваш избор. Можете да користите Пројецт десктоп или Пројецт за веб. Можете да видите своје задатке Планера, појединачне и тимске, у апликацији Задаци у Теамс-у, а такође можете да видите свој пројекат за веб пројекте у Теамс-у користећи апликацију Пројецт у Теамс-у.

Читати: Најбољи Апликације за управљање пројектима за Мицрософт Теамс

Могу ли заједно да користим Мицрософт Пројецт и Планер?

Да, могуће је користити Мицрософт Пројецт и Планнер заједно. Међутим, то зависи од тога на ком пројекту радите. Када желите да чланови вашег тима сами управљају својим планирањем, онда можете креирати и доделити њихове задатке на Планеру. Дакле, можете да сарађујете те појединачне задатке са задацима који се односе на ваш пројекат.

Шта је боље, планер или пројекат?

Пројекат и Планер су направљени за тимске пројекте. Има ли мало резултата и зависности или много? За једноставнији тимски пројекат препоручујемо коришћење Планера. Ако треба да пратите зависности, трошкове или више сложености, Пројецт најбоље функционише.

  Мицрософтове апликације за управљање задацима
Популар Постс