Како омогућити или онемогућити тастер Алт Гр на тастатури Виндовс 10

How Do I Enable Disable Alt Gr Key Windows 10 KeyboardШта је тастер Алт Гр, како га користите и како да омогућите или онемогућите тастер Алт Гр на Виндовс 10 тастатури (тастатуре које нису у САД)? Овај пост говори о свему овоме.

Ако сте ИТ стручњак, вероватно знате како да омогућите или онемогућите тастер Алт Гр на Виндовс 10 тастатури. Али ако нисте ИТ стручњак, можда не знате како то да урадите. Ево кратког водича о томе како да омогућите или онемогућите тастер Алт Гр на Виндовс 10 тастатури.Да бисте омогућили или онемогућили тастер Алт Гр, прво морате да отворите контролну таблу. Да бисте то урадили, притисните тастер Виндовс + Р, укуцајте 'цонтрол' у оквир за дијалог Покрени и притисните Ентер.На контролној табли идите на Хардвер и звук > Уређаји и штампачи. Кликните десним тастером миша на тастатуру и кликните на Својства. У дијалогу Својства идите на картицу Хардвер и кликните на Својства.

У дијалогу Својства идите на картицу Напредно. У одељку „Напредна подешавања“ видећете опцију „Омогући или онемогући тастер Алт Гр“. Изаберите опцију Омогући и кликните на ОК. Сада можете затворити контролну таблу.Сада када је тастер Алт Гр омогућен, можете га користити за унос специјалних знакова. На пример, да бисте откуцали симбол '€', притиснули бисте Алт Гр + 4. Да бисте откуцали симбол '£', притиснули бисте Алт Гр + 5. Да бисте откуцали симбол '¥', притиснули бисте Алт Гр + И .

Многе тастатуре и лаптопови су опремљени мултифункционалним тастерима. Обично помажу у комбиновању тастера или омогућавају повишени додатни тастер означен на тастатури. Ако сте видели додатне тастере означене на кључу, то јест, на слици видите тачку, цртицу и доњу црту. У овом водичу ћемо разговарати о - Шта је Све Гр тастер, како га користите и како да омогућите или онемогућите тастер Алт Гр на Виндовс 10 тастатури (тастатуре које нису у САД).Шта је тастер Алт Гр на мојој тастатури

омогућите или онемогућите тастер Алт Гр

АЛЛ ГР или АЛТ ГРАПХ Тастер се налази на неким међународним тастатурама које такође подржавају локализацију, односно слова са дијакритичким знаковима или валуту и ​​специјалне знакове. Овај кључ је згодан за свакога ко претпоставља да радите са језиком на коме треба да користите више акцената.

Прилично је једноставан за коришћење. Баш као што користите контролни тастер за Цтрл + Ц, можете користити тастер АЛТ ГР +, који такође садржи посебно или акцентовано слово. Виндовс вам омогућава да емулирате Алт ГР притиском на тастере Цтрл + Алт у исто време.

Ево једне занимљиве чињенице о АЛтГр. Првобитно је уведен као средство за директно цртање линија и правоугаоника у ГУИ. Међутим, данас се користе за стварање алтернативних ликова.

Како омогућити или онемогућити тастер Алт Гр

Не постоји опција за онемогућавање овог кључа. Подразумевани режим је омогућен. Међутим, доступна су заобилазна решења у зависности од тога шта намеравате да урадите са тастером Алт Гр.

1] Ако ваш рачунар има тастер Алт Гр, можете га онемогућити тако што ћете истовремено притиснути тастер Схифт и контролни тастер. Можда је био трајно активиран; може га искључити.

2] Знамо да Виндовс опонаша овај тастер када заједно притиснете тастере Цтрл + Алт или користите десни тастер Алт. . Ако је ваш физички АЛт Гр тастер престао да ради, можете користити ову комбинацију.

3] Ако не желите да Алт Гр уопште ради, можемо уклонити знакове које ствара. Ово је могуће са Мицрософт креатор распореда тастатуре .

омогућите или онемогућите тастер Алт Гр

Преузмите, инсталирајте и затим покрените алатку и кликните на Датотека > Учитај постојећу тастатуру. Уверите се да сте изабрали исправан распоред тастатуре.

Означите поље поред Алт + Цтрл (Алт Гр). Када то урадите, приказаће све ликове које може да створи.

виндовс хелло сетуп

Овде имате две опције.

  1. Избришите знакове који вам нису потребни. Ако уопште не желите да ради, избришите све.
  2. Замените их ликом који желите да креирате.

Да бисте уклонили или заменили, кликните на јединствени симбол. Отвориће се прозор за уређивање. Овде можете избрисати или унети знак по свом избору.

Када унесете све промене, кликните на „Датотека“ > „Сачувај као слику“.

Идите на мени Пројекат > Својства. Додајте име и опис.

Затим поново кликните на Пројецт > Буилд ДЛЛ и Сетуп пакет.

Направите нову тастатуру

Отворите фасциклу у којој сте изабрали да сачувате инсталациони пакет. Двапут кликните да бисте га инсталирали. Затим идите на Подешавања > Време и језик > Језик > кликните на подразумевани језички пакет > Опције > Додај тастатуру > изаберите име тастатуре коју сте управо креирали и примените га.

Додајте сопствену тастатуру

Сада када користите десни тастер Алт или Алт ГР, он не емитује никакве знакове или емитује знакове које сте изабрали.

Алт Гр тастер не ради

1] Проблеми са даљинском везом

Ако не ради у удаљеној вези или отворене Хипер-В везе изненада престану да раде, онда је најбоље да затворите ту удаљену везу. Алт Гр ће поново почети да ради. Ово је позната грешка. Алтернативно, можете користити Тастер Цтрл у комбинацији са Алт ГР + кључ да ради. Чини се да Ремоте Десктоп Манагер блокира или онемогућава кључ.

2] Проверите да ли га користи неки други програм.

Могуће је да неки други програм тумачи неке комбинације тастера унете са АлтГр тастатуре. Идентификујте недавно инсталиран или ажуриран програм и требало би да будете у могућности да га решите. Слично томе, исправан АЛТ може бити у истој ситуацији.

3] Користите АутоХотКеи

Можете користите АутоХотКеи да бисте емулирали Алт + Цтрл на Виндовс 10. Десни тастер АЛТ би требало да ради, али ако не ради, скрипта би требало да вам помогне.

хост процес за подешавање синхронизације

4] Промените језик тастатуре :

Понекад пребацивање локализације тастатуре са тренутног на страни језик може покварити код тастера. Можда ћете морати да деинсталирате ову тастатуру и вратите се на подразумевана подешавања да бисте ово поправили.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Сигуран сам да ће вам један од ових помоћи да решите проблеме са АЛТ Гр које имате у оперативном систему Виндовс 10. Ово је обично важан тастер креиран на тастатурама које нису у САД и за који већина уредника или корисника на енглеском језику не зна.

Популар Постс