Сазнајте РАМ рачунара, графичку картицу / видео меморију вашег Виндовс 10 рачунара

Find Out Computer RamКао ИТ стручњак, једна од првих ствари које треба да урадите приликом подешавања новог рачунара са оперативним системом Виндовс 10 је да сазнате РАМ и графичку картицу/видео меморију рачунара. Ове информације ће вам помоћи да одредите какву врсту софтвера и игара рачунар може да поднесе и колико ће добро радити. Да бисте пронашли ове информације, отворите апликацију Подешавања и идите у одељак Систем. На картици „Основни подаци“ видећете одељак под називом „Спецификације уређаја“. Овде ћете пронаћи количину РАМ-а и графичке картице/видео меморије коју рачунар има. Имајте на уму да количина РАМ-а и графичке картице/видео меморије може да варира у зависности од конкретног модела рачунара који имате. Ако нисте сигурни који модел имате, ове информације обично можете пронаћи у одељку „О“ у подешавањима рачунара. Када сазнате количину РАМ-а и графичке картице/видео меморије на вашем рачунару, можете почети да инсталирате софтвер и игре. Ако нисте сигурни коју врсту софтвера или игара да инсталирате, постоји неколико ресурса који вам могу помоћи да донесете одлуке: Стеам Хардвер Сурвеи је добро место за почетак. Ова анкета показује просечну количину РАМ-а и графичке картице/видео меморије коју користе Стеам корисници. Ако тражите конкретне препоруке, можете претражити „које игре могу да покрећу мој рачунар?“ Ово ће вам дати листу игара које ће се покретати на вашем рачунару, на основу његових спецификација. Коначно, имајте на уму да увек можете да надоградите РАМ и графичку картицу/видео меморију свог рачунара ако установите да то није довољно за ваше потребе.Многи људи питају - како сазнати колико отишао инсталиран на мом рачунару? Колико меморије има моја видео картица? Колико видео меморије има мој Виндовс рачунар? У овом посту ћемо видети како да сазнамо одговоре на ова питања.

читати : Које су главне компоненте рачунарског система ?

Колико РАМ-а има мој рачунар

У оперативном систему Виндовс 10/8, мораћете да отворите Вин + Кс мени > Контролна табла > Систем. У оквиру Систем видећете инсталирану меморију (РАМ). Ово је РАМ рачунара инсталиран на вашем Виндовс рачунару.РАМ рачунара

телнет пешкир.блинкенлигхтс.нл виндовс 10

У сваком случају, Виндовс може приказати мање РАМ-а од инсталираног . На пример, на неким системима, 32-битни Виндовс може пријавити да постоји само 3,5 ГБ употребљиве системске меморије када је инсталирано 4 ГБ меморије. Или, рачунар који користи 64-битни Виндовс може приказати само 7,1 ГБ доступне системске меморије ако се може инсталирати 8 ГБ меморије. То је зато што је употребљива меморија израчуната количина укупне физичке меморије минус 'хардверски резервисана' меморија.

читати : Где пронаћи спецификације рачунарског хардвера ?Колико видео картице / видео меморије има мој рачунар

видео-графичка-картица-меморија

Ако ваш систем има наменску графичку картицу и желите да знате колико меморије графичке картице има ваш рачунар, отворите Цонтрол Панел > Дисплаи > Сцреен Ресолутион. Кликните на Напредне поставке.

На картици Адаптер ћете пронаћи Укупна расположива графичка меморија добар као Наменска видео меморија .

трцатидкдиаг

Такође можете ући дкдиаг у пољу „Покрени“ и притисните Ентер да бисте отворили Дијагностичка алатка ДирецтКс кутија.

мицрософт ау даемон

компјутер-баран-1

Овај алат, међутим, можда неће известити тачну меморију ваше графичке картице, а такође може извести колико укупне дељене меморије постоји између ваше графичке картице и ваше системске меморије.

читати : Како сазнати бренд и модел процесора на лаптопу са Виндовс 10 ?

ЦПУ-З

цпу-з-виндовс

миме није подржано

Ако тражите бесплатни софтвер који ће обавити посао за вас, можете провјерити ЦПУ-З . Овај алат прикупља информације о главним уређајима вашег система. Не само да ће вам пружити информације о вашој РАМ меморији, видео картици и видео меморији, већ и друге важне информације о систему.

Ове алатке могу лако да пруже информације о хардверској конфигурацији вашег рачунара:

Сандра Лигхт | Информације о систему МиТеЦ Кс | БГИнфо | ЦПУ-З | Информације о ХиБит систему | Идентификација опреме .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ваши коментари су добродошли.

Популар Постс