Како проверити коришћење простора на диску у фасцикли у оперативном систему Виндовс 11/10

Kak Proverit Ispol Zovanie Diskovogo Prostranstva V Papke V Windows 11/10Хеј, ИТ стручњак овде. У овом чланку ћу вам показати како да проверите коришћење простора на диску у фасцикли у оперативном систему Виндовс 11/10. Да бисмо то урадили, прво ћемо морати да отворимо командну линију. Да бисте то урадили, идите у мени Старт и потражите „Цомманд Промпт“. Када га пронађете, кликните десним тастером миша на њега и изаберите „Покрени као администратор“. Када отворите командну линију, унесите следећу команду: дир /с /ах Ова команда ће вам показати листу свих датотека у тренутном директоријуму, укључујући скривене датотеке. Прекидач '/с' говори команди да такође наведе датотеке у поддиректоријумима, а '/ах' прекидач јој говори да такође приказује скривене датотеке. Када покренете команду, требало би да видите листу свих датотека у тренутном директоријуму, укључујући њихову величину и датум измене. Да бисте сортирали листу по величини, једноставно унесите следећу команду: дир /с /ах /о:с Ово ће приказати све датотеке по реду од највеће до најмање. И то је све! Сада знате како да проверите коришћење простора на диску у фасцикли у оперативном систему Виндовс 11/10.фонт завгии за прозор 10

Да ли вам се икада догодило да је диск потпуно пун, а не знате зашто? У том случају можемо проверите коришћење простора на диску у фасцикли да бисте сазнали колико је фасцикла велика и колико простора заузима. Имамо неколико начина да урадимо исто. Хајде да их проверимо.

проверите коришћење простора на диску у фасцикли

Проверите коришћење простора на диску у фасцикли у оперативном систему Виндовс 11/10

Следе начини за проверу коришћења простора на диску у фасцикли у оперативном систему Виндовс 11/10. 1. Проверите величину фасцикле у претраживачу
 2. Проверите величину фасцикле из командне линије
 3. Проверите величину фасцикле у подешавањима оперативног система Виндовс
 4. Проверите величину фасцикле из ТрееСизе

Хајде да причамо о њима детаљно.

1] Проверите величину фасцикле у Филе Екплорер-у.

Почнимо тако што ћемо проверити величину фасцикле у Филе Екплорер-у. Једино упозорење са овом методом је да нећете моћи да видите коришћење складишта у фасцикли, али ћете моћи да видите колико простора заузима. Да бисте урадили исто, следите прописане кораке. 1. отворен Возач на вашем рачунару.
 2. Идите до фасцикле чији желите да проверите величину.
 3. Кликните десним тастером миша на фасциклу и изаберите Својства.
 4. Идите на картицу Опште и проверите оба Величина и Величина диска.
 5. Кликните на 'ОК' да изађете.

Ако мислите да је овај метод предугачак, можете једноставно да пређете мишем преко фасцикле за коју желите да сазнате величину. Видећете много детаља о овој фасцикли, одатле можете проверити величину. Надам се да ће вам ово помоћи да управљате својим складиштем.

2] Проверите величину фасцикле из командне линије

Ако сте упознати са ЦМД-ом, можете га користити да проверите величину фасцикле. Прилично је једноставно, све што треба да урадите је да покренете неколико команди у режиму повишене командне линије. Зато отвори Командна линија као администратор и покрените следећу команду.

|_+_|

Сада када сте у овој фасцикли, покрените следећу команду и она ће одштампати све податке који су вам потребни.

|_+_|

Сваки појединачни поддиректоријум ће бити скениран и величина фасцикле ће бити приказана. Овако можете користити командну линију да видите детаље о фасцикли.

3] Проверите величину фасцикле у подешавањима оперативног система Виндовс.

На крају, али не и најмање важно, такође можемо покушати да проверимо величину фасцикле помоћу подешавања оперативног система Виндовс. Виндовс подешавања су графички интерфејс који вам може помоћи да прилагодите свој систем и сазнате његове детаље. Да бисте сазнали величину фасцикле помоћу подешавања, испробајте следеће кораке.

 1. отворен Подешавања.
 2. Иди на Систем > Складиштење.
 3. Кликните на Прикажи више категорија дугме се налази испод привремених датотека.
 4. Моћи ћете да видите све категорије које заузимају ваше складиште, кликните на „Остало“.
 5. Приказаће простор на диску који заузима свака појединачна фасцикла. Пронађите фасциклу чију величину желите да проверите на листи.

Надам се да знате како да проверите коришћење простора на диску у фасцикли.

Читати: Како сортирати фасцикле по величини или месецу у Виндовс-у

4] Проверите величину фасцикле у ТрееСизе.

Бесплатно

Такође можете користити бесплатни софтвер под називом Трее Сизе да бисте сазнали величину своје фасцикле. Користећи контекстни мени фасцикле или диск јединице, ТрееСизе се може користити за преглед величине фасцикли, подфолдера, датотека и НТФС компресије. Постоји и други бесплатни софтвер за анализу простора на диску који можете погледати.

Ово ће вам помоћи да ослободите и повећате простор на чврстом диску на рачунару.

Како да видите које фасцикле заузимају простор у оперативном систему Виндовс 11?

Можете да користите подешавања оперативног система Виндовс да бисте сазнали која фасцикла заузима простор на вашем Виндовс 11 рачунару. Није лако, морате копати мало дубље да бисте дошли до информација. Али нема разлога за бригу; у овом одељку ћемо показати да можете да урадите ово испитивање. Само пратите прописане кораке.

 1. лансирање Прозор Подешавања према Вин + И.
 2. Иди на Систем > Складиштење.
 3. Притисните Прикажи више категорија. Биће у привременим датотекама.
 4. Иди код других.
 5. Тамо можете видети детаљне информације о свим фасциклама.

Слично томе, можете проверити детаље на рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Читати: Фасцикла је празна, али садржи датотеке и приказује величину на Виндовс-у

Како сазнати које датотеке заузимају највише простора?

Прилично је лако открити које датотеке заузимају простор и колико простора заузимају помоћу подешавања оперативног система Виндовс и у Виндовс 11 и у Виндовс 10. Морате да одете до Подешавања > Систем > Складиштење . Тамо можете видети типове датотека као и количину простора које заузимају. Да бисте сазнали више, само кликните на Прикажи више категорија. Све врсте датотека ће бити видљиве. У случају да се ваш чврсти диск пуни без неког посебног разлога, погледајте наш чланак да бисте решили овај проблем.

Такође прочитајте: Чврсти диск пун? Како пронаћи највеће датотеке у Виндовс-у?

проверите коришћење простора на диску у фасцикли
Популар Постс