Како претворити фотографију у колаж у Пхотосхопу

Kak Prevratit Foto V Kollaz V Fotosopeнедефинисан

Као ИТ стручњак, често ме питају како да претворим фотографију у колаж у Пхотосхопу. Одговор је заправо прилично једноставан: све што вам треба је основно разумевање софтвера и мало креативног духа. Прво отворите Пхотосхоп и креирајте нови документ. Затим додајте своје фотографије у документ, пазећи да их поставите онако како желите да се појављују у коначном колажу. Када будете задовољни положајем својих фотографија, идите на мени „Слој“ и изаберите „Нови слој“. У новом слоју користите алатку 'Цлиппинг Маск' да направите маску око подручја које желите да претворите у колаж. Затим идите на мени „Филтер“ и изаберите „Текстура“. Изаберите текстуру која вам се свиђа и примените је на слој. На крају, идите на мени „Слој“ и изаберите „Споји видљиво“. Ово ће спојити све слојеве у један, стварајући ваш колаж. Сачувајте свој документ и готови сте!Можете користити Пхотосхоп да претворите слику у занимљиво уметничко дело. Како учити претворите фотографију у колаж у Пхотосхопу може бити одличан начин да оживите досадан пројекат. Колажи се могу користити као поклон, они су одличан начин да се фотографије користе на забаван начин.Како претворити фотографију у колаж у Пхотосхопу

Шта је колаж?

Колаж је једна слика састављена од више слика. Колаж се такође описује као спајање више слика како би се створила једна слика. Колаж је објекат, а такође и чин стварања објекта. Изрезивање слике у Пхотосхопу и додавање потеза око ње даје јој изглед колажа јер сада њени делови изгледају као одвојени делови. као да се сваки део спаја да створи јединствен изглед.како означити датотеке у оперативном систему Виндовс 10

Како претворити фотографију у колаж у Пхотосхопу

Овај чланак ће вам показати како да комплетну фотографију претворите у колаж тако да изгледа као делови који се могу саставити. Слика може бити особа, пејзаж, храна или било која друга слика коју желите да користите. Слика се може исећи на квадрат ако већ није квадрат. Ако је слика портрет особе, уверите се да је лице јасно и да су уста и нос у средини када исечете квадрате.

  1. Отворите и припремите Пхотосхоп
  2. Ставите фотографију у пхотосхоп
  3. Додајте водиче
  4. цут пхото
  5. Повећајте простор на платну помоћу алата за исецање
  6. Додајте потез сваком делу
  7. Сакриј водиче
  8. Померајте и ротирајте делове
  9. Додајте боју позадине
  10. Додајте сенку

1] Отворите и припремите Пхотосхоп

Отворите Пхотосхоп и припремите нови документ тако што ћете изабрати Датотека, а затим Ново. Појавиће се прозор са опцијама новог документа. Унесите жељене димензије и друге опције које желите да користите за своје уметничко дело. Када завршите са избором, притисните У реду за валидацију и креирање платна. Други начин да припремите документ је да пронађете фотографију, кликнете десним тастером миша на њу и изаберете Отвори од Онда Адобе Пхотосхоп (верзија) . Овај метод отвара Пхотосхоп и слика ће бити отворена у Пхотосхопу као позадина.

2] Поставите фотографију у Пхотосхоп

Када је Пхотосхоп отворен, време је да поставите слику у Пхотосхоп. Ако нисте користили методу Опен Витх, онда ћете морати да поставите слику у Пхотосхоп након што је отворите. Када је Пхотосхоп отворен, идите на Датотека, затим Отвори или кликните Цтрл + О . Отвориће се прозор за претрагу. Пронађите фотографију коју желите, кликните на њу и кликните на Отвори. Слика ће се отворити у Пхотосхопу као позадина. Ако сте претходно припремили платно, мораћете да превучете слику на платно. Ако нисте направили платно, ова слика ће бити платно. Можете да унесете слику у Пхотосхоп тако што ћете отићи на место где је сачувана на рачунару и превући је у Пхотосхоп. Ако сте тамо имали празно платно, оно ће се појавити на платну као паметни објекат. Ако није било платна, слика ће ићи у Пхотосхоп као позадина. Затим ћете дуплирати слику и искључити видљивост прве слике. у реду је ако имате платно или слику као позадину.У зависности од слике коју користите, можда ћете желети да изрежете неке делове или да је изрежете да бисте се фокусирали на део који желите да користите.

3] Додајте водиче

Сада када је фотографија у Пхотосхопу, време је да пређемо на следећи корак. Овај корак ће захтевати да додате водиче на фотографију. Водичи ће вам помоћи да видите где да поделите фотографију у следећем кораку.

Како претворити фотографију у колаж у Пхотосхопу - Додај водич

Да бисте додали водиче, идите на горњу траку менија и кликните Врста Онда Ново руководство .

Како претворити фотографију у колаж у Пхотосхопу - нова верзија водича

Појавиће се нови прозор са опцијама водича, овде можете изабрати оријентацију водича, хоризонталну или вертикалну, као и позицију. Оријентација ће бити важна јер ћете користити и хоризонталне и вертикалне водиче. Положај ће одговарати лењиру на врху и дну радног простора. Позиција може бити пиксел или проценат. За овај чланак, позиција ће бити унета као проценат. Проценат поставља водиче као проценат странице. За прву оријентацију водича можете изабрати било коју од позиција.

Овај чланак ће користити четири водича за поделу фотографије. Пратите ове кораке да бисте својој фотографији додали четири водича.

Идите на горњу траку менија и кликните Врста Онда Ново руководство да бисте поставили ове водиче, мораћете то да урадите за сваки од њих.

Ево положаја и оријентације првог водича: Оријентација Хоризонтално и Положај је 33% . Притисните У реду када унесете ове вредности да их потврдите и позовете упутство. Ово ће поставити водич на ознаку једне трећине слике.

Ево положаја и оријентације другог водича: Хоризонтална оријентација и Положај 66% . Притисните У реду када унесете ове вредности да их потврдите и позовете упутство. Ово ће поставити водич на две трећине слике.

Ево положаја и оријентације трећег водича: Оријентација вертикална и Положај 33% Притисните У реду када унесете ове вредности да их потврдите и позовете упутство. Ово ће поставити водич на ознаку једне трећине слике.

Ево положаја и оријентације трећег водича: Оријентација вертикална и Позиција 66% . Притисните У реду када унесете ове вредности да их потврдите и позовете упутство. Ово ће поставити водич на две трећине слике.

4] Изрежите фотографију

Сада је време да исечете фотографију, то ће се урадити помоћу алата Рецтангулар Маркуее. Пре употребе Правоугаони шатор алата за сечење фотографија, желите да будете сигурни да ће резови које направите закачити за вођице на фотографији.

Да бисте проверили да ли ће се закачити за водиче, идите на Врста Онда ускочити . Погледајте да ли су на листи означени 'Приручници'. Ако није означено, само кликните на њега.

Сада када сте потврдили снимак за водич, време је да исечете фотографију. Идите на леву траку са алаткама и изаберите алатку за правоугаони избор, нацртајте алатку за правоугаону селекцију и изаберите први правоугаоник који је креирао водич. Водич ће креирати правоугаонике или квадрате у зависности од слике коју сте користили. Квадратна слика ће бити подељена на квадрате, а правоугаона фотографија на правоугаонике.

Када се направи први оквир избора, кликните десним тастером миша на избор и изаберите Слој преко копије или кликните Цтрл + Ј . Пхотосхоп ће креирати нови слој са избором на панелу слојева. Поновите овај поступак за све делове. Уверите се да сваки пут када изаберете слику пре него што направите избор. Честа грешка је заборављање да изаберете оригиналну слику пре него што је изаберете помоћу алатке за избор.

На панелу са слојевима видећете сваки изрез који одговара делу фотографије са којег је снимљен. Ово је добар начин да пратите да ли сте погрешили приликом избора.

Када су сви детаљи изрезани, време је да уклоните водиче са слике. да бисте уклонили водиче, идите на горњу траку менија и кликните Врста Онда јасни водичи .

5] Повећајте простор на платну помоћу алата за исецање.

Сада када су све слике исечене или копиране са оригинала, требаће вам више простора на платну да бисте могли да ротирате делове. додатни простор на платну се може урадити помоћу алата Цроп. Да бисте користили алатку за исецање да бисте добили додатни простор на платну, кликните на оригиналну слику, а затим изаберите алатку за исецање.

Алат за обрезивање је у истој групи као Алат за обрезивање перспективе , Алат за сечење , и Слице Селецтор . Ако алатка за исецање није видљива, притисните и држите било који од алата и појавиће се искачућа табла са свим алаткама. Изаберите Алати за сечење из овог менија.

Када изаберете алатку за исецање, видећете да се избор исецања појављује око слике. Држати Све и кликните на једну од ивица и вуците док не будете задовољни величином. Алт вам омогућава да промените величину са неколико страна одједном. Обавезно се истегните са ивице, а не са стране, истезање са једне стране ће истегнути само изабрану страну и супротну страну. Истегните се од ивице док држите Све растегнут ће све четири стране.

Када сте задовољни количином додатног простора на платну, притисните Ентер. Видећете да је додат додатни простор на платну. Пхотосхоп додаје простор на платну белом, можете га променити у другу боју.

Да бисте променили боју платна у другу, изаберите оригиналну слику, а затим идите на горњу траку менија и изаберите Уредити Онда Филл .

Опција пуњења појавиће се прозор.

Испод Садржај кликните на стрелицу падајућег менија Користи а затим изаберите Црн . Кликните У реду да потврдите свој избор.

Пхотосхоп ће променити позадину у црну.

6] Додајте потез сваком делу

Приметићете да слике и даље изгледају као једна комплетна слика, мораћете да им дате ивице како би изгледале одвојено.

Мицрософт Виндовс конзола за управљање 10

Кликните десним тастером миша на слику на врху панела слојева и изаберите Опције мешања . Када се појави прозор са опцијама преклапања, кликните на реч Гвожђе затим подесите боју потеза на белу и положај потеза на 'Инсиде'. Такође ћете променити величину потеза. Величина потеза зависиће од ваше слике, померите клизач и гледајте слику док не добијете задовољавајућу величину потеза. Има величину потеза 10 али ваша величина потеза може бити другачија, користите оно што одговара вашој слици. Када завршите, кликните У реду да потврдите и сачувате промене. Опција мешања се примењује на прву слику, али желите да се исте опције мешања примењују на све остале слике. Постоји једноставан начин да додате исте опције мешања свима њима у исто време.

Да бисте додали опције мешања свима одједном, кликните десним тастером миша на слику са жељеним опцијама мешања и изаберите Копирајте стил слоја . Затим изаберете све остале слике тако што ћете кликнути на другу држећи Схифт, а затим кликнути на последњу, ово ће их све изабрати. Затим кликните десним тастером миша на било коју од изабраних слика и кликните Налепите стил слоја . Видећете да све слике имају додат стил слоја.

7] Сакриј водиче

Сада када сте завршили са водичима, можете их сакрити. Да бисте сакрили водиче, идите на горњу траку менија и кликните на Поглед, а затим на Обриши водиче.

Ово су слике са потезом око сваке и скривеним водичима.

8] Померајте и ротирајте облике

Померите делове

Време је да делови изгледају као колаж тако што ћете их поставити на различите позиције под различитим угловима. Да бисте померили и ротирали делове, кликните на један део и изаберите алатку Премести, погледајте горњу траку менија и уверите се Аутоматски избор означена квачицом. Аутоматски избор осигурава да је слој изабран када кликнете на њега на платну без потребе да га изаберете у панелу слојева. Након што изаберете фрагмент, померите га мишем или тастером за правац на тастатури. Одмакните се мало од другог, урадите то по свом нахођењу.

Окрените делове

Да бисте ротирали делове, кликните на њих, а затим притисните Цтрл + Т да бисте приказали оквир за трансформацију око слике. померајте миш преко ивице слике док се курсор не претвори у курсор ротације, а затим ротирајте слику како желите. Када завршите, притисните Ентер да затворите прозор Фрее Трансформ.

Транслација и ротација ће се извршити за сваки део, па само поновите корак. Ако само померите слику уместо да је ротирате, не морате да отварате оквир за трансформацију (Цтрл + Т). ротирати ћете и померати све делове осим дела у центру.

Сви делови се ручно померају и ротирају под насумичним угловима.

9] промени боју позадине

Сада је колаж скоро спреман, остаје само да промените боју позадине. Да бисте променили боју позадине, кликните на позадину, а затим кликните на дугме Направите нову испуну или слој за подешавање икона на дну панела са слојевима. Када се појави мени, кликните на Солид Цолор. Појавиће се бирач боја, можете изабрати боју из бирача боја или одабрати боју са слике тако што ћете лебдети мишем и изабрати било коју боју. Боја цветних латица је узоркована и направљена је боја позадине.

10] Додај сенку

Последњи корак је додавање сенке сваком делу. Не брините, не морате све да радите посебно, постоји једноставан начин да то урадите. Најлакши начин да додате ефекат свим фрагментима одједном је да их додате групи слојева.

Додај у групу

Да бисте их додали у групу слојева, изаберите све слојеве на слици тако што ћете кликнути на први док држите притиснут тастер Схифт, а затим изабрати последњи. Затим идите на врх панела са слојевима и притисните дугме менија у горњем десном углу. Појавиће се мени и можете изабрати Нова група из слоја . Појавит ће се прозор за именовање групе, можете је именовати и кликнути У реду или само оставите подразумевано име и кликните У реду . Слојеви слика биће смештени у групу

Додајте сенку

величина оквира прозора 10

Да бисте додали сенку, кликните десним тастером миша на фасциклу групе у панелу слојева и изаберите Опције мешања. Када се појави прозор са опцијама преклапања, кликните на реч Схадов . Онда сте поставили Непрозирност , Цорнер , Величина , Удаљеност, и Дистрибуирати . Погледајте слику док прилагођавате сваку и зауставите се када будете задовољни резултатом.

Ово је коначна слика

Ово је још једно уметничко дело које приказује особу.

читати : Како направити силуету у Пхотосхопу

Како поделити слику на више делова у Пхотосхопу?

Отворите слику у Пхотосхопу и помоћу водича означите где желите да исечете слику. Затим користите алатку Рецтангулар Маркуее да исечете места где вођице формирају квадрате. Кликните десним тастером миша на сваки комад и изаберите Слој по копију. Пратите упутства за сваки део. Промените позадину у једнобојну. Затим додајте потез око сваког дела и раздвојите их тако да између њих буде простора. Тамо ћете имати слику неколико делова.

Популар Постс