Изабрани диск има табелу МБР партиција [Поправи]

Izabrani Disk Ima Tabelu Mbr Particija PopraviНеки корисници су пријавили да када покушају да инсталирају Виндовс ОС на свој чврсти диск, процес инсталације се прекида. Чим притисну на Инсталирајте одмах дугме у Виндовс Сетуп процеса, инсталација оперативног система Виндовс не успева и приказује се Виндовс подешавање Виндовс се не може инсталирати на овај диск. Изабрани диск има МБР партицијску табелу грешка уместо тога. Ако се и ви суочите са овим проблемом, онда постоји неколико решења помоћу којих можете да га решите. Изабрани диск има табелу МБР партиција [Поправи]

Виндовс не може да се инсталира на овај диск. Изабрани диск има табелу МБР партиција. На ЕФИ системима, Виндовс се може инсталирати само на ГПТ дискове.

Главни узрок овог проблема је када тип БИОС-а није подржан стилом партиције чврстог диска. Ако ваш рачунар има УЕФИ БИОС, он подржава дискове у стилу ГПТ партиција. Дакле, само ГПТ партиција или ГУИД стил диск се може користити за инсталирање Виндовс-а на ЕФИ систем. С друге стране, ако имате застарели БИОС, он подржава дискове у стилу МБР партиција за инсталирање Виндовс-а.Поправи Изабрани диск има табелу МБР партиција

Ево решења за поправку Изабрани диск има табелу МБР партиција проблем:

проверите резултате смерница групе
 1. Онемогућите ЕФИ изворе покретања
 2. Претворите МБР партицију у ГПТ.

Хајде да проверимо обе опције.

1] Онемогућите ЕФИ изворе покретања

 онемогућите ефи изворе за покретањеОва исправка је функционисала за неке кориснике и такође би могла бити од помоћи за решавање вашег проблема. Дакле, прво проверите да ли можете онемогућите ЕФИ изворе покретања или УЕФИ извори покретања, ако је могуће.

Ево примера како то можете да урадите на ХП уређају. Кораци би били слични за друге уређаје. Први, уђите у БИОС подешавање помоћу Ф10 хоткеи. Након тога приступите Слагање ципела мени из Складиште мени. Сад ћеш видети УЕФИ извори покретања које можете да онемогућите помоћу Ф5 хоткеи.

Коначно, у Филе мени, користите Сачувај измене опцију и поново покрените систем. Покрените процес инсталације оперативног система Виндовс и погледајте да ли приказује исту грешку или наставља подешавање за инсталацију.

уклоните прозоре за приказ задатака 10

Повезан: Виндовс не може да се инсталира на овај диск , Изабрани диск је у стилу ГПТ партиције

2] Претворите МБР партицију у ГПТ

 претворити мбр у гпт дискпарт

Као што је поменуто у почетку, ако ваш систем има УЕФИ БИОС, онда да бисте инсталирали Виндовс на њега, мораћете да имате диск у стилу ГПТ партиције. Али, ако постоји МБР партиција, прво морате да конвертујете МБР партицију у ГПТ. Да бисте то урадили, можете користити уграђени услужни програм ДИСКПАРТ .

Пре него што наставите даље, имајте на уму да ће ова радња довести до губитка података пошто се чврсти диск обрише. Дакле, прво морате Бекап документ сачуване на вашем чврстом диску. Иако постоји неколико опција за претворити МБР у ГПТ без губитка података , можете завршити са неким грешкама. Стога се препоручује да направите резервну копију свих својих података. Након тога, следите ове кораке:

проблеми у верзији Виндовс 10 1903
 1. Повежите Виндовс инсталациони медиј са својим системом
 2. Започните процес инсталације оперативног система Виндовс
 3. Када Виндовс Сетуп појави се екран, притисните Схифт+Ф10 хоткеи
 4. Ово ће отворити прозор командне линије као администратор
 5. Сада извршите команду АА2Д4АБ57Е54Ф214Е2АЕЦ464А01ДЕБФ3Ф0БЦЦ2Е7
 6. Унесите команду 731АЕБЦЦ4227ДФФ527Ф97Ф51Ф0БА6ФА68А6ДФ271 и извршите је. Ово ће показати листу чврстих дискова повезаних са вашим рачунаром
 7. Изаберите чврсти диск за који се суочавате са овим проблемом. На пример, ако је број диска 0, онда извршите команду 7ЕБ8Ц22Б4АББ559Ф6Е09516А92170Е489Е4ЕФ8А6
 8. Сада је диск изабран, извршите команду 3Б28Д1Ф8341876Ф54Д932Ц6Е3ФФД42640ЕФБ8Е09 да бисте га обрисали
 9. На крају, извршите команду 057518ФАФА508Ф225512БД0ЕБ9Е16Д2Ф417Д3ФЦ9. Ово ће претворити ваш чврсти диск из МБР у ГПТ
 10. Изађите из ЦМД прозора
 11. Наставите са процесом инсталације Виндовс-а. Проблем би сада требао нестати.

Надамо се да ће ова решења помоћи.

Сада прочитајте: Виндовс не може да се инсталира на овај диск, Диск може ускоро да поквари

Како да уклоним табелу МБР партиција?

Да бисте уклонили диск у стилу МБР партиције, потребно је да га конвертујете у ГУИД диск табеле партиција који користи УЕФИ. У ту сврху можете користити ДИСКПАРТ услужни програм командне линије, управљање дисковима или алат треће стране. Ова операција брише све партиције на вашем диску и све податке, наравно. Дакле, требало би да направите резервну копију података пре брисања или чишћења диска МБР партиције.

Повезан:

ажурирање прозора окружења 10

Како да поправим грешку МБР у ГПТ без губитка података?

Ако користите услужни програм МБР2ГПТ и конверзија није успела, онда не би требало да дође до губитка података. Али, ако конверзија не успе са неком грешком и морате је поправити, онда користите решења у зависности од грешке која се појавила. На пример, ако се суочите МБР2ГПТ не може да пронађе место за ЕФИ системску партицију грешка, онда би требало да проверите да ли је диск шифрован. Ако јесте, откључајте га. Уз то, требало би и дефрагментирати Ц диск и смањити га, покренути МБР2ГПТ у ВинПЕ итд.

Прочитајте следеће: Како проверити да ли диск користи ГПТ или МБР партицију на Виндовс рачунару .

 Изабрани диск има табелу МБР партиција [Поправи]
Популар Постс