Како користити АцтивеКс контроле за Интернет Екплорер 11

How Use Activex ControlsАцтивеКс контроле помажу у покретању игара и видео записа на мрежи, што их чини неопходним. Међутим, ове контроле су такође фактор ризика за сајбер безбедност. АцтивеКс филтрирање помаже у заштити вашег система од таквих претњи. Више о истом прочитајте овде.

АцтивеКс је технологија која омогућава програмерима софтвера да креирају активан садржај за веб. АцтивеКс контроле се могу користити за преглед, уређивање и чување датотека на вебу. Да бисте користили АцтивеКс контроле на веб страници, прво морате да омогућите АцтивеКс у свом претраживачу. Да бисте омогућили АцтивеКс у Интернет Екплорер-у 11, следите ове кораке: 1. Отворите Интернет Екплорер. 2. Кликните на икону Алатке у горњем десном углу прозора, а затим изаберите Интернет опције. 3. Изаберите картицу Безбедност. 4. Кликните на дугме Прилагођени ниво. 5. Померите се надоле до одељка АцтивеКс контроле и додаци. 6. За поставку Аутоматско тражење АцтивеКс контрола изаберите Омогући. 7. За поставку Покрени АцтивеКс контроле и додатке, изаберите Омогући. 8. За поставку Преузми потписане АцтивеКс контроле, изаберите Омогући. 9. За Инитиализе и сцрипт АцтивеКс контроле које нису означене као безбедне поставке, изаберите Енабле. 10. За поставку контроле Дозволи скриптирање Интернет Екплорер-а за веб прегледач, изаберите Омогући. 11. Кликните на дугме ОК да бисте сачували промене. АцтивеКс контроле се могу користити за побољшање функционалности веб странице. На пример, можете да користите АцтивеКс контролу да видите ПДФ датотеку или да репродукујете видео на веб страници. АцтивеКс контроле се такође могу користити за креирање интерактивних образаца и за чување података на веб страници.АцтивеКс контроле су апликације које помажу веб локацијама да корисницима пруже садржај са великим бројем података, као што су видео снимци и одређене игре. Поред тога, они помажу корисницима да приступе садржају као што су траке са алаткама и берзански тикери док претражују веб. Иако су ове апликације веома корисне, оне су опасне за оне који претражују интернет, посебно када не функционишу, што је прилично често, али се не примећује. Када дође до таквог догађаја, веб локације могу да преузимају нежељени садржај на ваше системе, прикупљају информације са вашег система, инсталирају нежељени софтвер на ваш систем или оштећују ваш систем изнутра. Такође га могу користити хакери за приступ вашем систему.Интернет Екплорер 11 АцтивеКс контроле

Да би ваш систем био безбедан када користите АцтивеКс контроле, можемо да омогућимо АцтивеКс филтрирање на систему.

АцтивеКс филтрирање

У Интернет Екплорер-у 11 можете да користите АцтивеКс филтрирање да спречите веб локације да инсталирају АцтивеКс контроле на ваш систем. Пошто су ове контроле потребне за играње одређених игара и видео записа, на њих ће утицати АцтивеКс филтрирање и корисник неће моћи да их игра. Занимљиво је да ће у овом случају веб локација понудити да онемогућите АцтивеКс филтрирање, што ће бити по избору корисника.код грешке роблок 110

Како омогућити АцтивеКс филтрирање за све локације

1] Отворите Интернет Екплорер 11 и кликните на икону зупчаника у горњем десном углу екрана.

2] Померите се до 'Безбедност', а затим означите 'АцтивеКс Филтеринг' са листе тако што ћете кликнути на њега.

Како онемогућити АцтивеКс филтрирање за појединачне веб локације

Напомена: Онемогућите АцтивеКс филтрирање само за поуздане веб локације.1] Отворите веб локацију за коју желите да онемогућите АцтивеКс филтрирање.

Виндовс Ливе Маил гмаил подешавања

2] Ако је АцтивеКс филтрирање било омогућено за све веб локације као што је поменуто у претходном методу, плави кружни симбол (као што је симбол за заустављање) је приказан у траци за адресу. Ово је дугме за филтер.

3] Кликните на дугме Филтер, а затим на Онемогући АцтивеКс филтрирање.

Како онемогућити АцтивеКс филтрирање за све локације

Ако је АцтивеКс филтрирање било омогућено као што је приказано у првом методу, приказало би дугме Филтер на свакој веб локацији и блокирало АцтивеКс контроле са сваке веб локације. Да бисте га поново онемогућили за све веб локације, идите на ИЕ11 подешавања >> Безбедност као у првом методу и поново кликните на АцтивеКс филтрирање да поништите избор.

инсталација дирецтк-а није успела

Промените АцтивеКс подешавања

1] Да бисте променили АцтивеКс поставке, кликните на дугме 'Тоолс', што је симбол у облику зупчаника у горњем десном углу прозора Интернет Екплорер-а, а затим изаберите 'Интернет Оптионс'.

2] Кликните на картицу Безбедност и изаберите Прилагођено.

3] Нађи АцтивеКс контроле и додаци на листи која је већ постављена по азбучном реду.

сховдесктоп

Сва АцтивеКс подешавања биће подскуп ове опције. Промените их према вашим захтевима.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај водич је преузет са везе на веб локацији компаније Мицрософт. Ево .

Популар Постс