Подешавање Мицрософт Оутлоок-а за Гмаил - Ручна подешавања

Configure Microsoft OutlookНаучите како да инсталирате и конфигуришете Мицрософт Оутлоок за повезивање са Гмаил-ом – ПОП3 и ИМАП приступ помоћу аутоматског подешавања или ручног подешавања.

Под претпоставком да желите ХТМЛ структуру за ИТ чланак:

Ако желите да подесите Мицрософт Оутлоок за Гмаил, дошли сте на право место. У овом чланку ћемо вас провести кроз ручна подешавања како бисте могли да почнете да користите Оутлоок са својим Гмаил налогом.аудио побољшања виндовс 10

Прво ћете морати да отворите Оутлоок и кликнете на картицу Датотека. Одатле изаберите Додај налог. Од вас ће бити затражено да унесете своју адресу е-поште и лозинку. Обавезно изаберите опцију „Ручно подешавање или додатни типови сервера“ и кликните на Даље.На следећем екрану, мораћете да изаберете опцију „ПОП или ИМАП“ и унесете следећа подешавања:

  • Сервер долазне поште: имап.гмаил.цом
  • Сервер одлазне поште: смтп.гмаил.цом
  • Корисничко име: ваша пуна Гмаил адреса (укључујући @гмаил.цом)
  • Лозинка: ваша Гмаил лозинка

Када унесете све потребне информације, кликните на дугме Још подешавања. На следећем екрану изаберите картицу Одлазни сервер и означите поље поред „Мој одлазни сервер (СМТП) захтева аутентификацију“. Затим изаберите радио дугме поред „Користи иста подешавања као мој сервер за долазну пошту“.На крају, кликните на дугме ОК, а затим на дугме Даље. Оутлоок ће сада покушати да се повеже са вашим Гмаил налогом. Ако све прође како треба, требало би да видите поруку „Успех“. Кликните на дугме Заврши да бисте завршили процес подешавања.

И то је то! Сада би требало да будете у могућности да шаљете и примате Гмаил поруке користећи Мицрософт Оутлоок.Можете лако да подесите свој Гмаил налог помоћу методе аутоматског подешавања Мицрософт Оутлоок-а. Али морате да подесите Гмаил тако да можете да преузимате пошту као ПОП или да приказујете фасцикле и е-поруке користећи ИМАП. Ево корака за подешавање МС Оутлоок-а за Гмаил.

Подесите Гмаил за повезивање са Мицрософт Оутлоок-ом

  1. Пријавите се на свој Гмаил налог.
  2. Кликните на икону зупчаника и изаберите Подешавања.
  3. Притисните Прослеђивање и ПОП/ИМАП линк изнад поштанског сандучета
  4. Испод ПОП Довнлоад , кликните да бисте изабрали Омогућите ПОП за сву долазну пошту од сада .
  5. Изабери Архивирајте копију Гмаил-а у падајућем менију поред Када се порукама приступа помоћу ПОП протокола
  6. Притисните Сачувај измене

Горњи метод подешава ваш Гмаил налог да дозволи МС Оутлоок-у да преузима поруке користећи ПОП3 протокол. Ако желите да мапирате директоријуме и приступите својим Гмаил порукама преко ИМАП-а, пратите кораке од 1 до 3 изнад и уместо да изаберете „Омогући ПОП

Популар Постс