Како означити документе у Схарепоинт Оффице 365?

How Tag Documents Sharepoint Office 365Како означити документе у Схарепоинт Оффице 365?

Да ли тражите начин да организујете своје документе у СхареПоинт Оффице 365? Означавање докумената је ефикасан начин да организујете своје документе и олакшате вам да их пронађете када вам затребају. У овом чланку ћемо разговарати о најбољим праксама за означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 и како да започнете. Читајте даље да бисте сазнали више о овом једноставном, али моћном организационом алату.Кораци за означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365:
 • Отворите СхареПоинт библиотеку која садржи документе.
 • Изаберите документ или документе које желите да означите.
 • Кликните на икону „Документ ознаке“.
 • Откуцајте ознаке које желите да додате у документ.
 • Кликните на дугме „Сачувај“ да бисте сачували ознаке.

како означити документе у Схарепоинт Оффице 365

Како означити документе у СхареПоинт Оффице 365

Означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 је ефикасан начин да поједноставите управљање документима и осигурате да се документи лако проналазе и приступају. Уз одговарајућу стратегију означавања, корисници могу брзо да претражују и пронађу документе који су им потребни уз минималан напор. Овај чланак ће пружити детаљан преглед како означити документе у СхареПоинт Оффице 365.

Шта је означавање докумената?

Означавање докумената је процес додељивања кључних речи или ознака документима у циљу њиховог категорисања и организовања. Ознаке се обично користе за описивање садржаја, сврхе и публике документа, омогућавајући ефикаснију претрагу и проналажење. Ово може бити посебно корисно за организације које имају велики број докумената и којима је потребан лак начин да их организују.Предности означавања докумената у СхареПоинт Оффице 365

Означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 може понудити бројне предности, као што су:

 • Боља организација: Означавање докумената омогућава корисницима да брзо и лако претражују и преузимају документе који су им потребни.
 • Побољшана продуктивност: олакшавајући проналажење докумената, може смањити количину времена проведеног у потрази за њима.
 • Побољшана безбедност: Уз одговарајућу стратегију означавања, корисници могу бити сигурнији да се осетљиви документи чувају безбедно.

Како означити документе у СхареПоинт Оффице 365

Означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 је једноставан процес који се може завршити у неколико корака. Ево водича корак по корак који ће вам помоћи да почнете:

 • Корак 1: Пријавите се на свој СхареПоинт налог.
 • Корак 2: Отворите библиотеку докумената где желите да означите документе.
 • Корак 3: Изаберите документ који желите да означите.
 • Корак 4: Кликните на опцију Ознаке и белешке у менију траке.
 • Корак 5: Унесите ознаке које желите да доделите документу.
 • Корак 6: Кликните на Сачувај да бисте сачували ознаке.
 • Корак 7: Поновите кораке за сваки документ који желите да означите.

Најбоље праксе за означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365

Када означавате документе у СхареПоинт Оффице 365, важно је имати на уму следеће најбоље праксе: • Креирајте конзистентан систем означавања: Креирајте стандардизовани систем означавања који је лак за разумевање и употребу.
 • Користите јасне и описне ознаке: Користите ознаке које јасно и тачно описују садржај, сврху и публику документа.
 • Одржавајте ознаке ажурним: Повремено прегледајте и ажурирајте ознаке како бисте били сигурни да су релевантне и тачне.
 • Обезбедите одговарајућу безбедност: Уверите се да само овлашћени корисници могу да приступају и уређују ознаке.

Како користити ознаке у СхареПоинт Оффице 365

Када су документи означени, корисници могу да искористе предности претраге и филтрирања у СхареПоинт Оффице 365. На пример, корисници могу да користе опцију Филтрирај по ознакама да брзо лоцирају документе са одређеним ознакама. Поред тога, корисници могу да користе опцију Претрага по ознакама да пронађу документе који садрже одређене кључне речи или фразе.

Како управљати ознакама у СхареПоинт Оффице 365

СхареПоинт Оффице 365 такође пружа корисницима могућност управљања ознакама и осигурава да остану организоване и ажуриране. За управљање ознакама, корисници могу да користе опцију Управљање ознакама у менију траке. Ово омогућава корисницима да креирају, уређују и бришу ознаке по потреби.

Како да видите ознаке у СхареПоинт Оффице 365

Да би видели ознаке у СхареПоинт Оффице 365, корисници могу да користе опцију Прикажи ознаке у менију траке. Ово ће отворити листу свих ознака повезаних са документом, што олакшава брз преглед и уређивање ознака по потреби.

повежите ватрогасну таблету са рачунаром

Закључак

Означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 је ефикасан начин да се поједностави управљање документима и осигура да се документи могу лако пронаћи и приступити. Одвојевши време за примену стратегије означавања и пратећи најбоље праксе за означавање, корисници могу да искористе предности претраге и филтрирања у СхареПоинт Оффице 365 да би брзо лоцирали документе.

Релатед Фак

Шта је СхареПоинт означавање?

СхареПоинт означавање је процес додавања ознака, или ознака, документима како би се они класификовали и организовали. Ове ознаке омогућавају корисницима да брзо лоцирају документе и други садржај који се односи на одређену тему или пројекат. Корисници могу ручно да додају ознаке документима или их може аутоматски додати сам СхареПоинт. Ознаке се такође могу делити на више СхареПоинт локација, што олакшава претрагу и проналажење докумената.

СхареПоинт означавање такође помаже у повећању ангажовања корисника са садржајем. Омогућавајући корисницима да брзо пронађу садржај који се односи на њихова интересовања, већа је вероватноћа да ће бити ангажовани и дуже остати на сајту. Ово може довести до већег усвајања СхареПоинт-а од стране корисника и општег побољшања корисничког искуства.

Како да означим документе у СхареПоинт Оффице 365?

Означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 је једноставно. У библиотеци докумената изаберите документ који желите да означите. Затим кликните на икону ознака и белешки на траци. Ово ће отворити прозор у који можете да унесете ознаке које желите да користите. Можете додати више ознака сваком документу, а ове ознаке ће бити видљиве свима који имају приступ документу.

Када се ознака дода, може се користити за брзо проналажење повезаних докумената у библиотеци. Да бисте тражили документе са одређеном ознаком, једноставно унесите назив ознаке у поље за претрагу. СхареПоинт ће тада приказати листу свих докумената са том ознаком. Ово олакшава проналажење докумената који се односе на одређену тему или пројекат.

родитељска контрола хром продужетак

Које су предности означавања докумената у СхареПоинт Оффице 365?

Означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 нуди бројне предности. Прво, омогућава корисницима да брзо траже сродне документе и садржај. Ово олакшава корисницима да пронађу информације које су им потребне без потребе да троше време на ручно прегледавање више докумената.

Друго, означавање докумената такође помаже у побољшању ангажовања корисника. Омогућавајући корисницима да брзо пронађу сродни садржај, већа је вероватноћа да ће дуже остати на сајту и бити више ангажовани на садржају. Ово помаже у повећању усвајања СхареПоинт-а од стране корисника и побољшава целокупно корисничко искуство. Коначно, означавање докумената такође помаже у организовању докумената и садржаја, олакшавајући корисницима да пронађу оно што им је потребно.

Како да управљам ознакама у СхареПоинт Оффице 365?

Управљање ознакама у СхареПоинт Оффице 365 је једноставно. Да бисте управљали ознакама, отворите библиотеку у којој желите да управљате ознакама. Затим кликните на икону ознака и белешки на траци. Ово ће отворити прозор у којем можете прегледати, додати и избрисати ознаке. Такође можете преименовати постојеће ознаке и додати белешке свакој ознаци.

Поред тога, можете видети листу докумената који су повезани са сваком ознаком. Ово вам омогућава да брзо пронађете документе који се односе на одређену тему или пројекат. Такође можете да додате ознаке документима из овог прозора, што олакшава брзо додавање ознака у више докумената одједном.

Могу ли да делим ознаке на више СхареПоинт локација?

Да, можете да делите ознаке на више СхареПоинт локација. Да бисте то урадили, отворите библиотеку у којој желите да делите ознаке. Затим кликните на икону ознака и белешки на траци. Ово ће отворити прозор у којем можете прегледати, додати и избрисати ознаке.

Да бисте поделили ознаку, кликните на дугме за дељење поред ознаке. Ово ће отворити прозор у којем можете да изаберете СхареПоинт локације са којима желите да делите ознаку. Када изаберете сајтове, кликните на дељење да бисте поделили ознаку са тим сајтовима. Ово омогућава корисницима да брзо пронађу документе који се односе на одређену тему или пројекат, без обзира на којој се СхареПоинт локацији налазе.

Могу ли аутоматски да означим документе у СхареПоинт Оффице 365?

Да, можете аутоматски означити документе у СхареПоинт Оффице 365. Да бисте то урадили, отворите библиотеку у коју желите да додате ознаке. Затим кликните на икону ознака и белешки на траци. Ово ће отворити прозор у којем можете прегледати, додати и избрисати ознаке.

Када креирате ознаке које желите да користите, можете да подесите аутоматизовани ток рада за означавање. Овај ток посла ће аутоматски додавати ознаке документима како буду отпремљени или модификовани. Ово олакшава да се осигура да су документи увек правилно означени и организовани. Аутоматски ток посла се може подесити тако да се покреће по одређеном распореду или да га покрену одређени догађаји.

Означавање докумената у СхареПоинт Оффице 365 је невероватно користан начин да останете организовани и брзо лоцирате документе. Са само неколико једноставних корака, можете брзо да подесите ознаке и примените их на документе за кратко време. Ово може помоћи да се олакша управљање документима, као и да се осигура да сви у канцеларији могу брзо да пронађу документе који су им потребни. Уз СхареПоинт Оффице 365, управљање документима можете учинити лаким.

Популар Постс