Како покренути сфц /сцаннов проверу системских датотека на спољним дисковима

How Run Sfc Scannow System File Checker External DrivesНаучите како да покренете сфц /сцаннов на спољним Виндовс дисковима за опоравак. Можете да покренете Проверу системских датотека ван мреже ако не можете да покренете рачунар.

Ако сте ИТ стручњак, знате да је сфц /сцаннов провера системских датотека моћан алат за одржавање ваших системских датотека ажурним и без грешака. Али шта ако желите да покренете сфц /сцаннов на спољном диску? На срећу, то је лако учинити. Само следите ове једноставне кораке: 1. Укључите спољну диск јединицу у рачунар. 2. Отворите прозор командне линије. Да бисте то урадили, укуцајте 'цмд' у поље за претрагу менија Старт и притисните Ентер. 3. Унесите следећу команду у прозор командне линије и притисните Ентер: сфц ​​/сцаннов /оффбоотдир=Е: /оффвиндир=Е:виндовс Замените 'Е' словом вашег екстерног диска. 4. Сачекајте да сфц /сцаннов заврши скенирање ваших системских датотека. Ово може да потраје неколико минута. И то је све! Сада можете да покренете сфц /сцаннов на свом екстерном диску кад год желите и да своје системске датотеке одржавате лепо и уредно.Да би исправно функционисао, Виндовс инсталира неке важне системске датотеке на ваш рачунар. Ове датотеке се чувају у Виндовс инсталационом директоријуму и веома су важне за оперативни систем Виндовс. Свако оштећење или оштећење ових датотека може онемогућити неке функције или чак потпуно замрзнути систем. Корисници се обично суочавају са проблемима када се Виндовс не покрене или се замрзне на неком екрану. Ово је углавном узроковано грешкама са овим датотекама.Виндовс има уграђену функцију за поправку ових важних датотека. ‘ сфц ’(Провера системских датотека) је једна од оних корисних команди које вам могу помоћи да поправите и поправите све неисправне системске датотеке у вашој инсталацији Виндовс-а.

Док сфц.еке ради свој посао веома добро и помаже корисницима да замене недостајуће или оштећене системске датотеке, можда ће бити тренутака када нећете моћи да покренете Виндовс да бисте покренули ову команду. Дакле, у овом посту смо разговарали о томе како извршити ову наредбу и интерно и екстерно.На Виндовс 10 ако можете покрените напредне опције покретања кликните на „Отвори командну линију“ и покрените Провера системских датотека са следећом командом:

|_+_|

Али ако не можете ни да приступите напредним опцијама покретања, можда ћете морати да следите ову процедуру.Покрените сфц /сцаннов на спољним дисковима

Шта бисте урадили ако се Виндовс не покрене и желите да покренете Проверу системских датотека на диску? Па, можете користити екстерни диск за поправку или уклонити чврсти диск и повезати га са другим Виндовс рачунаром да бисте извршили СФЦ скенирање.

Сада може доћи до проблема, чак и ако повежете свој диск са другим рачунаром, Виндовс ће покренути СФЦ само на главном Виндовс инсталационом диску, а не на спољном.

Да бисмо ово превазишли, морамо мало да изменимо нашу команду и она ће добро функционисати и са спољним чврстим дисковима.

Покрените сфц /сцаннов на спољним дисковима

Покрените проверу системских датотека ван мреже

Да бисте покренули СФЦ команде на спољном чврстом диску, следите ове кораке:

Отворите повишени прозор командне линије (Администратор) и покрените ову команду:

породично безбедни прозори 10
|_+_|

Не заборавите да замените 'ц:' у команди словом спољне диск јединице. Такође замените „ц:виндовс“ директоријумом у коме је инсталиран Виндовс („Виндовс“ подразумевано).

Потпуно скенирање може потрајати да се заврши и добићете одговарајући одговор о резултатима скенирања када се заврши. Одговор ће бити веома сличан ономе што бисте могли да добијете ако нормално покренете СФЦ на рачунару.

Све откривене и пријављене грешке се евидентирају у ЦБС.лог датотеци. Можете погледати ову датотеку за више детаља о грешкама и поквареним датотекама. Ево пуног одговора који ћете видети након успешног скенирања:

Виндовс заштита ресурса пронашла је оштећене датотеке и успешно их поправила. Детаљи су укључени у ЦБС.Лог%ВинДир%Логс ЦБС ЦБС.лог

Можете користити исту команду када користите екстерни диск за опоравак на рачунару. Остали сфц командни прекидачи такође раде овде.

Дакле, можете користити ову наредбу да поправите свој диск ако Виндовс не може да се покрене или ако користите екстерни диск за опоравак.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

Популар Постс