Како деинсталирати или деинсталирати Интернет Екплорер из Виндовс 10/8/7

How Remove Uninstall Internet Explorer From Windows 10 8 7Интернет Екплорер није потребан свима. У ствари, многима би било боље без тога. Ако сте један од тих људи, имате среће: лако је деинсталирати или уклонити Интернет Екплорер из Виндовс 10, 8 или 7.Процес се разликује у зависности од верзије оперативног система Виндовс коју користите, али крајњи резултат је исти: Интернет Екплорер ће нестати и моћи ћете да инсталирате други претраживач на његово место.

Ево како да деинсталирате или уклоните Интернет Екплорер из Виндовс 10, 8 или 7.

уклоните ПоверПоинт број клизача

Виндовс 10

Најновија верзија Виндовс-а укључује нови претраживач под називом Мицрософт Едге. Едге је велико побољшање у односу на Интернет Екплорер, тако да га вреди користити чак и ако не морате да се отарасите ИЕ. Уз то, ако заиста не желите Едге на свом систему, можете га деинсталирати.Да бисте то урадили, идите на Старт > Подешавања > Систем > Апликације и функције . Померајте надоле листу инсталираних апликација док не пронађете Мицрософт Едге. Кликните на њега, а затим кликните на дугме Деинсталирај.

Едге ће бити деинсталиран, али ће Интернет Екплорер и даље бити тамо. Да бисте уклонили ИЕ, идите на Старт > Подешавања > Апликације > Апликације и функције . Померите се надоле до одељка „Управљање опционалним функцијама“ и кликните на дугме Додај функцију. Пронађите Интернет Екплорер на листи функција, кликните на њега, а затим кликните на дугме Деинсталирај.

Пошто је ИЕ нестао, сада можете да инсталирате други претраживач. Препоручујемо Хром или Фирефок .Виндовс 8

Виндовс 8 укључује верзију Интернет Екплорер-а која је оптимизована за екране осетљиве на додир, али и даље можете да је деинсталирате ако желите. Процес је сличан оном у оперативном систему Виндовс 10, али ћете морати да приступите контролној табли „Програми и функције“ уместо страници подешавања „Апликације и функције“.

Да бисте то урадили, идите на Старт > Контролна табла > Програми > Програми и функције . Померајте се надоле по листи инсталираних програма док не пронађете Интернет Екплорер. Кликните на њега, а затим кликните на дугме Деинсталирај.

Пошто је ИЕ нестао, сада можете да инсталирате други претраживач. Препоручујемо Хром или Фирефок .

виндовс 7

Виндовс 7 не укључује верзију Интернет Екплорер-а оптимизовану за екран осетљив на додир, али је и даље могуће деинсталирати ИЕ ако га не желите. Процес је сличан оном у оперативном систему Виндовс 8, али ћете морати да приступите контролној табли „Програми и функције“ уместо страници подешавања „Апликације и функције“.

Да бисте то урадили, идите на Старт > Контролна табла > Програми > Програми и функције . Померајте се надоле по листи инсталираних програма док не пронађете Интернет Екплорер. Кликните на њега, а затим кликните на дугме Деинсталирај.

како додати картице у гмаил

Пошто је ИЕ нестао, сада можете да инсталирате други претраживач. Препоручујемо Хром или Фирефок .

Можете избрисати интернет претраживач из Виндовс ОС-а. По први пут, Мицрософт је дозволио корисницима да деинсталирају ИЕ без нарушавања било које друге функције оперативног система које зависе од њега.

Уклоните Интернет Екплорер

Уклоните Интернет Екплорер

Многе апликације као што су Мицрософт Оффице, Мессенгер, Виндовс Медиа Плаиер, итд. које зависе од њега ће наставити да раде исправно.

Деинсталирање Интернет Екплорер-а неће уклонити уобичајене компоненте машине за рендеровање, већ ће уклонити само извршне датотеке ИЕ, подешавања и пречице.

Да бисте деинсталирали Интернет Екплорер на Виндовс 10/8/7 рачунару:

Отворите контролну таблу > Програми и функције > Укључите или искључите Виндовс функције.

У оквиру Виндовс функције поништите избор опције Интернет Екплорер да бисте деинсталирали Интернет Екплорер. Кликните на ОК > Ребоот.

иконе директоријума

Да бисте га поново инсталирали, само треба поново да потврдите избор у пољу.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Корисници који више воле да користе алтернативни претраживачи овај савет би вас могао занимати.

Популар Постс