Како читати податке са Схарепоинт-а користећи Питхон?

How Read Data From Sharepoint Using PythonКако читати податке са Схарепоинт-а користећи Питхон?

Да ли сте Питхон програмер који тражи начин да чита податке са Схарепоинт-а? Ако јесте, дошли сте на право место! У овом чланку ћемо разговарати о томе како користити Питхон за читање података са Схарепоинт-а. Покрићемо основе Схарепоинт-а, различите методе читања података са Схарепоинт-а и како користити Питхон за приступ подацима. До краја овог чланка, имаћете свеобухватно разумевање како да читате податке са Схарепоинт-а користећи Питхон. Па да почнемо!Како читати податке са Схарепоинт-а користећи Питхон ?
  • Корак 1: Инсталирајте Схарепоинт библиотеку користећи |_+_|
  • Корак 2: Подесите аутентификацију користећи своје Схарепоинт корисничко име и лозинку.
  • Корак 3: Креирајте везу са Схарепоинт сајтом користећи |_+_| методом.
  • Корак 4: Користите |_+_| функција за слање ГЕТ захтева на Схарепоинт АПИ.
  • Корак 5: Користите |_+_| функција за слање ПОСТ захтева са подацима које желите да додате или ажурирате.
  • Корак 6: Користите |_+_| функција за слање ПУТ захтева са подацима које желите да ажурирате.
  • Корак 7: Користите |_+_| функција за брисање наведених података.

Како читати податке са Схарепоинт-а користећи Питхон

само језик.

подешавања уређаја виндовс 10

Како читати податке са Схарепоинт-а користећи Питхон?

Питхон је моћан скриптни језик и често се користи за аутоматизацију задатака као што су анализа података, управљање подацима и преузимање података. Схарепоинт је платформа за сарадњу заснована на облаку која омогућава корисницима да складиште, деле и управљају подацима. Овај водич ће вам показати како да читате податке са Схарепоинт-а користећи Питхон.Шта је Схарепоинт?

Схарепоинт је платформа за сарадњу заснована на облаку која омогућава корисницима да складиште, деле и управљају подацима. Дизајниран је да помогне организацијама да креирају и деле документе, прате задатке и управљају пројектима. Такође пружа функције као што су заказивање, дељење датотека, праћење задатака и анализа података. Схарепоинт је доступан у бесплатној и плаћеној верзији.

Како се повезати на Схарепоинт користећи Питхон?

Да бисте се повезали са Схарепоинт користећи Питхон, мораћете да инсталирате Схарепоинт клијент библиотеку. Ова библиотека обезбеђује интерфејс за повезивање са Схарепоинт-ом и интеракцију са њим. Да бисте инсталирали библиотеку, прво проверите да ли имате инсталирану најновију верзију Питхон-а. Затим покрените следећу команду у свом терминалу:

|_+_|

Када се библиотека инсталира, сада можете да се повежете на своју Схарепоинт инстанцу. Да бисте то урадили, мораћете да креирате Схарепоинт Цлиент објекат. То можете да урадите тако што ћете унети свој Схарепоинт УРЛ, корисничко име и лозинку. Када је објекат Цлиент креиран, сада можете да комуницирате са Схарепоинт-ом.Како читати податке са Схарепоинт-а користећи Питхон?

Када се повежете на своју Схарепоинт инстанцу, сада можете читати податке са Схарепоинт-а. Да бисте то урадили, мораћете да користите метод гет() објекта Схарепоинт Цлиент. Гет() метода ће вам омогућити да читате податке са одређене листе или библиотеке. Да бисте користили методу гет(), мораћете да наведете име листе или библиотеке и поља која желите да преузмете. Метод гет() ће затим вратити листу речника који садрже податке које сте захтевали.

Како написати податке у Схарепоинт користећи Питхон?

Писање података у Схарепоинт помоћу Питхон-а је једнако лако као и читање података. Да бисте уписали податке у Схарепоинт, мораћете да користите метод упдате() објекта Схарепоинт Цлиент. Метод упдате() ће вам омогућити да упишете податке у одређену листу или библиотеку. Да бисте користили метод упдате(), мораћете да наведете име листе или библиотеке, поља која желите да ажурирате и податке које желите да упишете. Метод упдате() ће затим ажурирати податке у наведеној листи или библиотеци.

Како избрисати податке из Схарепоинт-а користећи Питхон?

Брисање података са Схарепоинт-а помоћу Питхон-а је једнако лако као писање и читање података. Да бисте избрисали податке са Схарепоинт-а, мораћете да користите метод делете() објекта Схарепоинт Цлиент. Метода делете() ће вам омогућити да избришете одређену листу или библиотеку. Да бисте користили методу делете(), мораћете да наведете име листе или библиотеке. Метода делете() ће затим избрисати наведену листу или библиотеку.

Како креирати листе и библиотеке у Схарепоинт-у користећи Питхон?

Прављење листа и библиотека у Схарепоинт-у помоћу Питхон-а је једнако лако као читање, писање и брисање података. Да бисте креирали листу или библиотеку у Схарепоинт-у, мораћете да користите метод цреате() објекта Схарепоинт Цлиент. Метода цреате() ће вам омогућити да креирате нову листу или библиотеку. Да бисте користили методу цреате(), мораћете да наведете име листе или библиотеке, поља која желите да креирате и податке које желите да сачувате у листи или библиотеци. Метода цреате() ће затим креирати наведену листу или библиотеку.

Како користити Схарепоинт АПИ користећи Питхон?

Схарепоинт АПИ омогућава програмерима да комуницирају са Схарепоинт подацима користећи Питхон. Да бисте користили Схарепоинт АПИ, мораћете да користите АПИ() метод Схарепоинт Цлиент објекта. АПИ() метода вам омогућава да приступите Схарепоинт АПИ-ју и обављате различите задатке као што су читање података, писање података, брисање података и креирање листа и библиотека. Да бисте користили АПИ() метод, мораћете да наведете УРЛ крајње тачке АПИ-ја и АПИ кључ.

Како управљати приступом Схарепоинт-у користећи Питхон?

Управљање приступом Схарепоинт-у помоћу Питхон-а је једнако лако као и коришћење Схарепоинт АПИ-ја. Да бисте управљали приступом Схарепоинт-у, мораћете да користите методу манаге_пермиссионс() објекта Схарепоинт Цлиент. Метод манаге_пермиссионс() ће вам омогућити да управљате приступом одређеној листи или библиотеци. Да бисте користили методу манаге_пермиссионс(), мораћете да наведете име листе или библиотеке, име корисника или групе и ниво приступа који желите да доделите. Метода манаге_пермиссионс() ће тада доделити наведени ниво приступа наведеном кориснику или групи.

Како пратити Схарепоинт догађаје користећи Питхон?

Надгледање Схарепоинт догађаја помоћу Питхон-а је једнако лако као и управљање приступом. Да бисте надгледали Схарепоинт догађаје, мораћете да користите метод монитор_евентс() објекта Схарепоинт Цлиент. Метод монитор_евентс() ће вам омогућити да надгледате догађаје као што су креирање листе или библиотеке, ажурирања података и промене дозвола. Да бисте користили метод монитор_евентс(), мораћете да наведете име листе или библиотеке и догађај који желите да надгледате. Метод монитор_евентс() ће затим надгледати наведени догађај и вратити листу свих промена које се десе.

Како аутоматизовати задатке на Схарепоинт-у користећи Питхон?

Аутоматизација задатака на Схарепоинт-у помоћу Питхон-а је исто тако једноставна као и праћење догађаја. Да бисте аутоматизовали задатке на Схарепоинт-у, мораћете да користите метод аутомате_таскс() објекта Схарепоинт Цлиент. Метода аутомате_таскс() ће вам омогућити да аутоматизујете задатке као што су чишћење података и трансформација података. Да бисте користили метод аутомате_таскс(), мораћете да наведете име листе или библиотеке, задатак који желите да аутоматизујете и параметре које желите да користите. Метода аутомате_таскс() ће затим аутоматизовати наведени задатак користећи наведене параметре.

Мицрософт туториал туториал

Често постављана питања

Шта је СхареПоинт?

Одговор: СхареПоинт је Мицрософт-ова платформа за сарадњу заснована на вебу која се интегрише са Мицрософт Оффице-ом. Користи се за дељење информација и докумената, укључујући податке, међу више корисника унутар организације. Обезбеђује безбедно окружење за складиштење и управљање подацима, а његове карактеристике укључују библиотеке докумената, веб делове, листе, ток посла и још много тога.

СхареПоинт се може користити за креирање и управљање веб апликацијама и веб локацијама, као и за складиштење и управљање подацима. Омогућава корисницима да креирају и управљају садржајем, као и да приступају и деле информације са другим корисницима.

Како читати податке са Схарепоинт-а користећи Питхон?

Одговор: Да бисте читали податке из СхареПоинт-а користећи Питхон, потребно је да користите СхареПоинт АПИ. АПИ се користи за приступ СхареПоинт подацима из Питхон програма. Можете да користите АПИ за преузимање података са СхареПоинт листа, докумената и локација.

бесплатни битдефендер за Виндовс 10

АПИ обезбеђује методе за проверу аутентичности и преузимање података из СхареПоинт-а. За аутентификацију можете да користите или СхареПоинт Онлине библиотеку за аутентификацију или СхареПоинт Сервер библиотеку за аутентификацију. За преузимање података можете да користите СхареПоинт РЕСТ АПИ или СхареПоинт клијентски објектни модел (ЦСОМ). АПИ такође пружа методе за креирање, ажурирање и брисање података из СхареПоинт-а.

Које су предности коришћења Питхон-а за читање података са Схарепоинт-а?

Одговор: Коришћење Питхон-а за читање података из СхареПоинт-а нуди неколико предности. Питхон је програмски језик отвореног кода који се лако учи и са великим бројем доступних библиотека за поједностављење обраде података. То је моћан језик који се може користити за брзу и ефикасну обраду великих количина података. Поред тога, Питхон пружа широк спектар алата за рад са СхареПоинт подацима, укључујући СхареПоинт АПИ, СхареПоинт РЕСТ АПИ и СхареПоинт клијентски бочни објектни модел (ЦСОМ).

Питхон се такође може користити за аутоматизацију задатака и процеса у вези са СхареПоинт подацима. Ово укључује задатке као што су прављење резервних копија и враћање СхареПоинт података, миграција података из једне верзије СхареПоинт-а у другу и креирање извештаја из СхареПоинт података. Ово олакшава управљање и одржавање великих количина података ускладиштених у СхареПоинт-у.

Који су предуслови за читање података са Схарепоинт-а помоћу Питхон-а?

Одговор: Постоји неколико предуслова за читање података из СхареПоинт-а помоћу Питхон-а. Прво и најважније, морате бити упознати са Питхон-ом и СхареПоинт АПИ-јем. Поред тога, потребно је да имате приступ СхареПоинт инстанци и неопходне дозволе за приступ СхареПоинт подацима.

Такође морате да инсталирате неопходне Питхон библиотеке и пакете, као што су СхареПоинт Онлине Аутхентицатион Либрари и СхареПоинт РЕСТ АПИ, и да будете упознати са њиховом употребом. Поред тога, можда ћете морати да инсталирате друге пакете, као што је СхареПоинт Цлиент Сиде Објецт Модел (ЦСОМ), у зависности од података којима покушавате да приступите.

Како можемо да користимо Питхон за читање података из СхареПоинт-а?

Одговор: Питхон се може користити за читање података из СхареПоинт-а помоћу СхареПоинт АПИ-ја. АПИ обезбеђује методе за проверу аутентичности и преузимање података из СхареПоинт-а. За аутентификацију можете да користите или СхареПоинт Онлине библиотеку за аутентификацију или СхареПоинт Сервер библиотеку за аутентификацију. За преузимање података можете да користите СхареПоинт РЕСТ АПИ или СхареПоинт клијентски објектни модел (ЦСОМ).

АПИ такође пружа методе за креирање, ажурирање и брисање података из СхареПоинт-а. Поред тога, Питхон се може користити за аутоматизацију задатака и процеса у вези са СхареПоинт подацима. Ово укључује задатке као што су прављење резервних копија и враћање СхареПоинт података, миграција података из једне верзије СхареПоинт-а у другу и креирање извештаја из СхареПоинт података.

У закључку, читање података са Схарепоинт-а помоћу Питхон-а је релативно једноставан процес. Са правим алатима и знањем, можете брзо и лако приступити подацима ускладиштеним у Схарепоинт-у и користити их у својим Питхон апликацијама. Познавање како то да урадите може вам помоћи да уштедите време и труд и даје вам већу контролу над подацима са којима треба да радите.

Популар Постс