Водич за Мицрософт Ворд за почетнике – водич за његово коришћење

Microsoft Word TutorialКао ИТ стручњак, често ме питају које софтверске апликације је најбоље користити за одређене задатке. Када је у питању обрада текста, моја апликација је Мицрософт Ворд. У овом водичу ћу вас водити кроз основе коришћења Мицрософт Ворд-а како бисте могли да почнете да креирате документе професионалног изгледа.Мицрософт Ворд је свестрана апликација која се може користити у различите сврхе, од креирања једноставних докумената као што су писма и биографије до сложенијих докумената као што су билтени и брошуре. Можете чак користити Ворд за прављење веб страница!

Да бисте започели, отворите Мицрософт Ворд и дочекаће вас празан документ. На левој страни екрана видећете траку са алаткама са различитим опцијама за форматирање текста. На пример, можете користити траку са алаткама да промените фонт, величину и боју текста. Такође можете да додате слике, табеле и друге објекте у свој документ.

Да бисте почели да куцате, једноставно кликните било где на празан документ и почните да куцате. Када завршите, можете да сачувате документ тако што ћете кликнути на мени „Датотека“ и изабрати „Сачувај“.То је све! Уз мало вежбе, за кратко време ћете направити прелепе документе.

Овај водич за почетнике за Мицрософт Ворд садржи бесплатне и основне лекције, туторијале и основе за учење МС Оффице Ворд софтвера. Мицрософт Ворд је свима омиљени уређивач текста. Са толико много функција, може испунити све ваше захтеве. У почетку може изгледати тешко за коришћење, али када се савладате, све ће доћи на своје место. Овај блог пост је за оне који желе да истраже главне карактеристике и функционалност и сазнају више о Мицрософт Ворд-у.Водич за Мицрософт Ворд за почетнике

Да бисте покренули апликацију Мицрософт Ворд, кликните на дугме СТАРТ > Мицрософт Оффице > Ворд. или само тражи ' реч' у пољу за претрагу, а затим кликните на резултат. Када се отвори, изаберите нови документ .

Овако ће изгледати отворени, празан Мицрософт Ворд документ.

Водич за Мицрософт Ворд за почетнике – водич за његово коришћење

Хајде сада да погледамо карактеристике које нуди.

1] Заглавље и трака са алаткама за брзи приступ

На врху имате наслов документа, траку за брзи приступ и неколико других функција као што су минимизирање, враћање/проширивање, затварање и опције приказа траке.

На траци за брзи приступ, лево од насловне траке, наћи ћете дугме 'Сачувај' (Цтрл + С), помоћу којег можете да сачувате документ у жељеној фасцикли; дугме 'Откажи унос' (Цтрл + З); Дугме Понови (Цтрл + И); и траку са алаткама за прилагођавање брзог приступа где имате различите команде као што је приказано на слици испод.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

не може да промени подешавања контроле корисничког налога виндовс 10

У опцијама приказа траке можете изабрати да аутоматски сакријете траку, да прикажете само картице траке или да стално приказујете картице и команде. Погледајте слику испод.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Испод насловне траке видећете оно што се зове трака, која се састоји од различитих картица као што су Филе, Хоме, Инсерт, Десигн, Лаиоут, Линкс, Невслеттерс, Бровсе , Виев, Хелп, Сеарцх. Сада погледајмо сваку картицу и њене команде.

2] Кућа

Картица Почетна је подразумевана картица у програму Мицрософт Ворд. Ова картица садржи функције везане за међуспремник, фонт, пасус, стилове и уређивање.

У одељку Цлипбоард пронаћи ћете команде као што су копирање, исецање и лепљење. Затим имамо одељак Фонт. Овде можете да промените фонт и величину фонта за свој текст, промените велика и мала слова, примените подебљано или курзивно обликовање, подвучете, промените боју фонта и истакнете текст, као и да додате различите текстуалне ефекте и типографију. Само напред и истражите различите опције како би ваш текст изгледао сјајно и иновативно!

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Одељак Параграф укључује опције поравнања где можете да изаберете да ли ћете центрирати, лево, десно или поравнати текст (тј. равномерно распоредити текст по пољима).

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Можете додати или уклонити ивице, повећати или смањити увлачење, прилагодити размак између редова и пасуса и додати знакове за набрајање и бројеве из библиотека за набрајање и нумерацију.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Такође можете креирати листу на више нивоа да бисте организовали ставке или креирали скицу.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

У одељку Стилови можете да изаберете било који стил по свом избору да бисте променили изглед документа. У одељку Уређивање можете пронаћи текст или било који садржај у документу, као и да замените одређену реч или текст нечим другим.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

3] Залепите

Следећа картица је картица Уметање.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Можете додати елегантну насловну страницу из многих доступних стилова да би ваш документ изгледао професионалније, као и да додате празну страницу из одељка Странице. Још једна важна карактеристика је уметање табеле, слика из ваше галерије слика, онлајн слика са веба, облика, 3Д модела, дијаграма, СмартАрт-а и снимака екрана из одељака Табеле и илустрације. Погледајте слике испод за упутства.

Можете убацити табеле.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Можете уметнути облике.
Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Можете уметнути СмартАрт - и више!
Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

У одељку Заглавље и подножје можете додати уграђено заглавље и подножје или из извора на мрежи. Такође можете додати бројеве страница у свој документ.

Слично томе, постоје многе друге функције и команде у оквиру Додаци, Медији, Везе, Коментари, Текст и Симболи.

4] Дизајн

Картица Дизајн садржи команде које се односе на форматирање документа и позадину странице. Да би ваш документ изгледао кохерентније и елегантније, бирајте између разних доступних тема. Додатне функције укључују боје, фонтове, ефекте и размак између пасуса.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Ако желите да осветлите позадину документа, такође можете променити боју странице, додати водени жиг и додати ивице странице.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

5] Изглед

На овој картици, у одељку Подешавање странице, можете да подесите маргине за цео документ или за одређени одељак; и такође га прилагодите. Можете променити оријентацију странице на водоравну или портретну; изаберите величину странице за документ и додајте или уклоните колоне.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Такође можете одабрати величину документа.
Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

Пронађите подешавања за повећање или смањење увлачења и размака у одељку пасуса.

Остале функције које се односе на постављање текста и слика, груписање више слика и опције ротације могу се наћи у одељку Распореди.

6] Везе

На картици Референце пронаћи ћете различите команде које се односе на садржај, фусноте, студије, цитате и библиографију, наслове, индекс и табелу овлашћења.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

7] Билтени

Овде ћете пронаћи подешавања која ће вам помоћи да креирате коверте и налепнице, покренете обједињавање поште, док их можете послати већем броју прималаца, писати и лепити поља, прегледати резултате и довршити обједињавање поште.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

8] Преглед

Картица Преглед укључује различите функције које се односе на преглед, говор, приступачност, језик, коментаре, праћење, ревизију, поређење, безбедност и рукопис. Од свега овога, функција провере правописа и граматике (Ф7) је најважнија. Након што завршите са писањем документа, проверите да ли постоје правописне и граматичке грешке.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

9] Преглед

На картици Приказ можете да промените приказе као што су Режим читања, Распоред штампања, Изглед веба итд. Слободно истражите више функција из одељака за уживљавање, Померање страница, Приказа, Зумирања, Прозора, макроа и СхареПоинт одељака.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

10] Помоћ

На картици Помоћ можете контактирати агента за канцеларијску подршку и дати повратне информације.

Мицрософт Ворд уџбеник - Виндовс клуб

11] Претрага

На картици Претрага можете унети било коју функцију која вас занима и добити помоћ.

12] Фајл

На картици Датотека можете да сачувате документ, да га одштампате и делите, као и да га објавите.

Бегиннер

У овом посту покушао сам да покријем све главне и корисне карактеристике и могућности Мицрософт Ворд-а.

Ово је мој први блог пост и надам се да вам је био од помоћи. Ваше сугестије су добродошле.

екцел нема довољно системских ресурса за потпуно приказивање

Испробајте све ове функције да би ваш МС Ворд документ био апсолутно презентабилан и савршен!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Онда можете погледати наше Мицрософт Ворд савети и трикови после.

Популар Постс