Екцел: Нема довољно меморије, нема довољно системских ресурса за потпуни приказ

Excel Out MemoryФик Екцел не може да доврши овај задатак са доступним ресурсима, нема довољно системских ресурса за потпуни приказ, нема довољно меморије да доврши ову акцију грешке.

Да ли сте ИТ стручњак који се бори са грешком у Екцел-у: „Нема довољно меморије, нема довољно системских ресурса за потпуни приказ“? Ако јесте, нисте сами. Ова грешка је уобичајена међу ИТ стручњацима који користе Екцел и може бити фрустрирајуће за суочавање. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте покушали да поправите ову грешку. Прво покушајте да затворите неке друге програме које имате на рачунару. Ово ће ослободити нешто меморије и ресурса које Екцел може да користи. Ако то не успе, покушајте да поново покренете рачунар. Ово ће често решити проблем, барем привремено. Ако и даље имате проблема, можете испробати још неколико ствари. Један је повећање количине меморије коју Екцел може да користи. Ово се може урадити променом подешавања у менију опција програма Екцел. Друга опција је да користите други програм за преглед и уређивање ваших Екцел датотека. Постоји много програма који то могу да ураде, а неки од њих су бесплатни. Ако и даље имате проблема, не очајавајте. Постоји много ресурса који вам могу помоћи да решите проблем и поправите ову грешку. Покушајте да потражите више информација на интернету или се обратите ИТ стручњаку за помоћ.Када користите Оффице 365 Екцел апликацију, можда ћете добити грешку која ће указивати на „ Нема довољно меморије, нема довољно системских ресурса за потпуни приказ ' држава. У овом посту предлажемо како да решите овај проблем и наставите да користите Екцел датотеку.Екцел: Нема довољно меморије, нема довољно системских ресурса за потпуни приказ

Ево листе грешака које се могу појавити у овој ситуацији:бесплатни софтвер за снимање игара за Виндовс 10
 • Екцел не може да доврши овај задатак са доступним ресурсима. Изаберите мање података или затворите друге апликације.
 • Није довољно меморије
 • Недовољни системски ресурси за пун приказ
 • Нема довољно меморије за довршетак ове радње. Покушајте да користите мање података или затворите друге апликације. Да бисте повећали доступност меморије, узмите у обзир:
  • Коришћење 64-битне верзије Мицрософт Екцел-а.
  • Повећајте меморију на свом уређају.

Порука о узроку недостатка меморије

Важно је напоменути да је порука о грешци генеричка, али једна ствар је јасна: Екцел не може да обрађује велике датотеке. Датотека је толико велика да заузима сву меморију која је доступна систему. Ако је ваша Екцел датотека велика или има много формула и скрипти, систему може понестати меморије. Међутим, Мицрософт је званично поделио нека ограничења за Екцел.

Имајући то на уму, обавестите нас како да поправимо поруку о грешци.

Нема довољно меморије, нема довољно системских ресурса за потпуни приказ

 1. Инсталирајте ажурирања
 2. Проблем са фајлом
 3. Додаци који ометају
 4. Тестирајте са 64-битном верзијом Екцел-а
 5. Додајте физичку РАМ меморију
 6. Промените подразумевани штампач
 7. Тестирајте без антивируса

Очигледно вам треба више меморије. Можете погледати друге апликације које троше меморију и отарасити их се. Такве апликације можете затворити и зауставити њихово покретање у позадини.цомодо анти вирус бесплатно преузимање

1] Инсталирајте ажурирања

Понекад то може бити због претходног ажурирања или Мицрософтовог издавања ажурирања за решавање оваквих ситуација. Топло вам препоручујем провери ажурирања за ваш ОС као и Оффице софтвер и инсталирајте га пре него што следите било какве даље предлоге.

2] Проблем у вези са фајлом

Ако се грешка јавља само за једну датотеку, можда ћете морати поново да прегледате садржај датотека. Ово може бити због много калкулација када копирате и налепите такве ћелије, сложене заокретне табеле, макрое и сложене графиконе са много тачака података, прилагођених приказа итд.

Ово је нешто што морате ручно да проверите отварањем у заштићеном приказу или онемогућавањем ВПА функција итд. Имајте на уму да се грешка неће десити када отворите датотеку, али ће се десити када изврши тешке прорачуне или када уметнете нове податке који превазилази Екцел могућности.

Такође можете да поделите Екцел датотеку на мање датотеке да бисте боље решили ситуацију.

3] Додаци који ометају

Ако имате додатке или додатке инсталиране у Екцел-у, било би добро да их онемогућите и проверите да ли се и даље суочавате са проблемом. Ако се не суочавате са било каквим проблемом, онда морате да проверите да ли постоји ажурирање за додатак. Понекад додаци захтевају много ресурса да заврше задатак, што доводи до проблема „Нема довољно меморије“ или „Нема довољно системских ресурса за потпуни приказ“.

винкеи

4] Покушајте да користите 64-битну верзију Екцел-а.

64-битна верзија Мицрософт Оффице-а може боље да обрађује велике датотеке од 32-битне Екцел апликације. То је зато што постоји ограничење од 2 ГБ за било коју 32-битну апликацију. Ако вам је потребно да обрађујете велике датотеке скоро сваки дан, боље је да преузмете или надоградите на 64-битну верзију Мицрософт Екцел-а. Моћи ће да приступи већем броју РАМ-а и брже обавља посао без изазивања проблема са недостатком меморије.

5] Додајте више физичке меморије свом рачунару

Ако вам понестаје физичке меморије, онда је време да додате још РАМ меморије рачунару. Ако надограђујете на 64-битну верзију, додавање више меморије ће вам помоћи да обрадите Екцел датотеку много брже.

6] Промените подразумевани штампач

Екцел: Нема довољно меморије, нема довољно системских ресурса за потпуни приказ

Када се Екцел покрене, поставља упит за подразумевани штампач. Понекад се може заглавити ако штампач није доступан или не реагује јер има превише података за обраду. ми ћемо вас препоручити промените подразумевани штампач на један од виртуелних штампача доступних на рачунару, као што је ПДФ штампач или КСПС програм за писање докумената.

аирподс настављају да се одвајају од рачунара
 • Отворите Виндовс 10 подешавања (Вин + И)
 • Идите на Уређаји > Штампачи и скенери.
 • Опозовите избор у пољу за потврду Пусти Виндовс да управља мојим подразумеваним штампачем.
 • Изаберите један од виртуелних штампача и кликните на дугме „Управљај“.
 • Кликните на дугме „Подеси подразумевано“ у одељку „Управљање уређајима“.

Покушајте поново и видите да ли све ради у реду.

7] Онемогућите Антивирус

Познато је да антивирусни софтвер изазива овакве проблеме, посебно ако на крају скенира датотеку изнова и изнова. Такође може бити лажно позитиван ако антивирус може да оштети рачунар. Већина антивирус нуди опцију да се привремено онемогући . Зато покушајте поново након тога или потпуно деинсталирајте АВ да бисте проверили да ли је проблем решен.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Јавите нам ако је нешто овде помогло.

Популар Постс