Како отворити Дбф датотеку у Екцелу?

How Open Dbf File ExcelКако отворити Дбф датотеку у Екцелу?

Да ли тражите начин да отворите ДБФ датотеку у Екцелу? Ако јесте, дошли сте на право место. У овом чланку ћемо разговарати о различитим методама које можете користити за отварање ДБФ датотеке у Екцел-у, као и о предностима тога. Уз праве кораке, можете лако да увезете своју ДБФ датотеку у Екцел и за трен ока почнете да радите на својим подацима. Моћи ћете да приступите својој ДБФ датотеци брзо и лако, без бриге о проблемима са компатибилношћу или грешкама у компатибилности. Дакле, хајде да почнемо!Отварање ДБФ датотеке у Екцелу:

  1. Покрените Мицрософт Екцел и изаберите Датотека > Отвори.
  2. На листи типова датотека изаберите ДБФ.
  3. Идите до фасцикле која садржи ДБФ датотеку. ДБФ датотека ће бити наведена на листи датотека.
  4. Изаберите ДБФ датотеку и кликните на Отвори.
  5. Ако се од вас затражи, изаберите верзију ДБФ датотеке.
  6. ДБФ датотека ће се отворити у програму Екцел.

Како отворити Дбф датотеку у Екцелу

Шта је заправо ДБФ датотека?

ДБФ је акроним за ДатаБасе Филе и представља формат датотеке који се користи за складиштење података у облику табеле. ДБФ датотеке се обично користе у различитим системима за управљање базама података, као што су дБасе, ФокПро и Цлиппер. Такође се широко користи у апликацијама које захтевају складиштење података, као што је ГИС софтвер.ДБФ датотеке су структуриране на начин који омогућава лако преузимање података и манипулацију њима. Обично су организоване у колоне и редове, што их чини лаким за читање и разумевање. Свака колона у ДБФ датотеци садржи одређени тип података, као што су датум, број или текст.

ДБФ формат датотеке такође подржава већина апликација за прорачунске табеле, укључујући Мицрософт Екцел. Ово олакшава отварање и преглед ДБФ датотека у Екцел-у.

како раздвојити средње име и презиме у екцелу

Како отворити ДБФ датотеке у Екцелу

Постоји неколико начина за отварање ДБФ датотека у Екцел-у, у зависности од верзије Екцел-а коју користите.Најчешћи начин за отварање ДБФ датотеке у програму Екцел је коришћење команде Филе > Опен у главном менију. Када се појави дијалог Отвори, изаберите тип датотеке са падајуће листе, а затим изаберите ДБФ датотеку коју желите да отворите.

Други начин за отварање ДБФ датотека у Екцел-у је коришћење команде Подаци > Преузми екстерне податке > Из базе података у главном менију. Ово ће отворити чаробњака који ће вас провести кроз кораке повезивања са ДБФ датотеком и увоза података у Екцел.

промените подразумевани приказ фасцикле виндовс 10

Користећи Мицрософт Екцел 2007 или новију верзију

У програму Екцел 2007 и новијим верзијама, команда Подаци > Преузми екстерне податке > Из базе података је преферирани начин за отварање ДБФ датотека. Ово ће отворити чаробњака који ће вас провести кроз кораке повезивања са ДБФ датотеком и увоза података у Екцел.

Када се подаци увезу, онда можете да користите податке у својој Екцел радној свесци. Такође можете сачувати податке као Екцел датотеку за будућу употребу.

Користећи Мицрософт Екцел 2003 или старију верзију

У програму Екцел 2003 и ранијим верзијама, команда Филе > Опен је преферирани начин за отварање ДБФ датотека. Када се појави дијалог Отвори, изаберите тип датотеке са падајуће листе, а затим изаберите ДБФ датотеку коју желите да отворите.

Када се подаци увезу, можете користити податке у својој Екцел радној свесци. Такође можете да сачувате податке као Екцел датотеку за будућу употребу.

Коришћење софтвера треће стране за отварање ДБФ датотека у Екцел-у

Ако не можете да отворите ДБФ датотеке у Екцел-у користећи горе наведене методе, можда ћете морати да користите софтвер треће стране. Постоји велики број доступних софтверских програма који могу отворити ДБФ датотеке и претворити их у Екцел формат.

Када се подаци конвертују у Екцел формат, можете их отворити у Екцел-у и користити податке у радној свесци. Такође можете сачувати податке као Екцел датотеку за будућу употребу.

Коришћење ДБФ Виевер-а

ДБФ Виевер је бесплатан програм отвореног кода који може да отвара и претвара ДБФ датотеке у Екцел формат. Програм је једноставан за коришћење и не захтева никакво техничко знање за коришћење.

Да бисте отворили ДБФ датотеку у ДБФ Виевер-у, једноставно отворите програм и изаберите команду Отвори ДБФ из менија Датотека. Затим изаберите ДБФ датотеку коју желите да отворите. Када је ДБФ датотека отворена, можете је сачувати као Екцел датотеку.

није могао да ажурира системски резервисану партицију прозора 10

Коришћење ДБФ Цонвертера

ДБФ Цонвертер је још један бесплатни програм отвореног кода који може отворити и претворити ДБФ датотеке у Екцел формат. Програм је једноставан за коришћење и не захтева никакво техничко знање за коришћење.

Да бисте отворили ДБФ датотеку у ДБФ Цонвертер-у, једноставно отворите програм и изаберите команду Отвори ДБФ из менија Датотека. Затим изаберите ДБФ датотеку коју желите да отворите. Када је ДБФ датотека отворена, можете је сачувати као Екцел датотеку.

системски захтеви за Интернет Екплорер 9

Топ 6 често постављаних питања

Шта је ДБФ датотека?

ДБФ датотека је датотека са подацима коју користе системи за управљање базама података, а често се назива и датотека базе података. Похрањује податке у структурираном формату, омогућавајући им лак приступ и ажурирање. То је уобичајен тип датотеке који користе програми база података, као што су Мицрософт Аццесс, Висуал ФокПро и дБАСЕ.

Шта је Екцел?

Мицрософт Екцел је програм за прорачунске табеле који омогућава корисницима да креирају и чувају податке у различитим форматима. Нуди моћне алате за манипулацију и анализу података, омогућавајући корисницима да лако управљају великим количинама података. Екцел је доступан и за Виндовс и за МацОС и популаран је алат за предузећа, научнике и друге професионалце.

Како отворити ДБФ датотеку у Екцелу?

Да бисте отворили ДБФ датотеку у програму Екцел, прво отворите Екцел програм и кликните на Датотека > Отвори да бисте потражили ДБФ датотеку. Када је датотека изабрана, кликните на Отвори и изаберите опцију Филес оф Типе као дБасе датотеке (*.дбф). Ово ће приказати податке у ДБФ датотеци у Екцел табели.

Која је разлика између ДБФ-а и Екцела?

Главна разлика између ДБФ датотеке и Екцел датотеке је у томе што је ДБФ датотека дизајнирана за употребу са програмима базе података, док је Екцел програм за табеларне прорачуне. ДБФ датотеке су оптимизоване за складиштење и управљање великим количинама података, док је Екцел погоднији за обављање анализе и прорачуна података.

Које су предности отварања ДБФ датотека у Екцелу?

Отварање ДБФ датотека у Екцел-у има неколико предности. Омогућава корисницима да брзо и лако прегледају и анализирају велике количине података. Поред тога, корисници могу да уређују и ажурирају податке ускладиштене у ДБФ датотекама директно у Екцел-у, што олакшава управљање подацима. Коначно, омогућава корисницима да врше манипулације подацима, као што су сортирање и филтрирање, што би било тешко или немогуће урадити у програму базе података.

Који су недостаци отварања ДБФ датотека у Екцелу?

Главни недостатак отварања ДБФ датотека у Екцел-у је тај што подаци ускладиштени у ДБФ датотеци можда нису компатибилни са Екцел-ом. Поред тога, Екцел можда неће подржавати све функције доступне у програму базе података, као што су референтни интегритет или покретачи, што може довести до оштећења података или нетачних прорачуна. Због тога је важно да се уверите да су подаци компатибилни са Екцел-ом пре него што покушате да их отворите.

У закључку, отварање ДБФ датотеке у Екцелу је једноставан процес који се може урадити у неколико кратких корака. Са правим конвертором датотека, можете лако отворити своје ДБФ датотеке у Екцел-у и максимално искористити податке ускладиштене у датотеци. Поред тога, ако вам је потребна помоћ да разумете како да користите податке у Екцел-у, постоји много ресурса који ће вам помоћи да почнете.

Популар Постс