Како направити контролну листу у Ворд-у

How Make Checklist Word

Брзо научите како да користите контролу садржаја за креирање и додавање поља за потврду и контролну листу у програму Мицрософт Оффице Ворд на Виндовс 10/8/7.

Као ИТ стручњак, знате да је креирање контролне листе одличан начин да организујете своје мисли и осигурате да су све ваше базе покривене. Али да ли сте знали да лако можете да направите контролну листу у Мицрософт Ворд-у? У овом чланку ћемо вам показати како да направите контролну листу у Ворд-у, тако да можете да поједноставите свој радни ток и да ствари обављате ефикасније.Креирање контролне листе у Ворд-у је једноставно. Прво отворите нови документ и креирајте наслов за своју контролну листу. Затим направите листу свих ставки које треба да укључите на своју контролну листу. Да бисте то урадили, кликните на картицу „Убаци“ на траци, а затим кликните на дугме „Листа са набрајањем“. Ворд ће аутоматски креирати листу за набрајање за вас.Када имате своју листу ставки, можете додати поља за потврду поред сваке ставке. Да бисте то урадили, кликните на картицу 'Инсерт' на траци, а затим кликните на дугме 'Поље за потврду'. Ово ће уметнути поље за потврду поред сваке ставке на вашој листи. Затим можете да кликнете на поље за потврду поред сваке ставке да бисте је означили као завршену.

Када направите своју контролну листу, можете је сачувати да бисте је могли поново користити у будућности. Да бисте то урадили, кликните на картицу „Датотека“ на траци, а затим кликните на „Сачувај као“. Изаберите локацију за чување датотеке, а затим јој дајте име. То је то! Сада имате сачувану контролну листу коју можете користити изнова и изнова.подешавања уређаја виндовс 10

Прављење контролне листе у Ворд-у је одличан начин да организујете своје мисли и осигурате да су све ваше основе покривене. Са само неколико кликова можете лако да направите контролну листу која ће вам помоћи да ефикасније обављате ствари. Па зашто не пробати?

Са Мицрософт Оффице апликацијама можете креирати једноставну листу обавеза или направите контролну листу у Мицрософт Ворд-у и означите предмете електронским путем. Основни трик за ово је врло једноставан и не траје више од неколико минута. Резултат изгледа отприлике као илустрација испод.направите контролну листу у програму Ворд 2013

Рекавши то, ако желите само контролну листу коју одштампате, можете направити листу која има кутију за сваку ставку коју означите на папиру.

Направите контролну листу у Ворд-у

Можете користити поља која можете означити у Ворд-у. Да бисте то урадили, прво морате да уметнете поље обрасца за потврду у свој документ. Ево како да то урадите!

Отворите Ворд документ, идите на картицу 'Инсерт' и изаберите 'Симбол'.

Затим изаберите „Други симболи“ са падајуће листе симбола.

Симбол-2

Затим ће се појавити прозор 'Симбол'. Овде можете означити поље и кликнути на дугме 'Убаци'. Овим се завршава први део. Ово кажем јер не можете да означите поље у овом делу. Морате да радите мало више ручног посла. Овим је завршен други део.

Застава-3

Активирајте картицу програмера

виндовсаппс

Картица Програмер у Ворд-овом менију траке пружа опцију за потврду поља у Ворд-у. За ово користите следећу процедуру.

Под претпоставком да имате отворену Ворд датотеку, кликните десним тастером миша било где на траци и изаберите опцију Прилагоди траку.

Прилагодите траку

Затим изаберите Програмер из падајућег менија Прилагоди траку и кликните на ОК.

Картица програмера-5

најбољи програм за деинсталацију 2018

Картицу Девелопер треба додати на траку. Кликните на картицу Програмер и користите прилагођену листу са набрајањем или контролу садржаја да бисте уметнули поља за потврду у свој Ворд документ.

Картица за програмере -6

Двапут кликните на икону Уради/Не ради, а затим кликните левим тастером миша да означите поље за потврду.

Застава-7

То је то!

Имајте на уму да ако не можете да означите ставку електронски, она може бити форматирана само за штампање или документ може бити закључан.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Погледајте овај пост ако желите да знате како да направите контролну листу у Екцел-у.

Популар Постс