Како да увезете, извезете распоред Виндовс 10 Старт менија користећи ПоверСхелл

How Import Export Start Menu Layout Windows 10 Using PowershellНаучите како да извезете, увезете и закрпите одређени изглед менија Старт за све кориснике и Виндовс рачунаре користећи ПоверСхелл и Гроуп Полицт ради доследности.

Старт мени је један од најважнијих елемената оперативног система Виндовс 10. Омогућава брз приступ вашим најчешће коришћеним апликацијама и датотекама и може се прилагодити вашим потребама. Ако прелазите на нови рачунар или једноставно желите да направите резервну копију и вратите изглед менија Старт, то можете учинити помоћу ПоверСхелл-а. У овом чланку ћемо вам показати како да увезете и извезете изглед менија Старт у оперативном систему Виндовс 10. Да бисте извезли изглед менија Старт, отворите ПоверСхелл као администратор и откуцајте следећу команду: Екпорт-СтартЛаиоут -Патх стартлаиоут.кмл Ово ће креирати КСМЛ датотеку под називом стартлаиоут.кмл у тренутном директоријуму. Затим можете да копирате ову датотеку на свој нови рачунар или да је направите резервну копију за каснију употребу. Да бисте увезли изглед менија Старт, отворите ПоверСхелл као администратор и откуцајте следећу команду: Импорт-СтартЛаиоут -ЛаиоутПатх стартлаиоут.кмл Ово ће увести изглед менија Старт из КСМЛ датотеке. Тада можете користити Старт мени као и обично. Ако имате било каквих проблема са увозом или извозом изгледа вашег Старт менија, можете покушати да користите параметар -Форце са командом Импорт-СтартЛаиоут. Ово ће преписати било који постојећи изглед менија Старт на вашем рачунару.Мени Старт је био најишчекиванија функција, поново уведена у ажурирању за Виндовс 10. Виндовс 10 Старт мени је веома прилагодљив и прилагодљив, али шта ако желите да поправите одређени изглед менија Старт за себе као и за друге кориснике рачунара. Овај пост говори о методу за извоз, увоз и поправљање одређеног изгледа менија Старт у оперативном систему Виндовс 10. Поправљање распореда има многе предности, обезбеђује конзистентност, а такође може спречити да нарушите фиксни изглед менија Старт.Извези изглед менија Старт

Кораци које треба следити да бисте извезли изглед у КСМЛ формат датотеке: слично ономе што је у Виндовс 8.1 .

Отворите фасциклу „Систем32“ која се налази у директоријуму „Виндовс“. Сада кликните на „Датотека“, а затим на „Отвори Виндовс ПоверСхелл као администратор“.Да бисте извезли, потребно је да покренете следеће команде да бисте извезли изглед менија Старт:

|_+_|

пример:

|_+_|

Изглед менијаИзглед ће бити извезен у КСМЛ датотеку и сачуван на наведеној путањи.

робоцопи гуи виндовс 10

Поново ћемо користити ову датотеку приликом увоза овог изгледа менија старт тако да можете сачувати датотеку за каснију употребу.

Увезите изглед менија Старт

Да бисте увезли прилагођени изглед у систем, покрените следећу команду у повишеном ПоверСхелл прозору:

|_+_|

Можете да увезете изглед менија Старт помоћу уређивача смерница групе (гпедит). Када се распоред увезе, биће поправљен, што значи да нећете моћи да промените тај изглед померањем плочица. Али можете лако да вратите промене и поново учините мени Старт прилагодљивим пратећи доле наведене кораке.

Да бисте применили изглед Старт на кориснике у домену, креирајте ГПО. Притисните 'Вин + Р' на тастатури, затим унесите 'гпедит' и притисните Ентер.

Када се покрене уређивач смерница групе, идите на Корисничка конфигурација, затим Административни предлошци, а затим мени Старт и трака задатака.

Сада пронађи ' Почетни распоред „На десном панелу и отворите поставку.

Изаберите радио дугме Омогући, а затим у текстуални оквир Старт Лаиоут Филе унесите путању до датотеке коју смо раније извезли. (Ц:лаиоут.кмл)

Кликните на „Примени“ и затворите све. Одјавите се са свог налога, а затим се поново пријавите.

Сада нећете моћи да уређујете изглед менија Старт јер ће бити поправљен и неће дозволити никакве промене. Можете поново учинити да се мени Старт може уређивати тако што ћете искључити опцију изгледа почетног екрана коју смо омогућили у кораку 4.

Да бисте применили ове промене на све кориснике рачунара, потребно је да поновите све кораке, али у кораку 2 идите на „Конфигурација рачунара“ уместо на „Конфигурација корисника“.

продужити јачину звука сиво

Ако желите да ажурирате фиксни изглед менија старт, само треба да ажурирате КСМЛ датотеку коју смо раније извезли. Можете га заменити другом КСМЛ датотеком, али уверите се да име датотеке и путања остану исти.

САВЕТ : Такође можете Изглед почетног менија резервне копије користећи овај бесплатни софтвер.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако имате било каквих питања или не можете да схватите било који од корака, слободно оставите коментар испод. Такође можете сазнати како Израда резервних копија, враћање у претходно стање, ресетовање изгледа менија Старт в Виндовс 10.

Популар Постс