Како да поправите грешку 0к97 на Епсон штампачима

How Fix Error 0x97 Epson PrintersГрешка 0к97 на Епсон штампачима је уобичајена грешка до које може доћи из разних разлога. У овом чланку ћемо проћи кроз неке од најчешћих узрока ове грешке и како их поправити.Један од најчешћих узрока грешке 0к97 су застарели или оштећени управљачки програми штампача. Ако користите старији модел Епсон штампача, вероватно је да су драјвери које користите застарели. Да бисте ово поправили, можете ручно ажурирати своје управљачке програме или користити алатку за ажурирање управљачких програма да то уради уместо вас.

Још један уобичајени узрок ове грешке је сукоб са другим комадом хардвера или софтвера на вашем систему. Ово може бити било шта, од некомпатибилног драјвера штампача до неисправног комада хардвера. Да бисте ово поправили, мораћете да идентификујете извор конфликта, а затим да га онемогућите или уклоните.

Коначно, ову грешку може изазвати и вирус или друга инфекција малвером. Ако мислите да би то могао бити случај, мораћете да покренете скенирање вируса да бисте уклонили инфекцију, а затим да покушате поново да одштампате.Ако и даље видите грешку 0к97 након што сте покушали све горе наведено, вероватно постоји хардверски проблем са вашим штампачем. У овом случају, мораћете да контактирате Епсон за подршку.

Ако сте суочени са Грешка 0к97 на Епсон штампачи а сада тражите решења, онда сте дошли на право место. Ово може бити нека врста упозорења које је вероватно због проблема са интерним кваром хардвера.Грешка 0к97 на Епсон штампачима

Због овог проблема, ваш штампач може престати да ради или почне да штампа неке недефинисане ствари. Дакле, нећете моћи да га правилно користите док ваш уређај има овај проблем. Али не брини! У овом чланку смо објаснили неколико једноставних подешавања која вам могу помоћи да поправите код грешке.

  1. Поново покрените штампач
  2. Покрените алатку за решавање проблема са штампачем.
  3. Ажурирајте драјвер за штампач.

Хајде да их детаљније погледамо:

1] Поново покрените штампач

Понекад чак и поновно покретање штампача решава најчешће техничке проблеме. Све што треба да урадите је да искључите штампач и искључите каблове који су на њега повезани.

Након што искључите каблове за пренос података, сачекајте око 5 минута.

Затим притисните и држите дугме за напајање до 60 секунди. Запамтите да не морате да отпустите дугме за напајање док то радите.

Након што истекне наведено време, држите притиснуто дугме за напајање и поново укључите кабл за напајање у утичницу.

Сада поново притисните и држите дугме још 60 секунди.

цонверт.мод то.мпг

Затим отпустите дугме за напајање и погледајте да ли се на штампачу појављује порука о грешци.

2] Покрените алатку за решавање проблема са штампачем.

Ако нешто није у реду са вашим штампачем, покрените уграђени Принтер Троублесхоотер може деловати као решење. Да бисте покренули алатку за решавање проблема са штампачем, пратите доленаведене савете:

Прво кликните десним тастером миша на дугме Старт и изаберите трцати да бисте отворили дијалог Покрени.

У оквир за текст откуцајте следеће командне линије и притисните Ентер да бисте покренули команду:

|_+_|

На следећем екрану кликните следећи дугме.

Како поправити грешку 0к97 на Епсон штампачима

Када се процес заврши, затворите алатку за решавање проблема и проверите да ли је грешка.

3] Ажурирајте управљачки програм штампача

Ако ваш Епсон штампач и даље наилази на код грешке 0к97, требало би ажурирајте драјвер штампача Користећи Менаџер уређаја у Виндовс 10. Процедура за ажурирање дискова је следећа:

Кликните десним тастером миша на дугме Старт и изаберите Менаџер уређаја .

плек преференције.кмл

У прозору Управљача уређајима пронађите и проширите Контролори универзалне серијске магистрале .

Затим кликните десним тастером миша Композитни УСБ уређај и изаберите Ажурирати драјвер из контекстног менија.

поправи грешку 0к97 на Епсон штампачима

Изабери Аутоматска претрага драјвера опцију и Виндовс ће на вашем рачунару тражити најприкладнији драјвер.

И чим се пронађе, драјвер ће се аутоматски инсталирати.

Такође можете посетити званична Епсон страница за подршку драјверима и потражите најновији управљачки програм који се односи на вашу верзију Виндовс-а. Ако сте га добили, преузмите драјвер и инсталирајте га ручно.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Све најбоље!

Популар Постс