Како пронаћи кључ производа у оперативном систему Виндовс 10

How Find Product Key Windows 10Ако планирате да извршите чисту инсталацију оперативног система Виндовс 10 или надоградњу са Виндовс 7, 8 или 8.1, мораћете да имате кључ производа при руци. Ево како да га пронађете помоћу бесплатног програма под називом ПродуКеи. ПродуКеи је мали услужни програм који приказује кључ производа за Мицрософт Оффице, Виндовс и СКЛ Сервер инсталиран на вашем рачунару. Можете погледати ове информације за ваш оперативни систем који тренутно ради или за други оперативни систем на вашем рачунару. Ово је згодно ако сте изгубили кључ производа и морате поново да инсталирате Виндовс. Да бисте користили ПродуКеи, преузмите ЗИП датотеку, распакујте је и покрените датотеку ПродуКеи.еке. ПродуКеи подразумевано приказује само кључеве производа за оперативни систем који тренутно ради, али можете да користите прекидач /ремотеалл да бисте преузели кључеве производа свих Виндовс инсталација са свих дискова на вашем рачунару. ПродуКеи је преносива апликација, тако да можете да је покренете са УСБ диска. Такође можете да сачувате кључеве производа у текстуалној датотеци помоћу прекидача /савекеис. Ако не можете да пронађете кључ производа, обично га можете преузети са свог Мицрософт налога. Ако имате дигиталну лиценцу, не треба вам кључ производа.Када купите копију оперативног система Виндовс 10, добијате кључ производа. Овај кључ се користи за активирање Виндовс-а на рачунару. Ово је 25-цифрени кључ производа и важно је да га негде запишете. Приликом промене рачунара или поновне инсталације. мораћете поново да пронађете кључ производа.

Виндовс 10 тастер од 25 цифара изгледа овако: ААААА-АААА-АААА-АААА-АААА

Почевши од Виндовс 10 в1511, Мицрософт је представио Дигитално право или лиценца . Многи корисници су надоградили Виндовс 7 или Виндовс 8.1 на Виндовс 10 и. овде је коришћена дигитална лиценца. Предност дигиталне лиценце је у томе што вам није потребан кључ производа. Везано је за ваш Мицрософт налог и рачунар.Како пронаћи кључ производа у оперативном систему Виндовс 10

Како пронаћи кључ производа у оперативном систему Виндовс 10

Можда сте заборавили где сте то урадили, или сте можда изгубили е-пошту или штампану копију. Пошто Мицрософт не води евиденцију о купљеним софтверским кључевима производа, требало би да сазнате. Добра вест је да се кључ може добити из инсталације Виндовс 10 ако ништа друго не ради.

Хајде да прво погледамо ефикасније начине за проналажење кључа.1] Од званичног продавца

Ако сте купили рачунар са оперативним системом Виндовс 10 од овлашћеног произвођача, кључ треба да буде на етикети или картици унутар кутије. Пронађите ову кутију и моћи ћете да пронађете кључ. Ако то не можете да урадите, можете поново контактирати произвођача и покушати поново.

2] Нови Виндовс рачунар

кривуља текста у Поверпоинту

Ако је ваш рачунар имао унапред инсталирану копију оперативног система Виндовс 10, кључ мора бити укључен у паковање или на сертификат о аутентичности (ЦОА) који је приложен рачунару. Понекад ОЕМ-ови нуде унапред активирану копију оперативног система Виндовс 10, у ком случају се пријавите са својим Мицрософт налогом и он ће бити повезан са вашим налогом.

Међутим, не можете да користите ове кључеве на другом рачунару. Ако урадиш велика промена хардвера на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 , можда ћете морати да пратите кораке у наставку да бисте га поново активирали.

Ако изгубите кључ, имате следеће начине да пронађете кључ производа за Виндовс 10:

  1. Коришћење ВБ скрипте
  2. Од стране Командна линија или ПоверСхелл
  3. Коришћење бесплатно Виндовс Кеи Финдер софтвер .

Ако пронађете кључ, креирајте инсталациони медиј са кључем и користите га за инсталирање Виндовс 10.

3] Дигитална копија са Мицрософт веб локације.

Ако сте кључ купили са Мицрософт веб локације, кључ производа је наведен у е-поруци за потврду која је послата на ваш налог. Када купите у Виндовс продавници, добићете дигиталну лиценцу уместо кључа производа. Такође можете да се пријавите у Мицрософт Сторе > Преузимања > Кључеви производа > Страница за претплату > картица Дигитални садржај. Овде можете видети кључ производа за Виндовс. Ову дигиталну лиценцу можете користити да активирате свој Виндовс 10 рачунар.

Такође можете да посетите контролну таблу свог Мицрософт налога. Ево да видите детаље поруџбина које сте дали.

4] Бесплатна надоградња на Виндовс 10 .

Приликом надоградње на Виндовс 10 са Виндовс 7 или Виндовс 8.1, дигитална лиценца активира копију Виндовс-а уместо кључа производа. Ови дигитални кључеви су повезани са вашим Мицрософт налогом. Дакле, након што поново инсталирате Виндовс 10, пријавите се са истим налогом. Виндовс ће се аутоматски активирати.

У случају да ово не ради, можете користити Алат за решавање проблема при активацији у одељку Виндовс 10 Упдате анд Сецурити и то ће решити проблем уместо вас.

5] Позовите Мицрософт подршку:

Понекад је боље ступити у контакт Мицрософт подршка , и можда имају начин да активирају вашу копију Виндовс-а. Можда ћете морати да се тестирате. Мицрософт може активирајте своју копију Виндовс-а путем телефона Такође.

даљински управљач Виндовс 8
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Коначно, ако ништа друго не успе, најбоље је набавити нови кључ и промените постојећи Виндовс кључ са новим. Ако купујете нови рачунар и премашили сте ограничење за активацију дигиталне лиценце, ово је ваша једина опција.

Популар Постс