Како пронаћи кључ производа за Виндовс помоћу командне линије или ПоверСхелл-а

How Find Windows Product Key Using Command PromptОвај пост вам показује како да пронађете свој Виндовс кључ производа помоћу командне линије или ПоверСхелл-а из БИОС-а, УЕФИ-а или регистра. Ради са лиценцама за малопродају, ОЕМ итд. Треба напоменути да је лиценца за малопродајни производ везана за особу, док је ОЕМ кључ производа везан за машину.

Ако тражите свој Виндовс кључ производа, обично га можете пронаћи у регистратору. Али ако не можете да га пронађете тамо, можете га пронаћи помоћу командне линије или ПоверСхелл-а. Да бисте пронашли кључ производа у регистру: 1. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени. 2. Унесите регедит и притисните Ентер. 3. У уређивачу регистра идите на ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕМицрософтВиндовс НТЦуррентВерсион. 4. Пронађите вредност ПродуцтИд и кликните двапут на њу. 5. Копирајте вредност и налепите је у уређивач текста. Да бисте пронашли кључ производа помоћу командне линије: 1. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени. 2. Откуцајте цмд и притисните Ентер. 3. У командној линији откуцајте вмиц путању СофтвареЛиценсингСервице гет ОА3кОригиналПродуцтКеи и притисните Ентер. Да бисте пронашли кључ производа користећи ПоверСхелл: 1. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени. 2. Откуцајте поверсхелл и притисните Ентер. 3. У ПоверСхелл промпту откуцајте Гет-ВмиОбјецт -Куери 'Селецт * фром СофтвареЛиценсингСервице' и притисните Ентер. 4. Пронађите својство ОА3кОригиналПродуцтКеи и копирајте вредност.Када се пријавите, региструјете и активирате своју копију Виндовс-а помоћу малопродајног кључа, информације се чувају у Виндовс регистру. Корисници ОЕМ рачунара су можда приметили да су у року од неколико година произвођачи престали да стављају своје ЦОА или ЦОА налепнице које су приказивале кључ производа за Виндовс на машини. Овај кључ је сада уграђен у БИОС/УЕФИ.Пронађите свој Виндовс кључ производа

Треба напоменути да је лиценца за малопродајни производ везана за особу, док је ОЕМ кључ производа везан за машину према Услови лиценцирања за Мицрософт Виндовс Десктоп . У овом посту ћемо видети како да пронађете свој оригинални кључ Виндовс производа помоћу командне линије или ПоверСхелл-а из БИОС-а или регистра. Такође ради са малопродајним и ОЕМ лиценцама.

Вратите свој Виндовс кључ производа помоћу командне линије

ОЕМ прозори са кључемИз ВинКс менија у оперативном систему Виндовс 10/8.1 отворите прозор са повишеним командама, откуцајте следећу команду и притисните Ентер:

|_+_|

Ваш Виндовс кључ производа ће бити приказан.

Набавите кључ лиценце за Виндовс помоћу ПоверСхелл-а

Тхе пронађите свој кључ производа за Виндовс 10 , отворите прозор ПоверСхелл-а са административним привилегијама, откуцајте следећу команду и притисните Ентер:кбок оне цханге днс
|_+_|

пронађите свој Виндовс кључ производа

Ваш Виндовс лиценцни кључ ће се појавити! Ово ће радити на Виндовс 10/8.1/7/Виста.

У оперативном систему Виндовс 10, ваш кључ производа ће вероватно бити шифрован, повезан са вашим Мицрософт налогом и складиштен од стране Мицрософта у облаку.

можете и ви пронађите кључ производа за Виндовс 10 помоћу ВБ скрипте .

Ако тражите лакши начин, можете користити и бесплатан Софтвер за проналажење кључева да вратите и сачувате не само Виндовс, већ чак и серијске бројеве и лиценцне кључеве за Оффице, софтвер, игре.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај пост ће вам помоћи ако желите избришите свој Виндовс кључ производа .

Популар Постс