Како уређивати видео записе у програму Виндовс Мовие Макер

How Edit Videos Windows Movie MakerХеј тамо! Ако желите да се бавите уређивањем видео записа, Виндовс Мовие Макер је одлично место за почетак. То је бесплатан програм који долази са Виндовс-ом и прилично је једноставан за коришћење. Ево кратког прегледа како да уређујете видео записе у Виндовс Мовие Макер-у: 1. Увезите свој видео у Виндовс Мовие Макер. 2. Поставите свој видео на временску линију. 3. Скратите свој видео на жељену дужину. 4. Додајте све жељене ефекте или прелазе. 5. Сачувајте свој видео и извезите га у жељени формат. То је све! Са само неколико једноставних корака, можете почети да уређујете видео записе као професионалац.Често док снимамо видео, оставимо камеру укључену и наставимо да снимамо неке догађаје који можда неће бити корисни. Резултат је дугачак видео који укључује неке нежељене кадрове или дуге паузе у којима се ништа не дешава. А ове ствари се дешавају када снимате кућни видео. .. и желели бисмо да уклонимо оне нежељене делове који се налазе између.

пребаците андроид екран на кбок оне

Уредите видео записе у Виндовс Мовие Макер-у

За уређивање имамо одличан Виндовс Мовие Макер. У ствари, људи само додају фотографије, видео записе у Виндовс Мовие Макер и креирају коначни филм без икаквих уређивања. Не изгледа професионално и срео сам много корисника који су желели да уклоне неке оквире, али су то били мало збуњујући. Да видимо како се то ради корак по корак.

За уређивање видеа, користићемо опције Сплит и Трим на картици Уређивање у програму Виндовс Ливе Мовие Макер.Уредите видео записе у Виндовс Мовие Макер-у

Отворите видео у Виндовс Мовие Макер-у. Пре него што почнете да уређујете, погледајте видео и забележите шта желите, а шта не желите у погледу времена. Ово је неопходно да бисте означили које све оквире желите да избришете. У овом примеру користио сам видео и снимио следеће:

  1. 00:00 - 00:38 ———— ОК
  2. 00:38 - 01:45 ———— Избриши
  3. 01:45 - 01:57 ———— ОК
  4. 01:57 - 2:14 ————- Избриши
  5. 02:14 - крај ————- ОКВиндовс 10 апликација на белој листи

Имајте на уму да се овај појединачни видео приказује као једна континуирана икона у сториборду са десне стране. Сада из овог видеа желимо да уклонимо горе наведене делове. Дакле, желимо да поделимо овај филм на 5 делова.

Дакле, да поделимо филм, почнимо од 1. тачке раздвајања, где желимо да сачувамо део од 00:00 до 00:38. Да бисте то урадили, превуците 'вертикалну линију' на сторибоард-у све док 'Тренутна локација филма' не покаже 00:38. Слика изнад ће вам помоћи у томе.

Када се вертикална линија помери на ову 1. тачку раздвајања, кликните на дугме Подели на картици Уреди да бисте добили оно што је приказано испод. Сада видите 2 иконе у сториборду. Прва икона је првих 38 секунди видеа, а 2ндикона је остатак видеа.

Затим поново превуците вертикалну линију према другој означеној тачки,

00:38 - 01:45 ———— Избриши

Дакле, превуците вертикалну линију до 01:45 и притисните дугме за раздвајање.

Следите исти поступак за остатак, поделите део како је написано. На крају имамо 5 мањих видео записа као што је приказано испод. Такође сам додао текст времена за сваки део да би био јаснији.

екцел се отвара празно

Када се то уради, желимо да по потреби уклонимо видео фрагменте 2 и 4. Зато кликните на 2. видео да бисте га изабрали док држите притиснуто дугме Цтрл и такође кликните на 4. видео да бисте га изабрали. Оба су сада изабрана. Сада кликните десним тастером миша на било који од изабраних видео записа и изаберите опцију Избриши.

Након уклањања нежељених видео фрагмената, сада имамо:

Видео се може прегледати кликом на дугме 'Пусти' на панелу за преглед са леве стране. Сада, ако је све у реду и добијете оно што сте желели, можете то да сачувате у било ком формату.

Пре чувања, ако и даље сматрате да неке делове треба уклонити на почетку или на крају, можете користити 'Алатку за исецање'.

дисм изворне датотеке нису пронађене

Изаберите видео који желите да исечете, превуците вертикалну траку до времена када желите да поставите нову почетну тачку и кликните на 'Алатка за исецање' -

У панелу за преглед можете видети траку за репродукцију која има ручке на сваком крају. Ако превучете леву ручку, почетна тачка видеа ће се померити даље. А превлачењем десног маркера сече се крај видеа. Дакле, можете померити једну или обе ручке према вашим захтевима. А након тога, ако 'Наставите да обрезујете

Популар Постс