Како ставити програм на црну или белу листу у оперативном систему Виндовс 10

How Blacklist Whitelist Program Windows 10Сазнајте више о стављању апликација на белу листу и како да ставите програм или софтвер на белу листу на Виндовс 10/8/7 користећи СЕЦПОЛ, смернице за ограничење софтвера, ГПЕДИТ, алате.

ИТ стручњаци се често питају како да ставе програм на црну или белу листу у оперативном систему Виндовс 10. Ево кратког прегледа шта ови термини значе и како да ураде сваки од њих. Када ставите програм на црну листу, у суштини говорите Виндовс-у 10 да никада не дозволи да се тај програм покрене. Ово је корисно ако имате програм за који знате да је злонамеран или на неки други начин непожељан. Да бисте програм поставили на црну листу, мораћете да га додате у заштитни зид Виндовс 10. Да бисте то урадили, идите на Старт > Сеттингс > Упдате & Сецурити > Виндовс Дефендер Фиревалл. Затим кликните на „Дозволи апликацију или функцију кроз заштитни зид Виндовс заштитника“. Одавде кликните на „Промени подешавања“, а затим се померите надоле до програма који желите да ставите на црну листу. Изаберите га и кликните на „Уклони“. Стављање програма на белу листу је супротно од стављања на црну листу. Када ставите програм на белу листу, говорите Виндовс-у 10 да дозволи само покретање тог програма. Ово је корисно ако имате програм за који знате да је безбедан, али да би безбедносне функције оперативног система Виндовс 10 могле бити означене као небезбедне. Да бисте програм поставили на белу листу, мораћете да га додате у заштитни зид Виндовс 10. Да бисте то урадили, идите на Старт > Сеттингс > Упдате & Сецурити > Виндовс Дефендер Фиревалл. Затим кликните на „Дозволи апликацију или функцију кроз заштитни зид Виндовс заштитника“. Одавде кликните на „Промени подешавања“, а затим се померите надоле до програма који желите да ставите на белу листу. Изаберите га и кликните на „Додај“.У данашњем оштром безбедносном окружењу, најбољи начин да останете безбедни и заштићени је стављање апликација на белу листу на Виндовс рачунару. Када то урадите, само софтверу који сте ставили на белу листу биће дозвољено да ради на вашем систему, што онемогућава покретање непознатих извршних датотека, малвера или рансомвера. Хајде да погледамо неке од опција које можете користити црна или бела листа програма на Виндовс рачунару.Виндовс ми говори да се активирам

Бела листа апликација Ово је добра пракса коју већина ИТ администратора користи да спречи покретање неовлашћених извршних датотека или програма на њиховом систему. Кућни корисници такође могу да користе 'белу' листу. Ево неколико опција које корисници Виндовс-а могу да погледају и одреде које су најпогодније за примену на свом рачунару. Неке методе су напредне, док су друге прилично једноставне и могу понудити само ограничену заштиту.

На белу листу програма у Виндовс 10

1] Ако користите Про или Ентерприсе верзију оперативног система Виндовс, можете да користите поставку безбедносне политике за стављање програма на белу листу. Да бисте то урадили, укуцајте сецпол.мсц у поље Рун и притисните Ентер да бисте отворили Уредник локалних безбедносних политика .У одељку „Безбедносна подешавања“ видећете Политика ограничења софтвера . Ако ниједна политика није на снази, мораћете да креирате нови СРП тако што ћете кликнути десним тастером миша на њега и изабрати Креирајте нову политику .

додајте програм на белу листу у Виндовс 10

Када то урадите, у десном окну можете двапут да кликнете на Извршење , Додељени типови датотека & Трустед Публисхерс да поставите подешавања беле листе.0кц0000022

Помоћу смерница за ограничење софтвера можете:

 • Програми на белој листи
 • Анти-Малваре
 • Контролишите које АцтивеКс контроле могу да се учитају
 • Покрени само скрипте са дигиталним потписом
 • Дозволите инсталирање само одобреног софтвера
 • Закључајте систем.

Затим ћете морати да отворите Нивои безбедности фолдер и поставите подразумевану безбедносну радњу. Могуће опције:

 1. Забрањено
 2. Редовни корисник
 3. Неограничено

Пошто желимо само да дозволимо покретање апликација са беле листе, потребно је да двапут кликнете на Дисалловед, а затим да је поставите као подразумевану радњу.

За више детаља можете посетити ТецхНет .

2] Виндовс АппЛоцкер дозвољава администратору да блокира или дозволи одређеним корисницима да инсталирају или користе одређене апликације. Можете користити правила црне листе или правила беле листе да бисте постигли овај резултат. АппЛоцкер помаже администраторима да контролишу које апликације и датотеке корисници могу да покрећу. То укључује извршне датотеке, скрипте, датотеке Виндовс Инсталлер-а, ДЛЛ-ове, упаковане апликације и програме за инсталацију пакета. Ова функција је доступна само у пословним издањима оперативног система Виндовс. У оперативном систему Виндовс 10/8, Апплоцкер вам омогућава да блокирате застареле апликације, као и апликације из Виндовс продавнице.

Можете да користите уграђену функцију Виндовс АппЛоцкер за спречавају кориснике да инсталирају или покрећу апликације из Виндовс продавнице и то контролише који софтвер треба да ради . Можете да подесите свој уређај у складу са тим да бисте смањили шансуЦриптолоцкеррансомваре инфекција.

Такође можете да га користите за заштиту од рансомваре-а тако што ћете блокирати непотписану извршну датотеку на местима као што је рансомваре:

 • АппДата Локална темп
 • АппДата Локална температура *
 • АппДата Локална Темп * *

Овај пост ће вам рећи како креирајте правила помоћу АппЛоцкер-а у извршну и белу листу апликација.

3] ЦриптоПревент укључује функцију тзв Бела листа ово вам омогућава да додате неке поуздане програме које треба покренути са места која су блокирана алатком. Стога, ако сте сигурни да је одређени програм вредан поверења и да би требало да може да користи било коју локацију коју жели, можете те програме на белој листи.

4] Већина Интернет Сецурити Суитес вам омогућава да ставите програме на црну или белу листу. Ако га користите, погледајте његова подешавања и покушајте да га пронађете. Можете да подесите изузетке или додате апликације на његову листу поузданих.

ремап тастатура виндовс 8

5] НоВирусТханкс Радар Про драјвер је корисна апликација која вам омогућава да дозволите или одбијете учитавање датотека кернела, као и да подесите безбедне методе беле листе.

6] Ако тражите алат онда ВоодооСхиелд је бесплатни извршни софтвер за заштиту који ће вам помоћи да уврстите програме на белу листу и заштитите Виндовс рачунар од малвера и нуди ХИПС или Хост Интрусион Превентион . Једном омогућен, програм ће заштитити ваш статус кво и спречити покретање било чега новог. Ако нешто ново покуша да се покрене, бићете обавештени и затражићемо вашу дозволу да то дозволите или не. Једном када дозволите програм, он ће бити на белој листи, што вам олакшава.

7] Софтвер за стављање на белу листу апликација АппСамвид дизајниран и развијен од стране Центра за развој напредног рачунарства (Ц-ДАЦ) и иницијативе Владе Индије за дигиталну Индију.

Додајте програм на црну листу у оперативном систему Виндовс 10

8] Можете да конфигуришете и дозволите Виндовс-у да покреће изабране програме само помоћу уређивача смерница локалне групе и стога на белу листу програма који се могу покренути. Мораћете да омогућите и конфигуришете Покрени само одређене Виндовс апликације подешавање.

9] Употреба Мицрософт породична безбедност можете дозволити или блокирати апликације и игре. Али овде постоје ограничења, а подешавања су врло једноставна.

10] Ако ваша верзија Виндовс-а има уређивач групних смерница, можете га поставити и на спречити кориснике да инсталирају или покрећу програме .

је ли Јава безбедна за Виндовс 10

11] Ако тражите бесплатан алат онда наш Виндовс програмски блокатор је бесплатни софтвер за блокирање апликација који може блокирати покретање софтвера на Виндовс 10/8.1/8/7.

Блокирајте апликације

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако сте кућни корисник, саветовао бих вам да инсталирате Проширени скуп алата за ублажавање (Сада је застарело) је бесплатна Мицрософт алатка за спречавање експлоатације која омогућава администраторима да контролишу када треба да се покрећу додаци треће стране. Он спречава да злонамерни софтвер и злонамерни процеси искористе рањивости у инсталираном софтверу. То није баш алатка за белу/црну листу, али може бити прилично ефикасна против рансомваре-а - ако је то оно што тражите. То је у основи алатка „инсталирај са подразумеваним подешавањима и заборави“ и користим је на свом рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Популар Постс