Како сандбок претраживача може заштитити ваш рачунар?

How Can Browser Sandbox Protect Your ComputerСандбокинг у претраживачима штити од злонамерног софтвера. Овај пост говори о заштићеном окружењу претраживача, како га користити и како да онемогућите сандбок у Цхроме-у, Едге-у, Фирефок-у.

Сандбок претраживача може да заштити ваш рачунар изоловањем веб страница и спречавањем приступа осетљивим информацијама или уношења измена у ваш систем. Ово може бити корисно за спречавање злонамерних веб страница да заразе ваш рачунар малвером или да украду ваше личне податке. Заштитна окружења претраживача раде тако што покрећу веб странице у окружењу одвојеном од остатка рачунара. Ово окружење се обично назива 'пешчаником'. Сандбок изолује веб страницу од остатка вашег система, тако да чак и ако је веб страница злонамерна, не може да приступи вашим осетљивим подацима нити да изврши промене у вашем систему. Постоји неколико различитих начина да креирате сандбок претраживача. Једна популарна метода је коришћење виртуелне машине. Виртуелна машина је софтверски програм који симулира прави рачунар. Можете да инсталирате виртуелну машину на рачунар, а затим да инсталирате веб претраживач у виртуелну машину. Веб претраживач ће радити у виртуелној машини, изолован од остатка вашег система. Још један популаран метод за креирање сандбок-а претраживача је употреба контејнера. Контејнер је врста софтвера који изолује веб страницу од остатка вашег система. Постоји много различитих врста контејнера, али сви раде на исти начин. Ако сте забринути за одређену веб страницу, можете користити заштићено окружење претраживача да заштитите свој рачунар. Постоји много различитих начина да направите сандбок претраживача, тако да можете изабрати методу која најбоље одговара вашим потребама.Већина популарних претраживача долази са сопственим сандбоковима како би ваш рачунар био безбеднији. Овај пост разматра шта је Сандбок претраживача како га користити или потпуно онемогућити у Гоогле Цхроме-у, Мицрософт Едге-у и Мозилла Фирефок-у.направите веб страницу помоћу гоогле-а

Шта је сандбок претраживача?

Сандбок претраживача

ДО Сандбок омогућава вашој деци да се играју са песком, а да се песак не разбацује по целој башти. То је зато што је песак затворен у кутију са високим зидовима. Иста ствар се дешава са сандбоковима на рачунарима. Ако желите да тестирате своју нову апликацију или тако нешто, а да не покварите цео рачунар, можете да креирате сандбок користећи Виндовс 10 сандбок функције или коришћење алата треће стране. Затим можете да заштитите своју апликацију и тестирате је без бриге да ћете срушити рачунар.Прегледачи – већина њих – већ имају сандбок за повећање заштите вашег рачунара. Идеја која стоји иза сандбок-а претраживача је да заштити ваш рачунар од нежељених ефеката прегледања. Чак и најбољи веб-сајтови могу да хостују злонамерни код без њиховог знања. Дакле, оно што се дешава је да ако веб локација преузме било какав злонамерни код, он се преузима на изоловани део рачунара. Када се сандбок затвори, све у њему се брише, укључујући злонамерни код.

Фирефок сандбок

Фирефок покреће непоуздани код у сандбок-у како би ваш рачунар био заштићен у случају да се догоди нешто злонамерно. Фирефок има два дела, један је надређени, а остали су подређени процеси. Када прегледате веб, непоуздани процеси се покрећу у Фирефок сандбок-у. Ово помаже да се задржи контаминација, ако постоји. Док се подређени процеси покрећу у заштићеном окружењу, родитељски део делује као посредник између подређеног процеса и остатка рачунарских ресурса.

Корисници могу да промене ниво сандбок-а у Фирефок-у да буде рестриктивнији или једноставнији. На 0, Фирефок је најмање рестриктиван; ниво 2 - уравнотежен и струјни; ниво 3 би био веома рестриктиван. Да бисте сазнали који ниво Фирефок користи, унесите следеће у траку за адресу и притисните Ентер:абоут: цонфиг

Учитаће прилагођене Фирефок променљиве на страницу. Након тога, притисните ЦТРЛ + Ф након што поставите курсор било где на страници са конфигурацијом. У поље за претрагу унесите следећи код и притисните тастер Ентер:

сецурити.сандбок.цонтент.левел

Вредност коју враћа функција је тренутни ниво изолације који користи Фирефок.

Заштићено окружење Цхромиум претраживача

Цхромиум користе прегледачи Мицрософт Едге и Гоогле Цхроме. У ствари, њихов сандбок такође ради како је горе описано у одељку за Фирефок.

Постоје два дела: брокерски процес и циљни процес. Процес претраживача је прокси процес, а подређени процеси се називају циљни процеси. Сав код који извршавају циљни процеси ради у сандбоку. Други део се назива посредничким процесом јер делује између подређеног процеса и других рачунарских ресурса како би допремио подређене процесе ресурсима који су им потребни.

У оперативном систему Виндовс 10 Про и новијим верзијама можете да користите Виндовс Сандбок да бисте покренули Мицрософт Едге.

директоријум за дистрибуцију софтвера

Како онемогућити Гоогле Цхроме сандбок?

Да бисте искључили Гоогле Цхроме сандбок, кликните десним тастером миша на његову икону. Кликните на Својства, а затим кликните на картицу Пречица у дијалогу који се појави.

Додајте следеће на путању апликације приказану у Таргет-у:

извуци оквире из гиф-а
|_+_|

Од сада, кад год кликнете на икону Цхроме-а, учитаваће Цхроме без сандбок-а.

Сандбокинг Мицрософт Едге

Када покренете Виндовс 10 Сандбок, добићете нову радну површину са пречицама само за Рецицле Бин и Едге. Приказује старт мени и друге иконе, али оне не раде на овом оперативном систему заштићеном од песка. Можете их отворити у језгру оперативног система Виндовс 10 уместо у изолованом оперативном систему Виндовс 10.

Можете покренути Едге из овог изолованог Виндовс 10 окружења за максимално безбедно прегледање. Након што затворите сандбок радећи на Едге-у неко време, нико неће моћи да прати шта сте радили на мрежи. Ваш ИСП може да креира евиденцију ваших активности, али нико неће моћи да верификује активности које сте обављали користећи Едге у ​​заштићеном окружењу.

Као и код других података, ако било која веб локација преузме малвер на ваш систем, он ће такође нестати када затворите сандбок.

напомене:

  1. Коришћење заштићеног окружења претраживача неће га учинити 100% безбедним. Дешава се да неки делови претраживача превазилазе сандбок, посебно ако и даље користе Фласх и АцтивеКс контроле. Могу бити хаковани, а затим ће сајбер криминалци добити приступ вашим рачунарима.
  2. Такође можете креирати сандбок користећи алате треће стране као што су Сандбок ако желите да користите претраживач који није Едге. Само треба да омогућите сандбок програм који користите, а када се сандбок креира, можете тамо да инсталирате претраживаче. Имајте на уму да ће затварање сандбок-а избрисати сав садржај заштићеног окружења. Дакле, ако желите поново да користите Фирефок у сандбок-у, мораћете да креирате сандбок и поново га инсталирате.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Горе наведено објашњава шта је сандбок претраживача и како га користити и онемогућити. Јавите нам своје ставове и идеје у вези са заштићеним окружењем и безбедношћу претраживача тако што ћете оставити коментар испод.

Популар Постс