Како блокирати или онемогућити преузимања у Цхроме-у и Фирефоку на Виндовс 10

How Block Disable Downloads ChromeКао ИТ стручњак, често ме питају како да блокирам или онемогућим преузимања у Цхроме-у и Фирефок-у на Виндовс 10. Ево кратког водича како да то урадите. У Цхроме-у можете да блокирате преузимања тако што ћете отићи на Подешавања > Напредно > Подешавања сајта > Преузимања. У одељку Преузимања, пребаците прекидач у положај „Искључено“. У Фирефок-у можете блокирати преузимања тако што ћете отићи на Подешавања > Приватност и безбедност. У одељку Преузимања, означите поље поред „Блокирај преузимања“. И Цхроме и Фирефок вам такође омогућавају да блокирате преузимања са одређених сајтова. У Цхроме-у то можете да урадите тако што ћете отићи на Подешавања > Напредно > Подешавања садржаја > Блокирај сајт. У Фирефок-у то можете да урадите тако што ћете отићи на Подешавања > Приватност и безбедност > Дозволе. И Цхроме и Фирефок вам такође омогућавају да потпуно онемогућите преузимања. У Цхроме-у то можете да урадите тако што ћете отићи на Подешавања > Напредно > Подешавања сајта > Преузимања. У Фирефок-у то можете учинити тако што ћете отићи на Преференцес > Генерал. У одељку Преузимања, означите поље поред „Никад вас не питај где да сачувате датотеке“. Надамо се да је овај брзи водич био од помоћи. Ако имате још питања, слободно питајте.Можете боље да контролишете прегледач тако што ћете онемогућити преузимања. Ова пракса не само да осигурава да имате довољно простора на диску, већ може послужити и као мера за заштиту вашег рачунара од злонамерних преузимања и малвера. Овај пост ће вам показати како онемогући преузимања ИН Хром и Фире Фок претраживачи у оперативном систему Виндовс 10.

опције дефраг

Метода преузимања било ког садржаја преко претраживача је врло једноставна. Све што треба да урадите је да кликнете на везу за преузимање, одаберете одговарајућу локацију за чување датотеке или фасцикле, а затим сачувате преузети садржај. Међутим, када одаберете да онемогућите ову операцију преузимања, дијалог за преузимање датотеке ће аутоматски бити потиснут.

Различита издања оперативног система Виндовс, као што су Виндовс 10 Про, Виндовс 10 Едуцатион, итд., омогућавају вам да ограничите преузимања помоћу смерница групе. Међутим, Виндовс 0 Хоме издање не подржава ову функцију. Стога морате блокирати преузимања у прегледачима преко Виндовс регистра или екстензије/додатка. За уређивање регистра биће вам потребна администраторска права.Онемогућите преузимања у Цхроме-у

Отворите Виндовс уређивач регистра и идите до следеће локације:

|_+_|

Ако не пронађете унос за Цхроме кључеве у одељку Смернице, не брините. Можете га лако креирати.

Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на икону Политичари кључ и изаберите Ново > Кључ. Назовите то Гоогле.Када завршите, кликните десним тастером миша на Гоогле кључ и изаберите Ново > Кључ и назовите га Цхроме.

Сада испод Цхроме тастера, кликните десним тастером миша на празан панел са десне стране и изаберите Ново > ДВОРД вредност (32-битна) назовите га Ограничења преузимања .

Двапут кликните на њега и унесите вредност 3 . Ако унесете ову вредност, онемогућићете сва преузимања у Цхроме-у.

Остале вредности -

  • 0 - ова вредност поново дозвољава сва преузимања
  • 1 - ова вредност ће блокирати само опасна преузимања
  • 2 - Блокира сумњива преузимања.

Онемогућите преузимања у Цхроме-у

Поново покрените Цхроме прегледач. Након тога, ваша преузимања ће бити онемогућена и нећете моћи ништа да преузмете преко Цхроме-а.

Враћање промена је такође лако. Изаберите било коју вредност одозго да бисте подесили нове промене.

Блокирајте преузимања у Фирефок-у

За Фирефок претраживач постоји веома корисна екстензија која вам омогућава да блокирате сва преузимања. Зове се Публиц Фок. Додатак за Фирефок не само да зауставља преузимања, већ и закључава обележиваче лозинком.

Да бисте видели овај додатак у акцији, идите на страница са додацима и кликните на дугме „Додај у Фирефок“. Радња потврде ће додати ' Публиц Фок „За претраживач Фирефок. Публиц Фок инсталира и деинсталира без проблема.

Сада, да бисте приступили подешавањима овог проширења, идите на „Мени“ (приказано као три хоризонталне траке) и изаберите „Додаци“.

Затим изаберите „ Екстензије »Да бисте управљали подешавањима 'Публиц Фок'. Изабери ' Опције „Да бисте приступили подешавањима.

претраживач песковника

Блокирајте преузимања у Фирефок-у

Прозор Опште ће вам омогућити да конфигуришете следећа подешавања:

  • Блокирање Виндовс додатака
  • Закључајте Фирефок опције
  • Закључајте страницу подешавања „Абоут: цонфиг“.

Једноставно означите поља поред горњих опција да блокирате све врсте Фирефок функција. Осим тога, екстензија ће вам такође омогућити да онемогућите екстензије датотека које не желите да преузмете. Само додајте екстензије датотека одвојене зарезима да бисте их блокирали.

Можете додати лозинку да додатно ограничите преузимања вашег претраживача.

Коначно, Публиц Фок додатак претражује Интернет у потрази за информацијама о (добрим и лошим) веб локацијама, хостовима, итд. Д. И шаље их на листе блокираних. Након што конфигуришете потребна подешавања, кликните на дугме 'Сачувај'.

Не морате поново да покренете Фирефок да би промене ступиле на снагу. Након подешавања Публиц Фок-а, покушајте да извршите блокирано понашање, укључујући одлазак на блокирану веб локацију и преузимање ЕКСЕ датотеке. Или ће вам бити одбијена дозвола или, ако сте поставили лозинку, од вас ће бити затражено да је унесете.

ПублицФок такође тражи да додате екстензију АдБеавер што помаже вама и нама да сакупљамо новчиће и чини огласе још безбеднијим. Упит ће вас питати да ли желите да инсталирате овај опциони додатак или не. Изаберите Не!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Био сам веома импресиониран корисношћу и свестраношћу Публиц Фок-а. Ако ово радите да бисте спречили корисника да отпрема датотеке, то ће функционисати и корисник неће моћи да поништи промену ако нема администраторска права на систему.

Популар Постс