ГоПро камера се не препознаје када је прикључена на УСБ порт рачунара

Gopro Camera Is Not Recognized When Plugged Into Computer Usb PortАко ваша ГоПро камера није препозната када је прикључена на УСБ порт вашег рачунара или не приказује датотеке које желите да увезете, погледајте ову исправку.

Као ИТ стручњак, често сам виђао овај проблем. ГоПро камере су ноторно избирљиве када су у питању УСБ портови. Већину времена проблем је у томе што порт једноставно не обезбеђује довољно снаге за камеру. Ово се лако може поправити коришћењем УСБ чворишта са напајањем. Ако то не успе, онда је вероватно да је УСБ порт на вашем рачунару оштећен. Ово је озбиљнији проблем и мораћете да га поправи професионалац. У ретким случајевима, проблем може бити у самој ГоПро камери. Ако сте испробали све горе наведено, а камера се и даље не препознаје, требало би да контактирате ГоПро корисничку подршку.ГоПро је популарна камера мале величине која се првенствено користи за авантуристичке фотографије. ГоПро камера се широко користи због своје свестраности и може се инсталирати било где. Ако имате неке ГоПро снимке на камери које желите да погледате, уредите и поделите са пријатељима, прво ћете морати да их пренесете на рачунар. Међутим, може постојати случај када рачунар можда неће открити камеру када повезује ГоПро преко УСБ-а.ГоПро камера се не препознаје када је прикључена на УСБ порт

Када повежете камеру са рачунаром помоћу УСБ кабла, систем понекад не препознаје камеру и приказује поруку о грешци. Чак и ако ваш рачунар препозна камеру, можда неће приказати датотеке које желите да увезете са камере на рачунар. Срећом, постоји неколико идеја за решавање проблема које вам могу помоћи да решите проблем.

Следеће решење може помоћи у решавању проблемаацронис алтернативе
  1. Проверите везу кабла
  2. Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима.
  3. Замените УСБ кабл
  4. Повежите камеру на други УСБ порт.
  5. Поново инсталирајте управљачке програме за УСБ контролер
  6. Промена својстава УСБ коренског чворишта
  7. Проверите компатибилност СД картице са рачунаром

У овом чланку ћемо проћи кроз сва решења која вам могу помоћи да решите проблем.

1] Проверите везу кабла.

Ако ваш систем не може да препозна камеру када је повезан УСБ каблом, прво што треба да урадите је да проверите да ли је негде лабава веза. Поново уметните УСБ кабл у рачунар и камеру тако да оба краја УСБ-а буду чврсто уметнута. Да бисте обезбедили исправну везу са рачунаром, уверите се да је ваша камера укључена и да приказује УСБ симбол на ЛЦД екрану ГоПро-а. Ако се проблем настави, поново покрените систем и поново повежите УСБ кабл са камером и рачунаром. Ако поновно повезивање УСБ кабла није решило проблем, наставите да читате јер би проблем могао бити негде другде.2] Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима.

Повежите ГоПро камеру са рачунаром. Пребаците на Подешавања и изаберите Ажурирање и безбедност.

Изабери Решавање проблема и идите на Опрема и уређаји из менија.

Кликните Покрените алатку за решавање проблема дугме.

Ако систем открије проблеме, кликните Примените ову исправку за решавање проблема.

3] Замените УСБ кабл.

амерички мегатрендови тпм

Када повезујете камеру са рачунаром помоћу ГоПро УСБ кабла, уверите се да видите УСБ лого на предњем екрану камере. Ако не видите УСБ логотип, покушајте да повежете ГоПро са рачунаром помоћу другог УСБ кабла.

4] Повежите камеру на други УСБ порт.

Ако не можете да видите своје ГоПро датотеке у ГоПро апликацији на рачунару, покушајте да прикључите УСБ кабл камере у други УСБ порт. Понекад је могуће да ваш систем не препозна УСБ порт ако постоји хардверски проблем са тим УСБ портом. Ако повезивање камере са алтернативним УСБ портом препозна вашу камеру, проблем мора бити у УСБ утору вашег система.

5] Поново инсталирајте драјвере за УСБ контролере.

  • Отворите Цонтрол Панел и идите на Девице Манагер.
  • Изаберите и примените контролере универзалне серијске магистрале
  • Кликните десним тастером миша на сваки УСБ контролер и изаберите Уклони уређај из менија.

Након тога, поново покрените Виндовс да бисте поново инсталирали све контролере драјвера.

6] Промените својства УСБ коренског чворишта

Отворите контролну таблу и идите на Менаџер уређаја.

Проширити Контролори универзалне серијске магистрале

упдате биос виндовс 10

Десни клик на Роот УСБ Хуб и изаберите Својства из падајућег менија.

У прозору са својствима УСБ коренског чворишта идите на Енергетски менаџмент

неважећи мс-дос функцијски прозори 10

Поништите избор опције Дозволите рачунару да искључи овај уређај ради уштеде енергије .

ГоПро камера се не препознаје када је прикључена на УСБ порт

Кликните У реду да примените промене и поново покренете рачунар.

7] Проверите компатибилност СД картице са рачунаром.

Када повежете камеру са рачунаром преко УСБ кабла, уверите се да је СД картица уметнута у камеру како би рачунар могао да препозна везу. Ако горња решења нису решила проблем, можда имате проблема са компатибилношћу ваше СД картице са рачунаром. Покушајте да користите други читач СД картица или посебан слот за СД картицу да бисте се повезали са рачунаром. Ако то не помогне, направите резервну копију свих датотека на читачу и поново форматирајте СД картицу да бисте видели да ли ово помаже вашем рачунару да препозна камеру.

Ако нисте имали среће са било којим од горе наведених решења, можда је и сама камера неисправна.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Релатед Реадинг : Камера није препозната у апликацији ГоПро Куик за рачунар .

Популар Постс