Сазнајте шта Гоогле зна о вама

Find Out What Google Knows About YouИТ стручњаци су одавно свесни моћи Гугла када је у питању прикупљање података. Али оно што многи не схватају је да претраживач такође има много информација о активностима корисника ван претраживача. Ево шта Гоогле зна о вама: Када сте пријављени на свој Гоогле налог, дајете компанији много информација о себи. Гоогле зна ваше име, адресу е-поште, број телефона, рођендан, пол и ваша интересовања. Све ове информације се користе за персонализацију вашег искуства на вебу. Ако користите неку од других Гоогле услуга, као што су ИоуТубе или Гмаил, компанија има још више информација о вама. ИоуТубе зна које видео снимке гледате, када их гледате и колико често их гледате. Гмаил зна коме шаљете е-пошту, када им шаљете е-пошту и шта кажете у својим имејловима. Све ове информације се чувају у ономе што је познато као ваш Гоогле налог. И не само да се тамо чува – већ се користи и за персонализацију вашег искуства на вебу. То значи да ако сте пријављени на свој Гоогле налог, компанија може да прати вашу активност широм веба и користи те информације да вам приказује циљане огласе. Дакле, шта можете учинити поводом тога? Први корак је да разумете које информације Гоогле има о вама. То можете учинити тако што ћете отићи на страницу Мој налог компаније. Одатле можете да видите све информације које је Гоогле прикупио о вама. Ако вам не одговара количина информација које Гоогле има, можете предузети кораке да ограничите количину података које компанија прикупља о вама. То можете да урадите тако што ћете променити подешавања приватности и искључити одређене функције, као што је праћење локације. На крају крајева, на вама је да одлучите колико информација желите да делите са Гоогле-ом. Али ако разумете шта компанија зна о вама, можете донети боље информисане одлуке о томе како користите њене услуге.У ствари, за многе је Гоогле претраживач био најтраженији алат на свету; Интернет је синоним за Гоогле. Имајући то у виду, недавно се појавила забринутост око приватности и начина на који Гоогле користи личне податке и како Гоогле прати своје кориснике . Ако имате питање Шта Гоогле зна о мени , онда ће вам овај пост рећи шта зна о вашој локацији, историји, подешавањима итд. и показати вам подешавања „како да онемогућите“.

Шта Гоогле зна о вама?

Добићете све или већину ових информација на Гоогле контролној табли.

1. Историја коју захтева Гоогле

Не, ово није историја претраге која се чува на вашем рачунару – то је историја архивирана на Гоогле-овим серверима. Он бележи сваку претрагу коју извршите, као и Гоогле огласе на које кликнете.Срећом, има и опцију да га искључи. Да ли желите да проверите? Иди на овај линк . Историја претраге ће вам такође дати представу о томе шта вам се највише свиђа на вебу и колико сте продуктивни! Ако сте забринути за приватност, можете и да искључите опције тако да се ваша историја више не чува на Гоогле серверима.

иконе Виндовс 10 на траци задатака празне

Читати: Како уклонити своје име и информације из претраживача .

2. Коришћење Гоогле података од стране апликација трећих страна

Страница активности налога вам омогућава да користите апликације трећих страна, као и друге обичне апликације које користе ваше Гоогле податке. Поред тога, можете видети и обим дозвола додељених апликацијама и такође их можете опозвати/променити. Дођи овамо. Лично сам био изненађен када сам видео број апликација којима сам дао дозволу да приступе мојим подацима и неке од њих су изгледале сумњиво. Прва ствар коју треба да урадите је да опозовете приступ апликацијама које не користите.гоогле_информатион_2

влц прилагодити интерфејс

3. Извезите своје ексклузивне Гоогле податке.

Гоогле вам омогућава да извезете све своје податке у жељену екстензију датотеке помоћу Гоогле архивирања. Складиште података укључује обележиваче, е-пошту, контакте, датотеке на диску, информације о профилу, ИоуТубе видео записе и фотографије. Ово везу одакле можете да увезете податке.

гоогле_информатион_3

4. Ваша историја локација.

Ако имате Андроид телефон, очигледно је да Гоогле води евиденцију о вашој историји локација. Функција историје локација такође укључује локацију са које се пријављујете на свој Гмаил налог са рачунара. Најбољи део је што можете проверити места која сте посетили за годину дана. Дакле, следећи пут када заборавите назив кафића, требало би да проверите Гоогле-ову историју локација за то. Посетите Ваш распоред а Гоогле ће вам показати сва места која сте посетили.

гоогле_информатион_4

5. Гоогле извештај о безбедности и приватности

Сада, ово је једна од најмоћнијих функција ако сте забринути да ће налог бити хакован у неком тренутку или чак ако само желите да предузмете неке мере предострожности. Извештај се може преузети са овај линк. Поред тога, очекује се да ће извештај повећати ваше знање о томе како се безбедност може побољшати.

гоогле_информатион_5

како ажурирати директни к

6. ИоуТубе видео записи које претражујете и гледате.

Гоогле такође чува историју ваших ИоуТубе претрага и прегледа видео записа. Погледај Ево .

7. Ово је оно што Гоогле мисли о вама.

Гугл је довољно паметан да профилише своје кориснике, укључујући и колико година имате, а ово има за циљ да помогне објављивачима огласа да боље и ефикасније циљају огласе. Гоогле извлачи податке из Гоогле аналитике и она вам говори све о томе колико дуго сте на веб локацији и трендовима претраге. Невероватно је видети ниво детаља и густину информација које Гуглови сервери имају о корисницима. Погледајте свој профил на Ова страница . Али можете користити Додатак за прегледач за онемогућавање Гоогле аналитике пружа Гоогле.

сакриј прозоре диска 10

8. Гласовна упутства су сачувана.

Шта Гоогле зна о вама?

Гоогле ће такође сачувати историју ваших гласовних претрага, укључујући гласовне и аудио снимке, ако одлучите да користите ову функцију.

Можда желите избришите историју активности Гоогле Воице .

Посетите своје Контролна табла Гоогле Ацтионс да видите и управљате свим вашим личним активностима. Овде можете да укључите или искључите своја подешавања. притисните на Управљање активностима линк за свако да промени своја подешавања.

Да бисте још више повећали тврдоћу подешавања, користите Гоогле чаробњак за приватност . Прочитајте и овај пост о томе како искључите Гоогле услуге и очувајте приватност . Ово вам даје додатне савете који ће вам бити корисни.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Одувек се питао - Које информације о вама су доступне на Интернету ?

Популар Постс