Како проверити индекс искуства у оперативном систему Виндовс 10

How Check Windows Experience Index Windows 10Зашто је Мицрософт уклонио Виндовс индекс искуства у оперативном систему Виндовс 10? Како израчунати и сазнати ВЕИ у оперативном систему Виндовс 10 / 8.1? Сазнати!

Ако сте ИТ професионалац, знате да је Виндовс индекс искуства (ВЕИ) вредан алат за мерење перформанси система. У оперативном систему Виндовс 10, ВЕИ је и даље доступан, али га није тако лако пронаћи као у претходним верзијама оперативног система. Ево кратког водича за проналажење ВЕИ-а у оперативном систему Виндовс 10.Да бисте проверили ВЕИ у оперативном систему Виндовс 10, отворите Подешавања апликацију и идите на Систем . На Систем страницу, кликните Напредна подешавања система на левој бочној траци. У Системска својства прозор који се отвори, кликните на Напредно картицу, а затим кликните Подешавања у Перформансе одељак.У Опције перформанси прозору, кликните на Напредно картицу, а затим померите надоле до дна странице и кликните Погледајте напредна подешавања система . У Системска својства прозор који се отвори, кликните на Напредно картицу, а затим кликните Подешавања у Перформансе одељак.

прозори сигурносног центра 10

У Опције перформанси прозору, кликните на Напредно картицу, а затим померите надоле до дна странице и кликните Погледајте напредна подешавања система . У Системска својства прозор који се отвори, кликните на Напредно картицу, а затим кликните Подешавања у Перформансе одељак.У Опције перформанси прозору, кликните на Напредно картицу, а затим померите надоле до дна странице и кликните Погледајте напредна подешавања система . У Системска својства прозор који се отвори, кликните на Напредно картицу, а затим кликните Подешавања у Перформансе одељак.

У Опције перформанси прозору, кликните на Напредно картицу, а затим померите надоле до дна странице и кликните Погледајте напредна подешавања система . У Системска својства прозор који се отвори, кликните на Напредно картицу, а затим кликните Подешавања у Перформансе одељак.Са издавањем Виндовс 8.1 , Мицрософт нуди много нових ствари и такође је уклонио неке корисне ствари из Виндовс-а. Неки могу пропустити једну од важних ствари: Индекс Виндовс искуства . За оне који нису упознати са Индекс Виндовс искуства , је алатка за тестирање из Мицрософта која мери перформансе вашег рачунара. Анализира ЦПУ прорачуне у секунди, меморијске операције у секунди - графику, одређује перформансе Виндовс Аеро-а на радној површини итд.

Индекс Виндовс искуства у оперативном систему Виндовс 8.1

Мицрософт је ово први пут представио са Виндовс Виста. Мицрософт је уклонио Индекс искуства из Виндовс РТ-а, али га је задржао у оригиналној верзији оперативног система Виндовс 8 у октобру 2012.

слика

Мислим да је Мицрософт одлучио да одустане од ове функције - то је лош потез. Био је то добар начин за тестирање рачунара без додатних алата. Па, бар су штребери навикли да гледају ову оцену и упоређују перформансе, али када су у питању редовни кућни корисници, њих није брига за ову функцију. Већина њих није ни сумњала да је таква функција у Виндовс 7 или Виндовс 8.

Захваљујући ВЕИ-у, знао сам да ли ми је потребан хард драјвер веће брзине ротације или чак ССД у мом лаптопу. Али претпостављам да је Мицрософт одлучио да уклони ову функцију јер је била мање популарна међу корисницима. Будимо реални; Штребери су ретка врста у поређењу са просечним кућним или пословним корисником који баш не мари за ове мале промене.

Постоје предлози да је Виндовс 8 уклонио ову функцију јер Виндовс продавница може да уради посао уместо њих. Баш као и Гоогле Плаи продавница која вам не дозвољава да инсталирате некомпатибилну игру. Дакле, претпостављам да данас можете да посетите ако желите да проверите да ли је игра компатибилна са вашим рачунаром Можете га покренути .

слика

Ова веб локација ће упоредити ваш рачунар и навести игре које раде са вашим рачунаром. Како то функционише, посматра хардвер вашег рачунара и системски софтвер да би утврдио да ли ваш тренутни систем може да покрене игру. Дате су препоруке за ажурирање или ажурирање сваке компоненте која не испуњава наведене захтеве. Ова власничка технологија се зове „Инстант Екперт Аналисис“ и обезбеђује је Лабораторија за системске захтеве.

клик закључај

Индекс Виндовс искуства у оперативном систему Виндовс 8.1

Међутим, ако желите да знате свој Виндовс индекс искуства у оперативном систему Виндовс 8.1, можете да урадите следеће:

Видели смо то ако хоћете ресетујте свој ВЕИ, потребно је да одете у следећу фасциклу:

Ц: Виндовс Перформанце ВинСат ДатаСторе

Сада изаберите све датотеке.кмлдатотеке и избришите их, а затим поново покрените ВЕИ процену.

Дакле, ако желите да знате свој ВЕИ, све што треба да урадите је да отворите повишени прозор командне линије, откуцајте Винсат формал - рестарт и притисните Ентер. Затим пронађите и отворите Формална процена (почетна) .ВинСАТ.кмл датотеку у подразумеваном претраживачу. Добићете све ваше појединачне оцене Виндовс Екпериенце Индек-а, укључујући и коначне Оцените диск овде у Виндовс 8.1.

Виндовс 10 безбедно уклања хардвер који не ради

Индекс Виндовс искуства у оперативном систему Виндовс 10

Такође можете отворити трцати кутија, тип шкољка: игре и притисните Ентер да отворите Гаме Екплорер.

Индекс Виндовс искуства у оперативном систему Виндовс 10

Овде ћете моћи да видите ВЕИ за свој Виндовс 10 ПЦ.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Проверавати ВЕИ алат и Индекс Вицтори Екпериенце јер ће вам омогућити да видите индекс искуства у оперативном систему Виндовс 10/8.1.

Популар Постс