Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања

File Print Sharing Resource Is Online Isn T Responding Connection AttemptsГрешка „Дељење датотека и штампача“ је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања. Да бисте решили ову грешку, пратите ове кораке на Виндовс рачунару.

Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања. Ово може бити због више разлога, укључујући: - Ресурс је ван мреже или недоступан - Ресурс није исправно конфигурисан -Постоји проблем са мрежом Ако имате проблема са повезивањем са ресурсом за дељење датотека или штампача, прво проверите да ли је ресурс на мрежи и доступан. Ако јесте, онда проверите да ли је ресурс исправно конфигурисан. Коначно, ако и даље имате проблема, можда постоји проблем са мрежом.Многи корисници Виндовс-а, када не могу да приступе једној или више дељених веза или фасцикли на локалној мрежи, покушавају да покрену Виндовс Нетворк Диагностиц Троублесхоотер да разуме проблем. Као резултат, могу да виде поруку о грешци: Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања . Иако се ова грешка види у алату, у већини случајева корисници су пријавили да могу да прегледају датотеке на дељеној ЛАН мрежи. Међутим, не могу приступити локалној мрежи. Због тога је важно да ви као корисници разумете узроке ове грешке и како да је исправите.Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања

Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања

У наставку су наведени неки уобичајени сценарији који доводе до ове грешке:Инсталирајте сва ажурирања за Виндовс

Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања

Почните тако што ћете инсталирати сва ажурирања за Виндовс која се односе на Виндовс. Да бисте инсталирали сва ажурирања за Виндовс на чекању, следите ове кораке: • Отворите дијалог Покрени.
 • Откуцајте 'мс-сеттингс:Виндовсупдате' и притисните Ентер.
 • Отвориће се прозор Виндовс Упдате.
 • Затим кликните на дугме „Подешавања“ на левој страни прозора.
 • Екран ће проверити да ли постоје ажурирања на чекању. Ако постоје ажурирања на чекању, упутства ће се појавити на екрану. Пажљиво пратите сва упутства да бисте инсталирали Виндовс ажурирања на чекању.
 • Након инсталирања свих Виндовс ажурирања на чекању, поново покрените рачунар и погледајте да ли је грешка отклоњена.

Мрежа није пронашла рачунар :

Када покушате да напишете или одштампате дељење, можда ћете приметити да се веза на мрежи није изненада прекинула. Могуће је да се један од рачунара на локалној мрежи не може открити.

Пратите ова упутства да бисте били сигурни да су сви уређаји на локалној мрежи видљиви:

заустави Гоогле да слуша
 • На почетном екрану притисните дугме Виндовс + Р да бисте отворили дијалог Покрени. Ову опцију такође можете пронаћи у менију Старт притиском на дугме Виндовс на екрану.
 • У дијалогу Покрени откуцајте ' мс-сеттингс: нетворк-етхернет '(За Етхернет везе) и притисните дугме Ентер да бисте отворили подешавања за Етернет. За Ви-Фи везе откуцајте „ мс-сеттингс: нетворк-вифи ' да бисте отворили дијалог Ви-Фи подешавања.
 • На картици Етернет подешавања кликните десним тастером миша на име адаптера који желите да учините видљивим. Овај корак је сличан Ви-Фи мрежи.
 • Десним кликом на назив адаптера отвориће се мрежни профил адаптера.
 • Сада подесите профил на „Приватан“. Ово ће учинити ваш рачунар видљивим и омогућити дељење датотека и штампача.
 • На крају, поновите сва горња упутства на сваком рачунару повезаном на вашу локалну мрежу и погледајте да ли постоји грешка Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања одлучио или не.

Ако се и даље суочавате са истом поруком о грешци, покушајте са следећим решењем.

Софтвер Виндовс заштитног зида блокира ЛАН везу :

Постоји много софтверских заштитних зидова и ВПН-ова који управљају различитим долазним и одлазним везама са различитим ИП везама. Заштитни зид понекад може блокирати везу. У овом случају, најбоље решење је дозволити заштитном зиду да блокира ЛАН везу. Да бисте то урадили, потребно је да креирате листу дозвола у менаџеру листе софтвера заштитног зида. Међутим, ако грешка Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања и даље, можда ћете морати у потпуности да деинсталирате заштитни зид. Да бисте деинсталирали софтвер, следите ове кораке:

 • Отворите дијалог „Покрени“.
 • Откуцајте аппвиз.цпл и притисните дугме Ентер. Отвара се прозор Програми и функције на контролној табли.
 • Пронађите софтвер заштитног зида и кликните на дугме Деинсталирај.
 • Тада ће се упутства за уклањање заштитног зида појавити на екрану, пажљиво их пратите да бисте уклонили нежељени софтвер заштитног зида.

Заштитни зид треће стране :

Понекад безбедносна подешавања Виндовс-а високе безбедности могу постати претерана и блокирати везу са локалном мрежом. Ако до проблема дође због превелике заштите антивирусног софтвера, смањење безбедносних поставки или деинсталирање софтвера може бити решење за заобилажење ове грешке. Кораци за деинсталирање заштитног зида треће стране су исти као и за деинсталирање софтвера Виндовс заштитног зида изнад.

Виндовс заборавља акредитиве :

Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања

Виндовс заборављање ваших системских акредитива један је од најчешћих проблема са којима се суочавају корисници Виндовс 7 и Виндовс 10. Да бисте трајно исправили ову грешку, морате ручно да унесете своје акредитиве за пријаву. Да бисте ручно унели акредитиве, следите ове кораке:

 • Отворите контролну таблу или откуцајте „цонтрол“ у дијалогу „Покрени“.
 • На контролној табли пронађите и кликните на „ Менаџер акредитива 'Варијанта.
 • Затим кликните на Додај Виндовс акредитиве.
 • На екрану ће се од вас тражити да унесете адресу уређаја, корисничко име и лозинку. Додајте ове информације за сваку машину на мрежи и кликните на ОК.
 • Након што сте унели све информације о свим машинама, време је да поново покренете рачунар. Након поновног покретања, дељене датотеке би требало да буду видљиве.

Проверите позадинске услуге:

Успешна веза може захтевати да једна или више услуга раде без прекида у позадини. Ако све потребне позадинске услуге раде синхроно, ово ће исправити грешку Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања .

Проверите да ли су све ове потребне услуге покренуте или не:

с4 стање спавања
 1. ДНС клијент
 2. Хост добављача откривања функција
 3. Објављивање ресурса за откривање функција
 4. Провајдер матичне групе
 5. Слушалац кућне групе
 6. Груписање пеер-то-пеер мрежа
 7. ССДП Дисцовери
 8. УПнП хост уређаји.

Да бисте потврдили, урадите следеће:

Ресурс за дељење датотека и штампача је на мрежи, али не реагује на покушаје повезивања

 • Отворите дијалог Покрени и откуцајте „сервицес.мсц“.
 • Он отвара ' Виндовс услуге 'Екран. Појавиће се листа различитих услуга, уверите се да је свака од ових услуга покренута.
 • Десни клик на сваку услугу ће вам помоћи да разумете да ли ради или не.

Након што завршите све горе наведене кораке, покрените алатку за дијагностику мреже да бисте проверили да ли је грешка решена.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Дакле, горе су наведена различита средства и начини да се поправи грешка дељења датотека и штампања. Праћење горе наведених упутстава сигурно ће вам помоћи да решите проблем Ресурси за дељење датотека и штампача су на мрежи, али не реагују на покушаје повезивања грешка.

Популар Постс