Екцел филтер не ради исправно [Поправљено]

Fil Tr Excel Ne Rabotaet Dolznym Obrazom Ispravlenoнедефинисан

Ако сте ИТ стручњак, знате да је једна од најфрустрирајућих ствари када Екцел филтер не ради како треба. Може бити прави бол покушати да схватите зашто не ради, а још више фрустрирајуће када не можете да то поправите.Срећом, постоји неколико ствари које можете покушати да поново покренете свој филтер. У овом чланку ћемо проћи кроз неке од најчешћих разлога зашто филтери можда не раде како треба и како их поправити.Један од најчешћих разлога зашто филтери не раде исправно је тај што подаци нису правилно форматирани. Филтери се ослањају на то да су подаци у одређеном формату да би исправно радили. Ако подаци нису правилно форматирани, филтер можда неће моћи да их правилно прочита и неће исправно радити.

Још један уобичајени разлог зашто филтери не раде исправно је тај што критеријуми филтера нису исправно постављени. Уверите се да сте подесили исправне критеријуме за исправан рад филтера. Ако нисте сигурни како то да урадите, погледајте документацију за филтер.Ако сте испробали ове ствари, а филтер и даље не ради како треба, могуће је да постоји грешка у филтеру. У овом случају, најбоље је да контактирате произвођача филтера и пријавите грешку. Они би требали бити у могућности да вам помогну да решите проблем.

Ако Екцел филтер не ради након одређеног реда, за спојене ћелије, у великим датотекама или у заштићеном листу, можете користити ова решења да решите проблем. Ови савети функционишу и у Мицрософт Екцел 365 и Оффице 2021/19 и раније.Екцел филтер не ради исправно

Екцел филтер не ради исправно

Ако Екцел филтер не ради исправно, следите ове савете:

 1. Проверите грешку
 2. Изаберите све податке
 3. Прикажи скривене редове и колоне
 4. Спајати ћелије
 5. Унгроуп Схеетс
 6. Откључајте заштићени лист

Да бисте сазнали више о овим корацима, наставите да читате.

Виндовс 7 едитор текста

1] Проверите грешку

Провера грешке је прва ствар коју треба да урадите да бисте решили овај проблем. Филтери не функционишу исправно ако табела има једну или више грешака. Да бисте се решили овог проблема, потребно је да пронађете одређену ћелију која садржи грешку и да је исправите у складу са тим.

2] Изаберите све податке

Користити Филтер функционалност, прво морате да изаберете све податке. Ако прескочите један ред или колону, можда неће радити све време. С друге стране, ако имате велики лист и више празних редова у подацима, Екцел ће изабрати ред до првог празног реда.

Зато можете да користите Цтрл+А или миш да изаберете све податке у табели. Након тога можете кликнути на дугме Сортирај и филтрирај мени за примену филтера.

3] Прикажи скривене редове и колоне

Екцел филтер не ради исправно

Екцел омогућава корисницима да сакрију редове и колоне према њиховим захтевима. Ако сакријете ред или колону, нећете моћи да видите очекивани резултат, чак и ако је све у реду. Због тога се препоручује да се пре употребе филтера прикажу сви скривени редови и колоне. Да бисте то урадили, урадите следеће:

 • Пронађите скривени ред или колону.
 • Кликните десним тастером миша на скривени ред или колону.
 • Изаберите Прикажи опција.

Затим можете користити уобичајени начин примене филтера.

Повезан : Екцел споро реагује или престаје да ради

4] Поништи спајање ћелија

Екцел филтер не ради исправно

Ако сте спојили две или више ћелија у табели, изузети резултат ће се разликовати од приказаних вредности. Зато је добра идеја да поништите спајање ћелија пре него што омогућите филтере. Да бисте опозвали спајање ћелија у Екцел-у, следите ове кораке:

 • Изаберите ћелију за спајање у табели.
 • Кликните на Спајање и центрирање опција.
 • Изаберите Спајати ћелије опција.

Након тога, проверите да ли ово решава ваш проблем или не.

5] Разгрупиши листове

Екцел филтер не ради исправно

Ако имате више листова у табели, можда сте их груписали заједно. Ако опција филтера не ради исправно, можете разгруписати ове листове и проверити да ли то решава ваш проблем или не. Да бисте разгруписали листове, урадите следеће:

 • Прво изаберите један лист.
 • Притисните и држите дугме Цтрл дугме.
 • Кликните на други лист у истој групи.
 • Кликните десним тастером миша на било коју од њих.
 • Изаберите Унгроуп Схеетс опција.

Ако имате два или више листова, можете применити исту технику да разгрупишете листове и користите опцију Сортирај и филтрирај.

Читати: Не могу да направим листу у Екцел-у : Фајл не постоји

6] Откључајте заштићени лист

Екцел филтер не ради исправно

Ако имате лист заштићен лозинком, филтер неће радити у складу са вашим захтевима. Зато следите ове кораке да бисте откључали заштићени лист:

 • Иди на Уклоните заштиту листова опција.
 • Унесите лозинку.
 • Притисните ФИНЕ дугме.

Затим проверите да ли можете да користите ову опцију нормално или не.

Читати: Како да избришете текст вертикално у Ворду или Екцелу

ворд стартер за виндовс 8

Зашто мој Екцел неисправно филтрира?

Може бити неколико разлога за погрешно Екцел филтрирање. На пример, ако имате заштићени лист, филтери неће радити. С друге стране, потребно је да изаберете све податке или све редове и колоне да би филтер функционисао. Поред тога, можете покушати да прикажете скривене редове и колоне.

Зашто сортирање и филтрирање не функционишу у Екцел-у?

Ако имате скривене редове или колоне, заштићени лист или грешку у различитим ћелијама, Сортирај и филтрирај опција можда уопште неће радити. Да бисте решили проблем, можете да следите горенаведена решења узастопно. Можете откључати заштићени лист, приказати скривене редове и колоне итд.

Зашто Екцел не укључује све редове у филтер?

Овај проблем се углавном јавља када имате велику Екцел датотеку са неколико празних редова. Екцел аутоматски бира податке до првог размака. Због тога Екцел не укључује све редове у филтер. Да бисте се решили овог проблема, потребно је да ручно изаберете редове и колоне.

Читати: Екцел курсор се заглавио на белом крсту.

Екцел филтер не ради исправно
Популар Постс