Шта је ЕТД контролни центар и да ли се може онемогућити?

Cto Takoe Etd Control Center I Mozno Li Ego OtklucitШта је ЕТД контролни центар? ЕТД Цонтрол Центер је програм који је инсталиран на многим рачунарима. Користи се за управљање драјверима и другим системским поставкама. Може се онемогућити, али то може изазвати проблеме са неким хардвером или софтвером. Зашто бих желео да онемогућим ЕТД контролни центар? Постоји неколико разлога због којих бисте можда желели да онемогућите ЕТД контролни центар. Можда га не користите и само заузима простор. Или можда узрокује проблеме са другим програмима. Како да онемогућим ЕТД контролни центар? Постоји неколико начина да онемогућите ЕТД контролни центар. Најлакше је користити Виндовс Цонтрол Панел. Идите на „Додај или уклони програме“ и на листи пронађите ЕТД Цонтрол Центер. Кликните на „Уклони“ да бисте га деинсталирали. Такође можете да онемогућите ЕТД контролни центар уређивањем регистра. Ово је мало компликованије и требало би да то урадите само ако вам је пријатно да радите са регистром. Треба ли још нешто да знам? Да. Ако онемогућите ЕТД Цонтрол Центер, можда нећете моћи да користите неке уређаје којима су потребни управљачки програми. Дакле, ако нисте сигурни да вам треба, вероватно је најбоље да га оставите укљученим.Можете видети ЕТД контролни центар у менаџеру задатака ако сте корисник лаптопа. То је софтвер за покретање, тако да се сам покреће сваки пут када укључите лаптоп. Корисници који нису свесни овог софтвера могу сматрати да је вирус или малвер. Ако се питате шта је ЕТД контролни центар, овај чланак ће вам помоћи да то схватите. Видећемо и то можете ли га искључити или не .

Шта је контролни центар ЕТД

Шта је ЕТД контролни центар?

Контролни центар ЕТД (Елан Трацкпад Девице) је софтвер који је развио ЕЛАН Мицроелецтроницс за ЕЛАН тачпеде. Ако ваш лаптоп има ЛАН тачпед, видећете да је овај софтвер инсталиран на вашем систему. Тачпад или додирна табла је део хардвера који се налази на свим лаптоповима који омогућава корисницима да контролишу курсор миша на екрану лаптопа. Поред померања курсора миша по екрану, тачпед има неке додатне покрете који корисницима пружају додатне опције. Можете да користите покрете тачпеда у различите сврхе, као што су минимизирање и максимизирање екрана, померање нагоре, надоле, лево и десно, отварање контекстног менија десним тастером миша итд.Да бисте користили различите покрете тачпеда, морате користити више прстију. Стога се ови гестови такође називају операцијама додирне табле са више прстију. ЕТД контролни центар је одговоран за контролу више прстију на трацкпад-у.

подешавање филезилла сервера

Локација датотеке ЕТДЦтрл.еке

ЕТД Цонтрол Центер је извршна датотека под називом ЕТДЦтрл.еке. Налази се на вашем Ц диску на следећој локацији:виндовс 10 рсс читач
|_+_|

Да бисте дошли до локације датотеке ЕТДЦтрл.еке, копирајте горњу путању, налепите је у адресну траку Филе Екплорер-а и притисните Ентер. Алтернативно, можете користити следеће кораке:

Погледајте ЕТДЦтрл.еке у Таск Манагер-у

 1. клик Цтрл + Схифт + Есц кључеви. Ово ће отворити Таск Манагер.
 2. У менаџеру задатака идите на Детаљи таб
 3. Померите се надоле и пронађите ЕТДЦтрл.еке фајл.
 4. Када га пронађете, кликните десним тастером миша на њега и изаберите Локација отворене датотеке .

Информације о дигиталном потпису ЕТДЦтрл

Такође можете да видите дигиталне потписе датотеке ЕТДЦтрл.еке да видите да ли је то оригинална датотека или не. Да бисте то урадили, идите на локацију на којој се налази на вашем рачунару. Сада кликните десним тастером миша и изаберите Карактеристике . Када се прозор са својствима појави на екрану, идите на Дигитални потписи под таб Списак потписа , изаберите Име потписника и ударио Детаљи дугме. Након тога, видећете информације о потписнику. Ако кликнете на Потврда дугме, видећете информације о сертификату.

Шта је помоћник за управљање ЕТД-ом?

Ако померите надоле покренуте процесе у Таск Манагер-у, видећете ЕТД Цонтрол Центер Ассистант одмах испод ЕТД Цонтрол Центер. То је извршна датотека под називом ЕТДЦотролХелпер.еке. Ово је део управљачког програма ЕЛАН показивачког уређаја. Док ЕТД Цонтрол Центер контролише покрете тачпеда, ЕТД Цонтрол Центер Ассистант је процес који подржава ЕТД Цонтрол Центер.

Могу ли да онемогућим контролни центар ЕТД?

Сада разумете да је ЕТД Цонтрол Центер оригинална датотека, а не вирус или злонамерни софтвер. Хајде да разговарамо о томе да ли можете да га искључите или не. Раније у овом чланку смо објаснили да је ЕТД контролни центар одговоран за управљање покретима тачпеда. Због тога је неопходно за рад са више прстију на тачпеду. Ако га онемогућите, десиће се једно од следећег:

 • Сви покрети тачпеда ће престати да раде
 • Неки покрети тачпеда ће престати да раде
 • Покрети додирне табле ће функционисати, али не како се очекивало

Онемогућио сам га на лаптопу и након што сам га онемогућио, неки покрети додирне табле су престали да раде.

Ако желите да онемогућите ЕТД контролни центар, то можете учинити преко Таск Манагер-а. Пратите доле написане кораке:

Завршите процес ЕТД Контролног центра

реалтек хд аудио менаџер
 1. Отворите Таск Манагер.
 2. Будите сигурни да сте изабрали Процеси таб
 3. Померите се надоле и пронађите ЕТД контролни центар .
 4. Када га пронађете, кликните десним тастером миша на њега и изаберите Заврши задатак .

Након што завршите горе наведене кораке, ЕТД контролни центар ће бити онемогућен на вашем систему. Али ако поново покренете рачунар, он ће се аутоматски покренути. Стога, ако спречите да се аутоматски покрене при покретању система, морате га онемогућити у апликацијама за покретање.

Надам се да ово помаже.

Опширније : Шта је СмартБитеТелеметри.еке? Да ли да га уклоним ?

Шта је контролни центар ЕТД
Популар Постс