Цортана оквир за претрагу је постао бео у оперативном систему Виндовс 10

Cortana Search Box Turned White Windows 10Као ИТ стручњак, често ме питају о разним променама које се дешавају у оперативном систему Виндовс 10. Једна од новијих промена је бели оквир за претрагу Цортана. Иако ово може изгледати као мала промена, заправо је прилично велика ствар. Ево зашто: Цортана оквир за претрагу је сада универзални оквир за претрагу, што значи да се може користити за претрагу било чега на вашем рачунару, укључујући датотеке, фасцикле и апликације. Ово је велика промена у односу на претходне верзије оперативног система Виндовс, где се оквир за претрагу користио само за претрагу веба. Друга велика промена је да Цортана оквир за претрагу сада покреће Бинг. То значи да ћете добити резултате са веба када тражите нешто на рачунару. На пример, ако тражите „Како променити гуму“, добићете резултате са Бинг-а. Ове промене чине Цортана оквир за претрагу моћним алатом за кориснике оперативног система Виндовс 10. Ако га не користите, пропуштате много потенцијала.Црна тема је једна од омиљених тема корисника Виндовс 10, а ако видите нешто бело, почиње да нервира. Узмимо на пример траку задатака, која је обично тамна, али када погледате Цортана трака за претрагу видећете да се окренуло бео . У овом посту ћемо поделити неколико савета како да Цортанина трака за претрагу постане црна.

Цортана трака за претрагу је постала бела

Мицрософтови кодови грешака Виндовс 10

Цортана трака за претрагу је постала бела

Имајте на уму да ће ове исправке променити све беле оквире за претрагу у црне, а једна од исправки захтева администраторска права.1] Промените подразумевани режим апликације

Виндовс 10 нуди два режима - Тамно и Светло. Можете да пређете на тамни режим и ваша кутија ће такође бити црна, али ће онда тема потпуно променити све у превише тамном режиму. Нигде неће бити светлосног режима.

  • Кликните на дугме Старт, а затим кликните на икону зупчаника. Ово ће покренути подешавања за Виндовс 10.
  • отворен Персонализација у менију подешавања, а затим изаберите Боје са леве табле.
  • Померите се надоле док не пронађете опцију ' Изаберите подразумевани режим апликације » .
  • Изаберите опцију ' Дарк ».

Пољак је упитао Црну КортануОво ће одмах променити Цортанину траку за претрагу у црну. Поред тога, видећете да кориснички интерфејс свуда иде у тамни режим.

АЖУРИРАЊЕ 27. априла 2020 – Чини се да је Виндовс тим решио проблем који је користио за постављање беле траке за претрагу чак и када се користи тамна тема. Вероватно са новембарским ажурирањем, као и ажурирањем из 2004. године, боја теме се сада узима у обзир у пољу за претрагу. Некада је постојао кључ регистратора „ВиндовсСеарцхБок“ који је коришћен за решавање проблема, али сада недостаје. Постојао је разлог зашто је Мицрософт показао бели оквир за претрагу у тамној теми. Пошто је све било мрачно, поље за претрагу није било ни видљиво ни видљиво. Дакле, бели оквир за претрагу ово чини јасним, али и ометајућим.

2] Промените вредност регистратора

Ако сте упознати са уређивањем кључева регистратора, можете испробати и ову опцију. Међутим, увек је неопходно креирајте тачку враћања први.

У командној линији (ВИН + Р), откуцајте регедит . Ако добијете УАЦ упит, кликните на Да. Ово ће покренути уређивач регистра.

Затим пређите на следећи кључ:

|_+_|

Двапут кликните на ' Значење » на десној табли. Подесите вредност као '0' уместо «1» , и кликните на ОК.

Ово ће одмах променити боју текстуалног поља у црно/сиво.

3] Промените регион

Овај савет је радио за неколико, као што смо видели на форумима. Мораћете привремено да промените подешавања региона вашег рачунара.

  • Унесите Регионалне поставке у поље и када се појави.
  • Изаберите регион у коме Цортана није доступна. (нпр. Габон)
  • Изаберите Примени на овај регион. Ово ће променити боју кутије.
  • Сада се одјавите и поново пријавите.
  • Вратите се на оригинална подешавања, али Цортана ће задржати своја подешавања.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Обавестите нас да ли је промена Цортанине траке за претрагу у црну помогла.

Популар Постс