Аутоматски правите снимке екрана у редовним интервалима у оперативном систему Виндовс 11/10 помоћу ових бесплатних алата.

Avtomaticeski Delajte Snimki Ekrana Cerez Regularnye Promezutki Vremeni V Windows 11 10 S Pomos U Etih Besplatnyh InstrumentovКао ИТ стручњак, често имам потребу да правим снимке екрана у редовним интервалима у Виндовс-у. Да бих уштедио време, саставио сам листу најбољих бесплатних алата за аутоматско прављење снимака екрана. 1. Снагит: Овај алат је одличан за прављење снимака екрана у редовним интервалима. Има једноставан интерфејс и лак је за коришћење. 2. Греенсхот: Овај алат је још једна одлична опција за прављење снимака екрана у редовним интервалима. Лаган је и једноставан за употребу. 3. ПицПицк: Овај алат је мој лични фаворит за прављење снимака екрана у редовним интервалима. Богат је функцијама и има одличан интерфејс. 4. Сцреенсхот Цаптор: Овај алат је још једна одлична опција за прављење снимака екрана у редовним интервалима. Лаган је и једноставан за употребу. 5. СнапЦраб: Овај алат је мој други лични фаворит за прављење снимака екрана у редовним интервалима. Богат је функцијама и има одличан интерфејс.У овом посту ћемо вам показати како аутоматски правити снимке екрана у редовним интервалима на Виндовс 11/10 рачунар. Да бисте то урадили, можете користити неке од бесплатних алата описаних у овом посту. Можете додати временски интервал (рецимо, у секундама), након чега ће започети процес снимања екрана, аутоматски правећи снимке екрана један по један. На пример, ако подесите временски интервал на 5 секунди, алатка аутоматски правите снимке екрана сваких 5 секунди, осим ако сами не зауставите процес или омогућите неку опцију/поставку коју пружа алатка коју користите.

аутоматски прави снимке екрана у редовним интервалима у Виндовс-у

Иако постоји толико много најбољих бесплатних алата за снимање екрана који су такође доступни за употребу, ова посебна опција за прављење снимака екрана у редовним интервалима није присутна у свим овим алатима. Стога смо за вас направили листу таквих алата. У зависности од алата који користите, имаћете опцију да снимите одређени прозор, цео екран радне површине, активни прозор, изабрану област, итд. Такође, излазни снимци екрана неће имати додат водени жиг тако да могу их користити. било где, што је веома добро.Аутоматски правите снимке екрана у редовним интервалима у оперативном систему Виндовс 11/10

Ево листе бесплатних алата за снимање екрана који аутоматски праве снимке екрана у редовним интервалима на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10:

 1. Аутоматско снимање екрана
 2. АутоСцреенЦап
 3. СхареКс
 4. Аутоматски снимак екрана
 5. Аутоматски снимак екрана.

Хајде да проверимо функције и како се ови алати могу користити за прављење снимака екрана у одређеним интервалима.

1] Аутоматски снимак екрана

Аутоматско снимање екранаАлат за аутоматско снимање снимка екрана вам омогућава да снимите цео екран радне површине у редовним интервалима. Можете направити снимке екрана ПНГ , БМП , ГИФ , или ЈПГ формат слике.

Овај алат вам омогућава да подесите временски интервал између 1 До 999999999 направите аутоматске снимке екрана. Такође можете подесити максималан број снимака екрана за снимање, након чега ће алат зауставити процес аутоматског снимања снимка екрана. Ово је прилично занимљива и згодна функција јер не морате сами да довршите процес.

Да бисте користили овај алат за аутоматско снимање екрана, преузмите га са даанав.цом . Након инсталације, отворите интерфејс алата. Тамо подесите излазни формат слике са Формат снимка екрана мени. Након тога отвори Подешавања поље овог фолдера са Филе мени или Алт+Ф7 хоткеи.

У прозору 'Подешавања' можете да подесите фасциклу са снимцима екрана, временски интервал или кашњење у секундама између снимака екрана, као и број (максималних) снимака екрана за снимање. Подесите параметре и кликните ФИНЕ дугме да их сачувате.

Сада, ако желите да аутоматски правите снимке екрана у редовним интервалима, кликните на дугме Покрените аутоматско снимање екрана варијанта в Филе мени. На основу максималног броја снимака екрана који поставите, процес ће се аутоматски завршити. Или такође можете да прекинете снимање екрана пре тога помоћу дугмета Зауставите аутоматско снимање екрана ставка менија 'Датотека'.

2] Аутосцреен

АутоСцреенЦап

АутоСцреенЦап је још једна корисна алатка која вам омогућава да повремено правите снимке екрана. Можете снимите тренутну радну површину , сви монитори (ако је могуће) или само активни прозор . Можете да подесите временски период на 1 секунду, 10 секунди, 20 секунди, итд. да бисте правили снимке екрана колико год желите. Формат снимка екрана се може подесити на БМП , ПНГ , или ЈПГ . За ЈПГ формат постоји и могућност подешавања квалитета слике.

Да бисте редовно правили снимке екрана помоћу овог алата, преузмите његову ЗИП архиву са соурцефорге.нет . Распакујте ову архиву у фасциклу и покрените АутоСцреенЦап.еке фајл.

У интерфејсу алата користите дугме Интервал снимања екрана одељак за подешавање временског интервала, формата снимка екрана, режима снимка екрана (десктоп десктоп или активни прозор) итд. Све ове опције су присутне у Снимак екрана одељак овог алата. Аутоматско креирање снимака екрана помоћу овог алата је неограничено. Али можете додати ограничење величине (у МБ) за Фасцикла снимка екрана тако да се стари снимци екрана аутоматски бришу када се прекорачи ограничење меморије и да се простор на диску не попуњава непотребно. Користите Каталози одељак за то.

Када завршите, притисните дугме за репродукцију или Почетак снимања екрана Дугме је доступно одмах испод Филе мени и минимизирајте ову алатку на системску палету. Радиће свој посао у позадини колико год треба. Да бисте зауставили процес снимања екрана, можете кликнути десним тастером миша на његову икону у траци и користити Заустави снимање екрана или то можете учинити из интерфејса алата.

Повезан: Како направити временске снимке екрана у Виндовс-у.

Менаџер задатака је празан

3] СхареКс

СхареКс са опцијом аутоматског снимања

То је популаран и један од најбољих алата за снимање екрана. СхареКс је алатка отвореног кода која вам омогућава да снимите скролујући снимак екрана, снимите активни монитор, активни прозор са или без курсора миша, мени прозора, снимање ГИФ екрана, снимите екран као видео помоћу прилагођених интервентних тастера, итд. д.

Ан Аутоматско снимање Постоји и функција коју можете користити за снимање екрана целог екрана радне површине или корисничког подручја.

Да бисте користили овај алат за прављење снимака екрана у редовним интервалима, следите ове кораке:

бесплатна преузимања за ком
 • Отворите СхареКс главни интерфејс
 • Приступ Граб мени је присутан у горњем левом углу његовог интерфејса
 • Кликните на Аутоматско снимање... опцију у овом менију
 • У пољу Аутоматско снимање изаберите цео екран или Регион корисника опција. Ако одаберете другу опцију, моћи ћете да подесите област снимка екрана по свом избору на екрану радне површине.
 • Инсталирај Време понављања у секундама. Можете сами да додате вредности или користите иконе са стрелицама
 • клик Кренути дугме.

Алат ће сада направити снимке екрана након тога сваких Н секунди ИН ПНГ форматирајте и сачувајте их у подразумеваној одредишној фасцикли. Ако желите да промените одредишни фолдер, можете га поставити отварањем Начини одељак испод Апликације за подешавања .

И, ако желите да промените однос ширине и висине, идите на Слика одељак у Опције задатка СхареКс мени и подесите однос ширине и висине на ТИФФ , БМП , или ЈПЕГ . Морате да подесите одредишну фасциклу и формат слике пре него што започнете процес аутоматског снимања.

Ако желите да завршите процес снимања екрана, пријавите се Аутоматско снимање поље и кликните Зауставити дугме.

4] Аутоматски снимак екрана

Аутоматска алатка за снимање екрана

Аутоматски снимак екрана је такође алатка отвореног кода која вам то омогућава само снимите цео екран радне површине у редовним интервалима, али ради прилично добро. Поред тога, има неколико јединствених карактеристика и других важних опција. Ево листе неких од ових карактеристика:

 1. Инсталирај прилагођени интервентни тастер да бисте покренули аутоматско снимање и зауставили аутоматско снимање. Дакле, не морате да отварате његов интерфејс или да користите икону на траци задатака да бисте зауставили процес. Да бисте то урадили, кликните на Промените пречице опција је присутна у Филе мени, а затим подесите комбинацију интервентних тастера
 2. Такође можете направити један снимак екрана. Прилагођени интервентни тастер се такође може подесити да направи снимак екрана.
 3. Интервал снимања опција која вам омогућава да подесите временске интервале у формату ХХ:ММ:СС за аутоматско прављење снимака екрана у редовним интервалима.
 4. Поставите излазни формат на ПНГ , ЈПГ , ТИФФ , или БМП (са 32-битном, 16-битном или 24-битном дубином боје). За формате слика ПНГ и ЈПГ, омогућава вам да снимите снимке екрана у сивим тоновима одабиром Нијансе сиве опција. Или оставите ову опцију да бисте направили снимке екрана у боји.
 5. Ако је ПНГ изабран за снимке екрана, можете да подесите ниво компресије на Уобичајено , Максимум , Најбрже , или Нико . А за ЈПГ формат, можете подесити ниво квалитета између 1 До 100
 6. Могућност престанка снимања снимака екрана тамо где је то доступно нема активности корисника (миш или тастатура) такође су доступни
 7. Изаберите шаблон имена датотеке за чување снимака екрана.

Да бисте користили све ове функције, можете преузети ову алатку за аутоматско снимање екрана гитхуб.цом . Преузмите верзију за инсталацију или преносиву верзију и отворите интерфејс. Сада ћете видети опције које говоре саме за себе. Инсталирајте их, а затим их користите Кренути дугме или интервентни тастер за прављење снимака екрана.

Такође прочитајте: Како направити снимке екрана високе резолуције у Виндовс-у.

5] Аутоматски снимак екрана

Аутоматски сцреенсхотер

Овај аутоматски алат за снимање екрана пружа опције за снимите целу радну површину , активни монитор , тренутни прозор или специфичан регион у редовним интервалима. Можете направити снимке екрана ПНГ или ЈПГ однос ширине и висине и поставите ниво квалитета између 1 До 10 .

Постоје многе друге згодне функције, укључујући неколико јединствених опција које се могу користити са процесом снимања екрана у редовним интервалима. ово:

 1. Интерни прегледач снимака екрана да бисте приступили и прегледали све снимке екрана направљене овим алатом
 2. Додајте апликације у листа искључења . Снимак екрана се неће покренути ако је нека од ових апликација доступна као активни прозор.
 3. Паузирајте/паузирајте снимање и наставите снимање ако је потребно
 4. Направите снимке екрана кад год активна промена прозора
 5. Аутоматско брисање старих снимака екрана у зависности од максималног броја снимака екрана, коришћеног простора на диску и броја дана.
 6. Правите снимке екрана само када је прозор у првом плану
 7. Немојте снимати ако је рачунар био неактиван број минута који сте подесили
 8. Не снимајте апликације преко целог екрана
 9. Занемарите промене мање од одређених пиксела (рецимо 1000) да бисте направили снимке екрана. Алат неће направити снимак екрана ако је промена пиксела мања од броја пиксела који наведете.
 10. Изаберите име датотеке шаблона, итд. д.

Можете отворити Опције прозор овог алата из Уредити мени за подешавање или коришћење ових опција.

Сада да видимо како да користите овај алат за прављење снимака екрана у редовним интервалима.

Прво преузмите инсталатер или преносиву апликацију овог алата са донатионцодер.цом . Покрените алат и он ће нечујно седети у системској палети. Сада прва ствар коју треба да урадите је да приступите прозору са опцијама овог алата. То можете учинити из главног интерфејса или менија на траци задатака, а затим све инсталирати.

Сачувајте своја подешавања. Након тога, можете да кликнете десним тастером миша на икону на траци задатака овог алата да бисте приступили и користили опције снимања екрана, паузе и наставка. У зависности од опција које користите, можда ћете видети и тренутни статус ( Суспендед , трчање итд.) и активности на његовом главном интерфејсу.

Ово је све! Надам се да је ово од помоћи.

Како правите аутоматске снимке екрана у редовним интервалима?

Ако тражите начин да правите аутоматске снимке екрана у редовним интервалима на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10, то можете учинити помоћу алата треће стране. Постоје неки бесплатни специјализовани алати и други алати за снимање екрана који имају ову функцију где можете подесити временски интервал као што је 10 секунди , 30 секунди и тако даље, а затим ће се процес снимања екрана наставити сваких 10 секунди, 20 секунди, итд. Направили смо листу таквих бесплатних алата у овом посту. Погледајте их и видите који алат је најбољи за вас.

Како заказати снимак екрана у Виндовс-у?

Заказивање снимка екрана не може да се уради на изворном месту на Виндовс 11/10 машини. Ако желите да изаберете или изаберите дане и време када треба да направите снимак екрана, потребно је да користите неки алат треће стране. Један такав алат је алатка за аутоматско снимање екрана. Или, ако желите да правите снимке екрана сваких 5 секунди, 10 секунди, 15 секунди, итд. без икакве интеракције корисника, можете користити неке друге алате који имају ову функцију. Овај пост укључује све такве алате са неким невероватним карактеристикама. Можете одабрати који алат желите, као што је цео снимак екрана радне површине, одређени регион или обоје.

Опширније: Како направити снимак екрана у оперативном систему Виндовс 11/10.

аутоматски прави снимке екрана у редовним интервалима у Виндовс-у
Популар Постс