АМД вс Интел - које су главне разлике?

Amd Vs Intel What Are Main DifferencesОвај пост упоређује Интел ЦПУ уопште са АМД ЦПУ-има у смислу перформанси, играња, оверклока, цена итд. И гиганти АМД и Интел се већ дуго такмиче на врху, па који је бољи од другог?

У свету рачунарства, постоје два главна произвођача процесора (централне процесорске јединице): АМД (Адванцед Мицро Девицес) и Интел. Иако обе компаније производе различите процесоре за различита тржишта, то су два највећа имена у послу. Дакле, које су главне разлике између АМД-а и Интел-а? Цена је увек главна ствар при куповини било ког производа, а ни процесори се не разликују. Генерално, АМД процесори су јефтинији од Интел процесора са упоредивим перформансама. Ово је због чињенице да је АМД произвођач „другог извора“, што значи да производе ЦПУ засноване на дизајну друге компаније (у овом случају Интел). Ово даје АМД-у предност у трошковима, коју они могу пренети на потрошаче. Још једна разлика између АМД и Интел процесора је њихова архитектура. АМД ЦПУ-и користе дизајн назван „к86-64“, док Интел ЦПУ-и користе дизајн који се зове „ИА-32“. ИА-32 је старија архитектура, и иако је ажуриран током година, није тако ефикасан као к86-64. То значи да су АМД ЦПУ генерално моћнији од Интелових, иако ова разлика није увек значајна. Коначно, АМД и Интел процесори користе различите технологије. АМД процесори користе технологију која се зове „Хипер-Тхреадинг“, која им омогућава да обрађују више инструкција по циклусу такта од Интелових процесора. Интел ЦПУ-и користе технологију под називом „Турбо Боост“, која им омогућава да повећају брзину такта када је то потребно. Обе ове технологије помажу да се повећају перформансе ЦПУ-а, али раде на различите начине. Дакле, то су главне разлике између АМД и Интел процесора. Генерално, АМД процесори су јефтинији и моћнији од Интелових процесора, али користе другачију архитектуру. Обе компаније производе различите процесоре за различита тржишта, па је важно да их пажљиво упоредите пре куповине.Највећи ривал на тржишту процесора је вишегодишњи рат између Интел и АМД , и по нашем мишљењу, ова битка би се могла наставити још 10 година или више јер ПЦ тржиште захтева брже процесоре. И за кућне и за пословне кориснике рачунара, имати довољно брз процесор је веома важно јер је мозак оно што све покреће. Без процесора, ваш рачунар је само бескорисна љуска и нико не жели да остане неактиван.површина круга у екцелу

Интел против АМД-а

И гиганти АМД и Интел се већ дуго такмиче на највишем нивоу, па који је бољи? Овај пост упоређује Интел ЦПУ уопште са АМД ЦПУ-има у погледу перформанси, играња, оверклока, цена и још много тога.

АМД против ИнтелаТреба напоменути да и АМД и Интел раде на истој архитектури к86, тако да све ваше Виндовс 10 апликације имају тенденцију да раде исто без обзира на марку процесора на систему.

За оне који се питају, АМД је у стању да направи к86 чипове углавном због споразума о размени технологије са Интелом. У то време, АМД је био тек други добављач Интела, али се све променило 1991. године, када је компанија одлучила да направи сопствене чипове засноване на к86 платформи и директно се такмичи са својим бившим партнером. Процесор се звао Ам386 и био је клон Интел 80386. АМД није имао много успеха са овим процесором, али колико можемо да закључимо, компанија је деценијама правила велике кораке.

ПерформансеКада купујете нови микропроцесор, перформансе би требало да буду једна од првих ствари које вам падну на памет. Прво, морате да одредите за шта вам је потребан учинак. Да ли је за посао, игру или обоје?

Сада, ако желите да играте, али имате мали буџет, највероватније ће бити прескупо купити ЦПУ заједно са наменским ГПУ-ом. Да, неки процесори засновани на Интел-у долазе са дискретном графиком, али нису довољно моћни за играње игара.

Људи у АМД-у су одлучили да потпуно промене игру издавањем Ризен 5 2400Г. Долази са Вега 11 дискретним графичким перформансама.

Према томе, буџетски играч треба да размисли о улагању у АМД производ јер нуди најбољи однос перформанси и цене.

За оне који могу да приуште технологију најбољих перформанси, Интел је предњачио у овом погледу. Међутим, АМД нуди боље перформансе у вишенитном раду на рачун више језгара и више нити.

Ако погледамо Интел Цоре и9 и АМД Тхреадриппер, који су потрошачки чипови компанија, јасно је да су оба квалитетна, али Интел има предност у чистим перформансама.

Оверцлоцкинг ЦПУ

Овде ствари постају интересантне, углавном у Интелову корист, и то годинама. Видиш, ако желиш најбоље оверцлоцкинг затим перформансе процесора вашег рачунара Интел ваш најбољи избор.

Верујемо да је то због Интелове напредније технологије Хипертхреадинг и Турбо-Боост. АМД сигурно не заостаје, посебно са Ризен-ом, али је тренутно и даље иза Интела.

Ко има најбољу графичку картицу?

На ово питање је лако одговорити јер АМД нуди специјализованије графичке картице на тржишту, док Интел не. Веома је важно напоменути да за достизање овог нивоа, АМД У прошлости сте морали да купите АТИ, а Интел покушава да то уради сам.

омогућити Виндовс продавницу

Годинама смо чули гласине о томе да је Интел преузео НВИДИА, али од тада се ништа није догодило и сумњамо да ће икада бити. Компанија тренутно прави линију специјалних картица, али нисмо сасвим сигурни када ће се појавити на тржишту.

Интел каже да планира издање за 2020. годину, тако да ће то бити још годину дана. Нисмо сигурни колико добро напредује Интелова наменска графичка технологија и да ли ће имати перформансе да дају НВИДИА-и и АМД-у трку за свој новац.

Једно је сигурно; Интел ће морати да прода ове наменске ГПУ по нижој цени од конкуренције ако жели да привуче веома лојалне играче.

Дакле, у свом садашњем облику, Интел је далеко иза и то се види јер је компанија одлучила да користи АМД графичке картице са својим мобилним процесорима Х серије високих перформанси. Наравно, то није заувек, али за сада је то добра ствар, као потрошачи вероватно ће видети већи раст код танких лаптоп рачунара за игре.

амазонска грешка 9074

Разумемо да је то могуће коришћењем уграђеног мултифункционалног интерконективног моста (ЕМИБ), али пошто ниједан од ових уређаја заснованих на Интелу још није стигао на тржиште, тешко је рећи како ће се они слагати са сличним АМД сетом . горе.

АМД или Интел за игре

Што се тиче тога који је процесор најбољи за играње, све је субјективно. Међутим, Интел процесори су добро дизајнирани имајући на уму играње и то се види у укупним перформансама.

АМД, с друге стране, сигурно није поколеба, посебно сада када је Ризе у игри. Међутим, многе игре су оптимизоване да у потпуности искористе предности Интелових процесора, што је главни разлог зашто Интел тренутно има предност.

Истовремено, АМД је краљ играћих конзола. И Ксбок Оне и ПлаиСтатион 4 покрећу АМД, а то је захваљујући компанијиној Аццелератед Процессинг Унит (АПУ).

Цене

Ово је једна област у којој се АМД и Интел разликују, а чак ни сада се ништа није много променило. Видите, Интел је одувек био познат по производњи врхунских процесора, и то с правом.

Интел је дуго времена био на челу најбољих процесора за рад и игру. АМД, наравно, не заостаје много, али компанија има тенденцију да не испуни своја обећања када су перформансе у питању.

Дакле, цене су увек биле у корист АМД-а. Међутим, много тога се променило од објављивања процесора серије Булдожер. 2017. АМД је лансирао Ризен; погоди шта? Ово је најбоља породица процесора коју је компанија икада створила.

Они нису само брзи, већ су и јефтинији од онога што Интел нуди. Коначно, Интел добија дугу и потребну конкуренцију, а то је добро за потрошаче.

Најбоља вредност за ваш новац

У свакодневном раду два квалитетна АМД и Интел процесора неће се драстично разликовати један од другог. Међутим, ако играте игрице или планирате да уређујете видео записе, требало би да добро размислите о томе који процесор да изаберете.

Када је у питању играње игара са наменском графичком картицом, у сваком тренутку ћемо преузети Интел над АМД-ом, али када је у питању тешко уређивање видео записа и тешке апликације са више нити, АМД чип би могао бити бољи избор због свог већег језгра. цоунт. .

По нашем мишљењу, АМД тежи да понуди најбољи однос перформанси и цене на средњем и нижем тржишту, укључујући игре.

подешавања покретања система Виндовс

Ако немате новца да потрошите, онда инсталирање АМД-а има много смисла, али ако имате новца за бацање, погледајте шта Интел може да понуди и оставите своје пријатеље у страху од импресивних могућности играња вашег рачунара.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ваше мишљење?

Популар Постс